Elon Musk onthult dat hij Asperger’s heeft op Saturday Night Live

Elon Musk onthult dat hij Asperger’s heeft op Saturday Night LiveGepubliceerd36 minuten geledenShareclosePagina delenKopieer linkOver het delen van afbeelding copyrightReutersafbeelding onderschriftDe CEO van SpaceX sprak ook over zijn gebruik van sociale media en zei: “Ik zeg of post soms vreemde dingen”

Tech-ondernemer Elon Musk heeft onthuld dat hij het Asperger-syndroom heeft tijdens zijn optreden in de Amerikaanse comedy sketch-serie Saturday Night Live (SNL).

De 49-jarige vertelde de kijkers dat hij “de eerste persoon was met Asperger” die het langlopende programma organiseerde – onder luid gejuich van het publiek.

Mensen met Asperger interpreteren de omgeving om hen heen anders dan andere mensen.

Het is vermoedelijk de eerste keer dat de heer Musk over zijn toestand heeft gesproken.

De technische baas was te gast als gastheer van de sketchshow – een felbegeerde rol die is vervuld door een reeks beroemdheden sinds de oprichting van SNL in de jaren zeventig. Deze omvatten Adele, Chris Rock, Ringo Starr en Will Ferrell.

Wat is Saturday Night Live? Minder bekende dingen over het Asperger-syndroom Wat is het ruimteschip van Elon Musk?

“Ik heb niet altijd veel intonatie of variatie in hoe ik spreek … wat volgens mij een geweldige komedie is,” grapte hij in zijn openingsmonoloog. ‘Ik schrijf vanavond eigenlijk geschiedenis als de eerste persoon bij Asperger die SNL host.’

Zijn commentaar veroorzaakte een applaus van het studiopubliek.

De heer Musk, die meer dan 53 miljoen volgers op Twitter heeft, maakte ook grapjes over zijn gebruik van sociale media. Hij kreeg in het verleden kritiek en zelfs juridische bedreigingen over zijn tweets.

“Kijk, ik weet dat ik soms rare dingen zeg of post, maar zo werken mijn hersenen”, zei hij.

‘Tegen iedereen die beledigd is, wil ik alleen maar zeggen dat ik elektrische auto’s opnieuw heb uitgevonden, en dat ik mensen naar Mars stuur in een raket. Dacht je dat ik ook kil zou worden, normale kerel?’

De miljardair maakte ook grapjes over de ongebruikelijke naam van zijn zoon – hij en zanger Grimes kondigden vorig jaar de geboorte van hun eerste kind aan, X Æ A-12 Musk. “Het wordt uitgesproken als kat die over het toetsenbord rent,” zei meneer Musk.

Later in het programma sprak de CEO van SpaceX over de cryptocurrency Dogecoin.

De valuta werd in 2013 gecreëerd door een paar softwarewerkers, en eerder dit jaar steeg het met 50% in waarde nadat de heer Musk het “de crypto van het volk” noemde.

Het gebruikt een Shiba Inu-hond als mascotte en is gebaseerd op een meme met het dier.

De BBC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sites. Bekijk originele tweet op Twitter

De heer Musk beschreef de valuta als “een niet te stoppen voertuig dat de wereld gaat veroveren” – maar zei later dat het een “drukte” was die bijna onmiddellijk in waarde daalde.

Zonder intrinsieke waarde zoals goud of land, en zonder het vermogen om een ​​inkomen te genereren, zijn cryptocurrencies extreem volatiel en kunnen ze net zo snel crashen als ze stijgen. Dit maakt ze moeilijk te waarderen en maakt hun prijzen vatbaar voor fooien van geldschieters zoals de heer Musk.

NBC, dat SNL uitzendt, zei dat de aflevering live is gestreamd op YouTube naar meer dan 100 landen.

BEKIJK: The many adventures of Elon Muskmedia caption Maak kennis met de meme-liefhebbende magnaat achter SpaceX en Tesla. .