Amazon koopt Hollywood-studio MGM voor $ 8,45 miljard

Amazon koopt Hollywood-studio MGM voor $ 8,45 miljard Gepubliceerd28 minuten geledenSharecloseShare paginaKopieer linkOver sharingimage copyrightGetty Imagesimage captionIn de afgelopen tijd heeft MGM de James Bond-filmfranchise en de Handmaid’s Tale TV-serie geproduceerd

Amazon is overeengekomen om de historische MGM-studio’s te kopen voor $ 8,45 miljard (£ 5,97 miljard).

MGM is een van de beroemdste studio’s van Hollywood en heeft klassieke films geproduceerd zoals Some Like It Hot en Singin ‘In The Rain.

De verkoop geeft de Prime-streamingdienst van de techgigant toegang tot een enorme catalogus met inhoud.

Een Amazon-directeur zei woensdag: “Het is erg spannend en biedt zoveel mogelijkheden voor verhalen van hoge kwaliteit.”

Mike Hopkins, senior vice-president van Prime Video en Amazon Studios, voegde toe: “De echte financiële waarde achter deze deal is de schat aan intellectueel eigendom in de uitgebreide catalogus die we samen met het getalenteerde team van MGM opnieuw willen bedenken en ontwikkelen.”

De deal zal het aanbod van Amazon Prime Video een boost geven met ongeveer 4.000 films, waaronder de James Bond-franchise en Legally Blonde, evenals 17.000 televisieshows zoals de Handmaid’s Tale TV-serie.

Netflix-aandelen duiken in te midden van de angst dat de virusboom te hoog is, AT & T en Discovery om een ​​nieuwe streaminggigant te creëren

MGM Holdings, het moederbedrijf van MGM Studios, had naar verluidt sinds 2020 een verkoop onderzocht.

Amazon zei in een verklaring dat de deal MGM, opgericht in 1924 en erkend door het brullende Leo de Leeuw-logo, “zou kunnen blijven doen waar ze goed in zijn: geweldige verhalen vertellen.”

Streaming shake-up

Kevin Ulrich, voorzitter van de raad van bestuur van MGM, zei: “Ik ben erg trots dat MGM’s Lion, die al lang de Gouden Eeuw van Hollywood heeft opgeroepen, zijn legendarische geschiedenis zal voortzetten.

“De mogelijkheid om de legendarische geschiedenis van MGM af te stemmen op Amazon is een inspirerende combinatie.”

Maar de streamingdienst van Amazon staat nu voor een lange lijst van concurrenten, zoals Netflix, Disney + en Apple TV – allemaal in de hoop dat alle eetgewoonten die tijdens het afsluiten worden ontwikkeld, zullen blijven bestaan.

De Amazon-MGM-deal komt binnen enkele weken nadat telecomgigant AT&T overeenstemming heeft bereikt over een deal van $ 43 miljard om zijn WarnerMedia-eenheid te combineren met Discovery om een ​​nieuwe streaminggigant te creëren.

De samenwerking brengt een van de grootste studio’s van Hollywood en de kanalen van Discovery onder dezelfde eigenaar, maar markeert ook de intrede van een andere speler op de markt.

De overname van MGM door Amazon zal ook moeten worden goedgekeurd door toezichthouders, in een tijd waarin het bedrijf in de Europese Unie en in de VS onder de loep wordt genomen vanwege zijn zakelijke praktijken.

.