Coronavirus: Spanje heft beperkingen op voor Britse en Japanse reizigers

Coronavirus: Spanje heft beperkingen op voor Britse en Japanse reizigersGepubliceerd18 minuten geledenShareclosePagina delenKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemieimage copyrightGetty Imagesimage captionBritse toeristen die naar Spanje gaan, moeten bij terugkeer nog steeds in quarantaine

Spanje heeft gezegd dat het vanaf maandag, wanneer een decreet van kracht wordt, officieel de beperkingen voor Britse reizigers opheft.

De regering zegt dat het VK en Japan op een lijst zullen staan ​​van landen waarvan de inwoners niet worden beïnvloed door beperkingen op niet-essentiële reizen naar de EU. Ze hebben geen PCR-test nodig.

De EU zal naar verwachting binnenkort een uitgebreide “witte lijst” aankondigen van landen waarvan de burgers de EU vrij kunnen binnenkomen.

Slechts zeven, met zeer lage Covid-infectiepercentages, staan ​​nu op de lijst.

De Britse regering raadt echter nog steeds ten zeerste af niet-essentiële reizen naar Spanje en de meeste andere EU-landen. Britse toeristen die naar Spanje gaan, zullen bij terugkeer nog steeds in quarantaine moeten.

Portugal is de belangrijkste bestemming op de korte “groene” lijst van landen in het VK die vrij zijn van de quarantainevereiste. Het toerisme in Portugal en Spanje is in de zomer sterk afhankelijk van Britse vakantiegangers.

De EU heeft besloten dat bezoekers mogen komen uit landen met een incidentie van minder dan 75 gevallen per 100.000 mensen.

Onder die voorwaarden komen Britse reizigers in aanmerking, maar er zijn aanhoudende zorgen over de Indiase Covid-19-variant.

.