Postkantoorschandaal: regering weigert oproep om onderzoek uit te breiden

Postkantoorschandaal: regering weigert oproep om onderzoek uit te breiden Gepubliceerd46 minuten geledenShareclosePagina delenKopieer linkOver het delen van auteursrechten van afbeeldingenPA Mediaafbeelding onderschriftTom Hedges (midden) was een van de 39 voormalige postbeambten die vierden nadat hun veroordelingen op vrijdag waren vernietigd

De regering zal de reikwijdte van haar onderzoek naar het sub-postmasters-schandaal niet uitbreiden.

Minister van Zaken Paul Scully verwierp dergelijke oproepen en zei dat het belangrijk is dat het onderzoek snel wordt afgerond.

Hij gelooft dat het huidige onderzoek dat sneller zal opleveren dan het starten van een nieuw wettelijk onderzoek.

Tijdens een langlopend schandaal werden meer dan 700 mensen ten onrechte veroordeeld voor misdrijven van diefstal, fraude en valse boekhouding.

Als gevolg van vervolgingen tussen 200 en 2014 werden sommigen gevangengezet.

De regering heeft een onderzoek ingesteld naar de vervolging van de voormalige postbeambten.

Maar de getroffenen hebben lang opgeroepen tot een door de rechter geleid, volledig openbaar onderzoek, in plaats van het eigen onderzoek van de regering dat in de zomer zal verschijnen.

De huidige kan getuigen niet dwingen om aanwezig te zijn of bewijsmateriaal te overhandigen.

Waarom werden honderden sub-postbeambten vervolgd? Veroordeelde postbeambten hebben namen gewist ‘Post Office bracht ons naar de hel en terug, maar we hebben gewonnen’

Vrijdag zagen 39 van de voormalige postmedewerkers hun strafrechtelijke veroordelingen vernietigd worden door het Hof van Beroep.

Verwacht wordt dat andere beroepen zullen volgen in wat de meest wijdverbreide gerechtelijke dwaling in de geschiedenis van het VK is.

Geen excuses

De veroordelingen waren gebaseerd op een gebrekkig computersoftwaresysteem, Horizon genaamd, dat tekortkomingen vertoonde in de rekeningen van de sub-postmeesters die niet bestonden. Het IT-systeem werd in 1999 geïnstalleerd onder de voormalige CEO John Roberts.

Aangezien de regering de enige aandeelhouder is van het postkantoor, bevestigde de heer Scully ook dat de regering zal ingrijpen om financiële compensatie te betalen aan meer dan tweeduizend personen die naar het postkantoor zijn gekomen en geld hebben verloren vanwege de technische tekortkomingen in Horizon. .

Hij verklaarde dat die betalingen nu begonnen te worden uitgevoerd.

Een aantal parlementsleden stelden ook de vraag waarom de regering zich niet had verontschuldigd bij voormalige onder-postbeambten vanwege het gebrek aan toezicht tijdens deze periode, en de financiële steun van het postkantoor, aangezien het £ 100 miljoen aan juridische kosten heeft uitgegeven om onder-postbeambten te veroordelen door vele jaren.

Maandag stopte de voormalige CEO van het postkantoor, Paula Vennells, met haar rol in de raden van bestuur van Morrisons en Dunelm na het IT-schandaal dat leidde tot de onterechte veroordelingen van voormalige postbeambten. Ze was tussen 2012 en 2019 algemeen directeur van het postkantoor.

Morrisons kondigde aan dat mevrouw Vennells zou vertrekken nadat ze sinds 2016 als niet-uitvoerend bestuurder had gediend. Ze zei ook dat ze zou stoppen met het uitoefenen van haar taken als gewijde predikant van de Church of England.

Mevrouw Vennells zei: “Het spijt me oprecht voor het leed dat de 39 sub-postmeesters hebben berokkend als gevolg van hun veroordelingen die vorige week teniet werden gedaan.

.