FirstGroup verkoopt Amerikaanse busdivisies voor £ 3,3 miljard

FirstGroup verkoopt Amerikaanse busdivisies voor £ 3,3 miljardGepubliceerd2 dagen geledenShareclosePagina delenKopieer linkOver het delenAuteursrecht van afbeeldingenFirstGroup

Transportgigant FirstGroup heeft de verkoop aangekondigd van twee Amerikaanse busdivisies in een deal ter waarde van £ 3,3 miljard.

De verkoop van zijn First Student- en First Transit-armen aan EQT Infrastructure komt meer dan een jaar nadat het voor het eerst plannen aankondigde om Noord-Amerika te verlaten.

First Student exploiteert ongeveer 43.000 gele schoolbussen in de VS, terwijl First Transit lokale bus- en vervoersdiensten exploiteert.

De verkoop zal nu formeel in stemming worden gebracht door de aandeelhouders.

FirstGroup, gevestigd in Aberdeen, heeft geprobeerd zich terug te trekken uit Noord-Amerika en zich te concentreren op de bus- en spoorwegactiviteiten in het VK onder druk van haar grootste aandeelhouder, Coast Capital.

Het probeert nog steeds zijn Greyhound US-intercitybusdienst te verkopen.

In een beursaankondiging op vrijdag zei FirstGroup dat het geld zou gebruiken dat is opgehaald uit de verkoop van First Student en First Transit om schulden af ​​te betalen, waaronder £ 300 miljoen geleend van de Britse overheid als onderdeel van Covid-19-ondersteuningsleningen.

Emissievrije vlootstrategie

Ongeveer £ 336 miljoen zal ook worden toegevoegd aan de Britse bus- en groepspensioenregelingen en £ 365 miljoen zal later dit jaar als dividend aan de aandeelhouders worden overgedragen, voegde het bedrijf eraan toe.

Chief executive Matthew Gregory zei: “In de toekomst zal FirstGroup een meer gefocuste, veerkrachtige onderneming zijn die in een sterke positie verkeert om te presteren voor bus- en treinreizigers in het VK, blijft investeren in haar emissievrije vlootstrategie en speelt een sleutelrol. rol bij het behalen van de bredere ESG-doelstellingen (milieu, maatschappij en bestuur) van de samenleving. “

FirstGroup blijft busdiensten in het VK exploiteren.

Het exploiteert ook Great Western Railway, South Western Railway, TransPennine Express en Avanti West Coast.

.