De omzet van McDonald’s ligt weer boven het niveau van vóór Covid

De omzet van McDonald’s ligt weer boven het pre-Covid-niveauGepubliceerd9 minuten geledenShareclosePagina delenKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemiebeeld copyrightGetty Images

De verkoop van McDonald’s is dit jaar enorm gestegen, hoewel de Covid-beperkingen in veel landen van kracht blijven.

De winst in de afgelopen drie maanden is met bijna 40% gestegen tot $ 1,54 miljard (£ 1,1 miljard), grotendeels gedreven door de terugkeer van Amerikaanse klanten.

Er was ook een sterke groei in het VK, Australië en Canada, gedeeltelijk gecompenseerd door dalingen in Duitsland en Frankrijk.

De fastfoodgigant is aan het herstellen van 2020, dat hij in januari beschreef als een van zijn “meest uitdagende” jaren.

Vorig jaar hebben de coronavirus-pandemie en de lockdown-beperkingen in veel landen de verkoop aangetast.

Maar de wereldwijde verkoop in het eerste kwartaal keerde terug naar het niveau van vóór de pandemie, aangezien veel landen, waaronder de VS, de beperkingen op uit eten gingen versoepelen en de stimuleringsuitgaven van president Biden extra geld in de zakken van de Amerikanen brachten.

McDonald’s voegde toe aan zijn menu om klanten terug te trekken. In februari lanceerde de fastfoodgigant Crispy Chicken Sandwiches om het op te nemen tegen Amerikaanse rivalen, waaronder Chick-fil-A en Popeyes.

Maar de hamburgerketen zei dat het ook zou “verdubbelen” in de marketing van zijn belangrijkste items, zoals Big Macs en Chicken McNuggets, en door zou gaan met het uitbreiden van drive-throughs, bezorging en online aanbiedingen.

copyright afbeelding Getty Images

De verkoopstoot is een ommekeer ten opzichte van het laatste kwartaal van vorig jaar, toen het wereldwijde nettoresultaat van de keten met 12% daalde tot $ 1,37 miljard (£ 990 miljoen). Voor 2020 als geheel daalde de winst van McDonald’s met 22% tot $ 4,73 miljard.

Echter, voor het eerste kwartaal dat eindigde op 31 maart van dit jaar, overtrof de verkoop dezelfde periode in 2019 “, zelfs als de heropflakkering [of the virus] en operationele beperkingen blijven bestaan ​​in veel delen van de wereld “, aldus het bedrijf.

Laura Hoy, aandelenanalist bij Hargreaves Lansdown, zei: “Het lijkt erop dat McDonald’s de ergste pandemie voorbij is en zijn streven om de levering en het digitale aanbod uit te breiden, zou dit tot ver in de toekomst goed van pas moeten komen”.

“We zien onze obsessie om alles met één muisklik te veranderen niet snel en McDonald’s staat klaar om voort te bouwen op die trend.”

McDonald’s opereert onder verschillende beperkingen in het VK sinds de eerste lockdown in maart 2020. Zoals veel fastfoodketens sloot het aanvankelijk zijn deuren, maar werd het de volgende maanden geleidelijk heropend voor afhaalmaaltijden, met aanvullende veiligheidsmaatregelen zoals kassa-schermen en dispensers voor ontsmettingsmiddelen.

De drive-throughs van McDonald’s in het VK zijn in mei en juni 2020 heropend, wat op sommige locaties tot verkeersopstoppingen leidde.

In oktober zei voedselbezorgbedrijf Just Eat Takeaway dat de bestellingen met meer dan 40% waren gegroeid nadat het 800 McDonald’s-restaurants en 300 Greggs-verkooppunten aan zijn netwerk had toegevoegd.

In januari van dit jaar zette McDonald’s echter afhaalrestaurants weer in de wacht toen nieuwe Britse lockdown-beperkingen van kracht werden.

Vanaf 26 april begon McDonald’s geleidelijk aan de heropening van eetgedeeltes buiten in het VK.

.