Werkgelegenheid: het belangrijkste banenherstel in Noord- en Midlands

Werkgelegenheid: herstel van leidende banen in Noord en MidlandsGepubliceerd1 uur geledenSharecloseShare pageKopieer linkOver sharingimage copyrightGetty Images

Volgens een rapport wordt de banengroei in Groot-Brittannië geleid door steden en dorpen in het noorden en de Midlands.

Het aantal aanwervingen is in een stroomversnelling geraakt sinds de lockdown begon af te nemen, maar de groei is ongelijk verdeeld, zo blijkt uit gezamenlijk onderzoek door de denktank Centre of Cities en de vacaturesite Indeed.

Barnsley en Mansfield hebben de grootste stijging van het aantal vacatures gezien, terwijl Aberdeen en Belfast de laagste hadden.

De studie analyseerde vacatures in 63 steden en grote steden.

Het bleek dat in sommige delen van het land het aantal vacatures nu hoger is dan het niveau van vóór de pandemie. Negen steden of dorpen hebben nu meer vacatures dan vóór de pandemie, geleid door Barnsley (+ 21%), Mansfield (20%) en Stoke (17%).

Andere plaatsen waar de postings het minst zijn hersteld, worden geleid door Aberdeen (-53%), Belfast (-39%) en Crawley (-39%). Steden en dorpen in Zuidoost-Engeland stonden zwaar onder aan de herstellijst.

Londen is een van de gebieden met het traagste herstel, met vacatures in de hoofdstad die nog steeds 26% onder het niveau van vóór de pandemie liggen.

Jongeren onder de 35 die het zwaarst te lijden hebben onder banencrisis ‘Werk vinden voelt onmogelijk voor mijn generatie’Vooruitzichten in het VK’ onzeker ‘ondanks vaccinatie, zegt Bank

Elena Magrini, senior analist bij het Center for Cities, zei: “Plaatsen die afhankelijk zijn van toerisme, luchtvaart en kantoorpersoneel zijn bijzonder zwaar getroffen en hebben nog steeds een hoog percentage mensen dat werkloos is of met verlof.”

Crawley is bijvoorbeeld de thuisbasis van Gatwick Airport, dat zwaar is getroffen door banenverlies als gevolg van de instorting van het coronavirus bij vliegreizen.

Mevrouw Magrini voegde eraan toe dat er ondanks het fragmentarische herstel redenen zijn voor optimisme. “Zodra we de economie hebben heropend, moeten beleidsmakers zich concentreren op het opbouwen van een betere economie – het laten groeien van de economie door het creëren van beter betaalde, hoger opgeleide banen voor mensen in het hele land”, zei ze.

Het verbeterende beeld in de Noord- en Midlands werd deels gedreven door de mix van beschikbare banen.

Het herstel was het sterkst in gebieden met een groter pre-pandemisch aandeel van detacheringen in beroepen die verband houden met de productie en distributie van goederen, zoals fabricage, autorijden en opslag, evenals essentiële diensten zoals gezondheidszorg, sociale zorg en onderwijs.

Aan de andere kant blijven plaatsen met een hoger aandeel pre-pandemische banen in de horeca, horeca en toerisme achter.

Pawel Adrjan, hoofd EMEA-onderzoek bij Indeed, zei: “Steden en steden in het noorden en de Midlands worden gesteund door toenemende banen in de productie, distributie, gezondheidszorg en onderwijs. Maar tegelijkertijd zijn gebieden die afhankelijk zijn van gastvrijheid, toerisme en goedbetaalde banen. die vanuit huis kunnen worden uitgevoerd, hebben slechts een trage groei gezien.

“We hebben gezien hoe snel de banenmarkt reageert op aankondigingen van beleid en volksgezondheid, en beleidsmakers zullen hopen dat de uiteindelijke beëindiging van de Covid-19-beperkingen het banenherstel zal helpen versnellen.”

.