Geweld en misbruik tegen winkelpersoneel nemen toe, zegt onderzoek

Geweld en misbruik tegen winkelpersoneel neemt toe, zegt enquêteGepubliceerd1 uur geledenShareclosePagina delenKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemieAuteursrecht op beeldGetty Images

Geweld en misbruik tegen winkelpersoneel nemen toe, maar de daders worden zelden vervolgd, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

De detailhandelsorganisatie, het British Retail Consortium (BRC), zegt dat er in 2019 gemiddeld 455 incidenten per dag waren, 7% meer dan het jaar ervoor.

Het zei dat de zaken zijn verslechterd tijdens de pandemie en riep op tot meer wettelijke bescherming voor detailhandelaren.

De regering zei dat ze de rechtbanken had geadviseerd de straffen voor geweld tegen eerstelijnswerkers te verhogen.

Het komt nadat de Co-op in 2020 een stijging van 76% meldde in het aantal meldingen van antisociaal gedrag en verbaal geweld jegens zijn personeel – met meer dan 100 incidenten per dag.

Misbruik varieerde van arbeiders die werden bespuugd tot wapens zoals spuiten en messen die werden gebruikt om hen te bedreigen.

Het BRC zei dat winkelmedewerkers te maken hadden met agressie over alles, van het vragen van klanten om leeftijdscontroles tot het respecteren van Covid-veiligheidsmaatregelen.

Het winkelend publiek ‘moet het personeel respecteren’ wanneer de detailhandel weer opengaat

Het zei echter dat slechts 6% van de incidenten tot vervolging leidde.

De kosten van winkelcriminaliteit zijn ook gestegen, met ongeveer £ 1,3 miljard aan verliezen, voornamelijk als gevolg van diefstal van klanten.

Geweld en misbruik tegen winkelpersoneel namen toe lang vóór Covid, maar sinds de pandemie zijn de problemen alleen maar erger geworden.

Beperkingen op het gebied van sociale afstand zijn een brandpunt geworden. De beleidsdirecteur van de Co-op, Paul Gerrard, zegt dat Covid is “bewapend” met collega’s bespuugd of gehoest, en ook wordt bedreigd met spuiten of andere wapens om gewoon hun werk te doen.

De Schotse regering heeft de wet inzake de bescherming van werknemers al aangenomen, waardoor het een nieuw specifiek misdrijf wordt om winkelpersoneel aan te vallen, te misbruiken of te bedreigen. Winkeliers dringen er nu bij Westminster op aan hetzelfde te doen.

Ze zeggen dat dit een duidelijk signaal naar de daders zou sturen dat hun gedrag onaanvaardbaar is, en dat het ook een betere bescherming zou bieden aan de drie miljoen medewerkers die in de hele sector werken.

De handelsorganisatie roept op om geweld of misbruik jegens een detailhandelaar in Engeland en Wales als een wettelijk misdrijf te beschouwen, net als in Schotland, om het personeel beter te beschermen.

BRC-baas Helen Dickinson OBE zei: “Zullen winkelpersoneel in Engeland en Wales ooit de bescherming krijgen die ze verdienen? Ondanks duidelijke bewijzen die de escalatie van geweld en misbruik tegen winkelpersoneel aantonen, heeft de regering er keer op keer voor gekozen om niet op te treden.

“Dit zijn niet zomaar statistieken, de getroffenen zijn onze ouders, onze partners en onze kinderen, die allemaal onnodig lijden, alleen maar omdat ze hun werk doen. Veel incidenten doen zich voor als personeel hun wettelijke taken uitvoert, waaronder leeftijdsverificatie en, meer recentelijk, de implementatie van Covid. veiligheidsmaatregelen.”

Winkelbediende misbruikt ‘een jaar lang elke dag’

Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken zei: “Het is volkomen onaanvaardbaar om winkelpersoneel te bedreigen of aan te vallen, niet in de laatste plaats wanneer ze zo hard werken om vitale diensten draaiende te houden.

“De Sentencing Council heeft richtlijnen opgesteld die betekenen dat rechtbanken de straffen moeten verhogen voor aanrandingen tegen degenen die een dienst aan het publiek verlenen, inclusief winkelpersoneel.

“Vorige maand lanceerde de minister van Criminaliteit en Politie de #Shopkind-campagne in samenwerking met retailers om klanten te vragen vriendelijk te winkelen, naast middelen om de rapportage van deze misdaden te verbeteren en ondersteuning te bieden aan slachtoffers.”

.