BA hoopt dat rijke toeristen een zakelijk gat kunnen dichten

BA hoopt dat rijke toeristen een zakelijk gat kunnen dichten Gepubliceerd20 minuten geledenShareclosePagina delenKopieer linkOver sharingimage copyrightNaoise Culhaneimage captionBA’s Sean Doyle zegt dat er veel ontevredenheid is over zakendoen via video.

British Airways rekent op rijke toeristen om een ​​ineenstorting van het aantal zakenreizigers te helpen opvangen.

Veel luchtvaartmaatschappijen zijn afhankelijk van zakenreizen die veel geld uitgeven en men vreest dat het bedrijfsleven nooit zal terugkeren naar het niveau van vóór de pandemie.

Maar BA-baas Sean Doyle zei dat het aantal toeristen dat koos voor de premium stoelen van de luchtvaartmaatschappij aanzienlijk was toegenomen.

De vrijetijdssector zal een “buffer” zijn totdat het zakenreizen weer op gang komt, zei het hoofd van de grootste luchtvaartmaatschappij van Groot-Brittannië.

De heer Doyle wist niet zeker of zakenreizen ooit zouden terugkeren naar het pre-lockdown-niveau.

Maar hij zei in een webinar met Aviation Straight Talk: “Veel mensen die in onze premium cabines reizen, reizen voor hun vrije tijd of bezoeken vrienden of familieleden.”

Het was in de loop van vele jaren gegroeid en hij zag geen teken van een oponthoud. “Dat geeft ons een zeer effectieve buffer als het bedrijfssegment zich niet in het tempo van andere segmenten herstelt”, aldus Doyle.

Veel zakenreizen zijn tijdens de pandemie tot stilstand gekomen. De opkomst van videoconferenties via Zoom en Teams, en de groeiende bezorgdheid in de zakenwereld over de CO2-voetafdruk, heeft geleid tot speculatie dat het vliegen van bedrijven zeer traag zal zijn om te herstellen.

Maandag meldde de Financial Times dat Europese banken van plan zijn zakenreizen met de helft te verminderen nu de wereld uit lockdown komt.

Oog in oog

De FT zei dat banken graag de lessen van werken op afstand willen leren, geld willen besparen op reizen en hun groene geloofsbrieven willen versterken. Sommigen zijn van plan om het luchtvervoer binnen Europa te verbieden ten gunste van het gebruik van de trein.

Reizigers ruilen zomervakantie voor herfstvakantie Boekingen springen omhoog ondanks ‘onduidelijke regels’

De heer Doyle zei echter dat de voorspellingen die zakenreizen nooit zullen herstellen, overdreven zijn: “Ik heb veel gehoord over ontevredenheid over thuiswerken en dat mensen genoeg hebben van Zoom-vergaderingen.”

Leidinggevenden hadden hem onlangs het belang van persoonlijke ontmoetingen benadrukt. “Mensen doen zaken met mensen, niet met organisaties”, zei hij.

afbeelding copyrightEPA

Evan Konwiser, een vice-president bij American Express Global Business Travel, zei dat er al tekenen zijn dat zakenreizen snel toenemen. “Zakenreizen keren terug naar waar [lockdown] de beperkingen zijn opgeheven, “vertelde hij de BBC.” China zit weer dicht bij het niveau van 2019. “

Er zal altijd behoefte zijn aan zakenreizen, zei hij. “Mensen kunnen misschien relaties onderhouden met video, maar het is moeilijk om via dit medium nieuwe relaties op te bouwen.”

Sommige leidinggevenden wijzen erop dat de dood van zakenreizen al eerder is voorspeld.

Jeffrey Goh, CEO van ‘s werelds grootste luchtvaartgroep, de Star Alliance, waartoe Singapore en United behoren, zei dat de opkomst van Skype jaren geleden de doodsteek van zakenreizen zou betekenen. Het is niet gebeurd.

Desalniettemin zei hij tegen de BBC-radioshow Business Daily dat de luchtvaartindustrie misschien rekening moet houden met een daling van het aantal zakenreizen met 20%. “De meerderheid van de luchtvaartmaatschappijen die afhankelijk zijn van de inkomsten uit zakenreizen, zouden de uitdaging moeten kunnen aangaan”, zei hij.

Zakenreisadviseur Scott Gillespie is er niet zeker van of grote luchtvaartmaatschappijen in staat zullen zijn om de lucratieve, hoge marge op de inkomsten uit zakenreizen goed te maken met de toeristische sector.

Hij zei dat er druk zal komen van de financiële afdelingen van bedrijven om meer leidinggevenden naar videovergaderingen te duwen. “[Finance chiefs] hebben het afgelopen jaar gezien dat ze vrijwel geen zakenreizen kunnen maken, en de meeste bedrijven zijn daar nog steeds in geslaagd, “zei hij.

Amerikaanse gang

Het afgelopen jaar heeft bewezen dat virtuele vergaderingen goed genoeg, koolstofvrij en veel goedkoper zijn dan in het vliegtuig stappen, zei de heer Gillespie. “Zelfs doorgewinterde zakenreizigers geven toe dat ze niet zo vaak hoeven te reizen als vroeger,” zei hij.

Het internationale reizen zal vanaf 17 mei worden hervat in het kader van de routekaart van de regering voor heropening, met plannen voor een “verkeerslicht” -systeem dat verschillende landen in categorieën onderbrengt.

De lijst met landen waar Britten naartoe kunnen reizen, zal echter pas dichter bij de datum bekend worden en kan worden gewijzigd.

Dat heeft geleid tot een toename van het aantal boekingen bij reisorganisaties, hoewel er tekenen zijn dat mensen hun vakanties uitstellen tot de herfst in plaats van ze in de zomer te nemen.

De heer Doyle zei dat hij vertrouwen had in het herstel van de luchtvaartindustrie, wijzend op opmerkingen van de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, dat gevaccineerde Amerikaanse toeristen deze zomer welkom zouden zijn in Europa.

“Het openen van een luchtgang is iets dat gemakkelijk kan worden bereikt als we de wil aan beide zijden van de vijver hebben”, zei hij.

.