De technologie die belooft lezingen tot leven te brengen

De technologie die belooft lezingen tot leven te brengen

Door David Silverberg
Technology of Business verslaggever

Gepubliceerd2 dagen geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenafbeelding copyrightJennifer Kasiamabijschrift afbeeldingJennifer Kasiama zegt dat ze “zeker Zoom-vermoeidheid heeft”

Voor Jennifer Kasiama, een student aan Toronto’s Ontario College of Art and Design, was 2020 een ongelooflijk frustrerend jaar.

Zoals zoveel anderen, werd haar cursus volledig virtueel toen de pandemie greep. “Ik heb zoveel tijd op mijn laptop doorgebracht, ik kreeg absoluut vermoeidheid van Zoom”, zegt mevrouw Kasiama, 20.

“Mijn aandacht was niet zo gefocust als bij persoonlijke klaslokalen, en mijn cijfers hebben zeker geleden in het eerste semester.”

Nadat ze in de herfst worstelde, begon ze haar schermgewoonten te volgen, terwijl ze ook haar tijd beter beheerste. In het tweede semester gingen haar cijfers omhoog.

De sprong naar virtueel leren is schokkend voor zowel studenten als docenten.

“De overgang was zo ongelooflijk dat ik er bijna een whiplash van kreeg”, zegt Steven Miller, hoogleraar journalistiek en mediastudies aan de Rutgers University in New Jersey.

image copyrightSteven Millerimage captionJe kunt aan de gezichten van studenten zien of ze het begrijpen, zegt Prof Miller

Hij was gewend om zijn studenten journalistiek te leren hoe ze op een crisis moesten reageren, maar had ook moeite om de plotselinge verschuiving naar virtuele cursussen te beheersen toen de pandemie Rutgers en hogescholen over de hele wereld dwong om op slot te gaan.

Ten eerste merkte hij een leemte op in de communicatie tussen docenten en studenten. “Tijdens het lesgeven wil je de gezichten van je leerlingen zien om te zien of ze begrijpen wat er aan hen wordt gepresenteerd, en toen we naar online leren gingen, waren studenten niet verplicht om hun camera’s aan te zetten”, zegt professor Miller.

Daarna moest hij zich snel aanpassen aan nieuwe software die zijn school aan leraren vroeg om te gebruiken voor synchroon (realtime) en asynchrone (vooraf opgenomen video’s die studenten op elk moment kunnen bekijken) leren. Hij nam colleges op met Canvas, dat helpt om online video aan studenten te leveren, vergelijkbaar met Zoom.

Dus wat heeft de toekomst in petto? Het lijkt waarschijnlijk dat er voor veel hogescholen een hybride vorm zal zijn van online en klassikaal leren.

Techfirma Top Hat hoopt dat te verzilveren.

Het in Toronto gevestigde bedrijf biedt een digitaal cursusmateriaalplatform waarmee iedereen een cursus filmcolleges kan geven, opdrachten kan beoordelen, livechat en discussieborden kan toevoegen en aangepaste quizzen kan starten.

De populariteit van het systeem steeg tijdens de pandemie. Top Hat noteerde een omzetgroei van 66% in het jaar tot maart 2021 – de helft van de huidige gebruikers heeft zich aangesloten sinds het begin van de pandemie.

image copyrightJason Gordonimage captionSoftware kan maar zo veel doen, zegt Nick Stein van Top Hat

“Wat deze stijging van de vraag veroorzaakte, is hoe docenten die betrokkenheid bij hun studenten moesten behouden – het is iets dat we zelfs vóór de pandemie zagen, voor degenen die programma’s voor afstandsonderwijs volgen”, zegt Nick Stein, chief marketing officer bij Top Hat.

Het is echter niet genoeg om alles naar een virtuele ruimte te verplaatsen. Post-secundaire studenten voelden zich niet zo gemotiveerd door hun cursussen toen online klaslokalen de norm werden.

Uit een onderzoek bleek dat de helft van de Amerikaanse studenten zei dat ze zeer tevreden waren met hun cursussen voordat ze volledig online gingen, maar dat cijfer daalde tot 19% toen hun cursussen online verschoven.

Meer technologie van het bedrijfsleven

Techreuzen vechten tegen ‘wolkoorlogen’ diep in de oceaan Het moeilijke probleem van de bouw – beton groen maken Verbijsterende magneten kunnen overvloedige kracht ontsluiten Een uitvinding van idee naar de markt brengenVoedselreuzen reageren op zorgen over verpakking

De software kan maar zoveel, zegt de heer Stein. Docenten moeten nog steeds een aantal van de routines handhaven die ze pre-remote learning hebben geoefend, zoals 10 minuten voordat de klas begint te chatten met studenten aankomen.

Mural, een in San Francisco gevestigde start-up die bekend staat om zijn digitale werkruimten om visuele samenwerking te bevorderen, is populair bij meer dan alleen docenten, maar zijn aanwezigheid in klaslokalen is het afgelopen jaar explosief gestegen.

Tussen april 2020 en maart 2021 groeiden de educatieve werkplekken met 492% en, in het algemeen, groeiden maandelijks actieve leden en gasten met 359%.

De software vereenvoudigt hoe docenten quizzen kunnen toevoegen aan cursussen, bijvoorbeeld, of een cursussjabloon kunnen gebruiken die een andere docent die de service gebruikt, heeft ontworpen en openbaar gemaakt.

afbeelding copyrightMuralimage captionMarianno Suarez-Battan, mede-oprichter en chief executive van Mural

“Ik denk dat we ons allemaal realiseerden kort nadat de lockdowns begonnen, we zes uur achter elkaar Zoom niet aankunnen”, zegt Marianno Suarez-Battan, mede-oprichter en chief executive van Mural.

“We kunnen dat bijvoorbeeld voor studenten ontbundelen en meer interactiviteit en flexibiliteit in klaslokalen brengen met behulp van functies zoals brainstormruimten.”

Zogenaamde breakout rooms zijn een veelvoorkomend kenmerk van Zoom, die Ilona Posner graag gebruikte bij het lesgeven aan studenten van de informatica-afdeling van de Universiteit van Toronto. “Grote klassen bieden geen individuele aandacht, maar ze kunnen wel samenkomen in die brainstormruimten”, zegt ze.

Wat haar in 2020 heeft geholpen, en wat ze dit jaar zal blijven volgen, is de cognitieve belasting waarmee haar studenten te maken krijgen in een virtueel klaslokaal.

“Ik doe heel erg mijn best om al dat schakelen van Zoom naar dia’s en vervolgens naar Canvas en vervolgens naar Mural te minimaliseren. Dat kan studenten uit de klas halen.”

image copyrightMuralimage captionSchakelen tussen software tijdens een college kan een afknapper zijn

Wanneer de juiste interactieve tools worden gebruikt om de interesse van studenten vast te houden, kan dit voor beide partijen een win-winsituatie zijn: het ontwerpen van effectieve leeromgevingen en het inbedden van online technologieën “kan dienen als katalysator voor docenten om nieuwe dingen te experimenteren, creatieve alternatieven te verkennen en na te denken op hun eigen praktijken”, een Europees onderzoeksrapport gevonden in juli 2020.

Wat alle spelers in de virtuele klassector ook zouden moeten aanmoedigen, is de acceptatie van online referenties door senior managers.

Volgens een onderzoek dat binnenkort door Northeastern University zal worden gepubliceerd, is de perceptie van kwaliteit voor online behaalde kwalificaties gestaag gegroeid, zegt Sean Gallagher, uitvoerend directeur van het centrum voor de toekomst van het hoger onderwijs.

“Het lijkt erop dat de afstandsonderwijs en werkervaringen van de pandemie hebben geholpen om een ​​deel van het scepticisme en stigma dat in het verleden voor sommigen rond online leren hing af te werpen”, voegt Gallagher toe.

Maar voor sommige studenten zal online leren nooit genoeg zijn.

Jennifer Kasiama weet niet zeker of ze zal terugkeren naar haar cursus als deze alleen online komt, en zegt dat ze een jaar vrij kan nemen.

“Ik mis het om voor school naar de stad te gaan en ik mis het persoonlijk bij mijn medestudenten zijn, niet alleen op Zoom. Ik denk niet dat online school iets voor mij is.”

.