Amerikaanse businessgroepen werken samen om zich te verzetten tegen voorstellen voor belastingverhogingen

Amerikaanse businessgroepen werken samen om zich te verzetten tegen voorstellen voor belastingverhogingenGepubliceerd9 minuten geledenShareclosePagina delenKopieer linkOver sharingimage copyrightGetty Imagesimage captionDe regering van president Biden heeft voorgesteld de infrastructuuruitgaven grotendeels te financieren door middel van belastingverhogingen

Amerikaanse businessgroepen hebben de handen ineengeslagen om een ​​coalitie te vormen die zich verzet tegen voorstellen voor belastingverhogingen door de regering-Biden.

De Amerikaanse regering stelt een wereldwijd minimumtarief voor de vennootschapsbelasting voor, evenals een verhoging van de belasting in de VS om infrastructuurprojecten te betalen.

Achtentwintig industriegroepen hebben nu een alliantie opgericht met de naam “Amerika’s banenmakers voor een sterk herstel”.

Een organisator van de nieuwe groep zei dat de belastingvoorstellen “niet op een slechter moment konden komen”.

De alliantie is gevormd toen president Biden een infrastructuurpakket van $ 2,3tn (£ 1,7tn) probeert door te geven, dat miljarden zou besteden aan initiatieven zoals laadstations voor elektrische voertuigen en het verwijderen van loden waterleidingen.

Het Witte Huis heeft zijn plannen gepromoot als de meest ambitieuze overheidsuitgaven in decennia en zegt dat de investeringen nodig zijn om de Amerikaanse economie te laten groeien en concurrerend te houden met andere landen, met name China.

Herstel vertragen?

Maar Eric Hoplin, president en chief executive van de National Association of Wholesaler-Distributors, die de coalitie leidt, waarschuwde: “De recordbelastingstijgingen die de Democraten proberen door te rammen, kunnen niet op een slechter moment komen voor de banenmakers van Amerika. net begonnen te herstellen van een verlammende pandemie.

“Werkgevers ondersteunen slimme infrastructuur om het concurrentievermogen van Amerika in de 21e eeuw te waarborgen, maar het mag niet worden gebruikt als een Trojaans paard om recordhoge belastingen op te leggen aan Amerika’s individuele en familiebedrijven.”

Andere businessgroepen die zich bij de coalitie hebben aangesloten, zijn onder meer de American Hotel and Lodging Association, American Rental Association, Auto Care Association, National Grocers Association en de Wine and Spirits Wholesalers of America.

Waarom mondiale belastingbesprekingen weer op de agenda staan ​​De Ierse minister uit zijn bezorgdheid over de belastingwijzigingen in de VS.

Chris Smith, uitvoerend directeur van Main Street Employers Coalition, voegde toe: “De pandemie heeft individuele en familiebedrijven voldoende belast – hen opnieuw belasten terwijl ze nog steeds moeite hebben om te herstellen, gaat gewoon te ver.”

Een woordvoerder van de groep erkende dat de infrastructuurwet wel degelijk veel steun heeft, maar zei dat “het snel impopulair wordt als je praat over belastingen op banenmakers”.

De coalitie van lobbygroepen verwacht ook de komende weken meer leden toe te voegen en zal onderzoek doen naar de berichtgeving rond de voorstellen van de president.

Afbeelding copyrightGetty Images afbeelding onderschrift De toespraak van minister van Financiën Janet Yellen over belastingen aan de Amerikaanse Kamer van Koophandel kreeg gemengde reacties

Minister van Financiën Janet Yellen kreeg eerder in mei een gemengde reactie na een toespraak voor de Amerikaanse Kamer van Koophandel om hogere belastingen te pitchen om de infrastructuuruitgaven te financieren.

Mevrouw Yellen vertelde bedrijfsleiders dat de vennootschapsbelasting in de VS op een “historisch dieptepunt” lag. De voorgestelde stijging zou ze zien toenemen van 21% naar 28%.

Ze zei: “Wij zijn van mening dat het bedrijfsleven aan deze inspanning kan bijdragen door zijn billijk aandeel te dragen: wij stellen voor om de vennootschapsbelasting eenvoudig terug te brengen naar historische normen.”

Nadat het infrastructuurpakket eind maart werd onthuld, verwierp de Kamer het plan als “gevaarlijk misplaatst”.

“Goed gedaan, een grote investering in infrastructuur vandaag is een investering in de toekomst, en net als een nieuw huis, moet deze in de loop van de tijd – zeg 30 jaar – worden betaald door de gebruikers die van de investering profiteren”, aldus de groep in een verklaring. op dat moment.

Andere bedrijfsleiders, zoals Jeff Bezos van Amazon, hebben gezegd dat ze de verhoging steunen, omdat ze eerder kritiek hadden gekregen op het belastingniveau dat ze in de Verenigde Staten betalen.

Landen als Frankrijk, Duitsland, Japan en Italië hebben ook voorstellen verwelkomd om wereldwijd een minimumvloer voor vennootschapsbelasting in te voeren van “ten minste” 15%.

De Britse bondskanselier Rishi Sunak moet nog publiekelijk reageren op de voorstellen, maar kondigde in de begroting van maart aan dat het tarief voor de vennootschapsbelasting in het VK tegen 2023 zou stijgen tot 25%.

.