Amazon’s Bezos: nederlaag van de Unie brengt geen ‘troost’

Bezos van Amazon: nederlaag van de Unie brengt geen ‘troost’ Gepubliceerd11 minuten geledenShareclosePagina delenKopieer linkOver het delenAuteursrecht van afbeeldingenEPA

Amazon-baas Jeff Bezos heeft gezegd dat de recente overwinning van het bedrijf bij het verslaan van een spraakmakende actie van vakbonden in de VS hem geen “troost” bracht.

In zijn laatste brief aan de aandeelhouders als chief executive van het bedrijf, sprak hij zijn bezorgdheid uit over de manier waarop het bedrijf zijn werknemers behandelt.

De commentaren volgen op een jaar van verschroeiende wereldwijde kritiek op de werkpraktijken van Amazon tijdens de pandemie.

Maar Amazon sloeg de inspanningen van de vakbond resoluut terug, ondanks die klachten.

“Heeft uw voorzitter troost in de uitkomst van de recente vakbondsstemming in Bessemer? Nee, dat doet hij niet”, schreef de heer Bezos, verwijzend naar de stad in Alabama waar de vakbondsactie plaatsvond.

“Ik denk dat we onze medewerkers beter moeten doen.”

Amazon verslaat historische vakbondsinspanning in Alabama Amazon-arbeidersstrijd: ‘Je bent een tandje in het systeem’

In de brief zei de heer Bezos dat hij trots was op de werkomgeving bij Amazon, dat wereldwijd 1,3 miljoen mensen in dienst heeft en alleen al in 2020 500.000 mensen heeft aangenomen.

Hij zei dat het bedrijf het voortouw had genomen door het minimumloon van $ 15 per uur vast te stellen, de productiviteitsdoelstellingen van het bedrijf voor werknemers verdedigde en de rapporten betwistte dat het personeel zo onder druk staat om aan die verwachtingen te voldoen dat ze geen pauzes kunnen nemen.

“Ondanks wat we hebben bereikt, is het voor mij duidelijk dat we een betere visie nodig hebben voor het succes van onze medewerkers”, aldus de heer Bezos, die op het punt staat uitvoerend voorzitter van het bedrijf te worden en de functie van CEO op te geven.

afbeelding copyright Reuters afbeelding bijschrift Jeff Bezos zei dat hij trots was op de werkomstandigheden bij Amazon, waar wereldwijd 1,3 miljoen mensen werken

In zijn nieuwe rol, zei de heer Bezos, zou hij een deel van zijn aandacht besteden aan initiatieven die erop gericht zijn om van Amazon ‘de beste werkgever van de aarde’ en ‘de veiligste werkplek op aarde’ te maken, zoals een programma dat personeel naar nieuwe banen rouleert om verwondingen te voorkomen. door herhaaldelijk dezelfde fysieke taak uit te voeren.

In een verklaring zei Stuart Appelbaum, voorzitter van de Retail, Wholesale and Department Store Union (RWDSU), die de vakbondsactie in Bessemer leidde, dat de opmerkingen aantoonden dat de campagne een ‘verwoestende’ impact had gehad op de reputatie van het bedrijf, ‘ongeacht het stemresultaat “.

“We zijn een wereldwijd debat begonnen over de manier waarop Amazon zijn werknemers behandelt. Bezos ‘bekentenis vandaag toont aan dat wat we hebben gezegd over de werkomstandigheden op de werkplek correct is. Maar zijn bekentenis verandert niets, werknemers hebben een vakbond nodig – niet zomaar een ander Amazon-publiek. betrekkingen inspanning in schadebeheersing, “zei hij.

Amazon is niet het enige bedrijf dat onder druk staat om de omstandigheden voor zijn personeel te verbeteren.

Walmart, Amerika’s grootste werkgever, zei woensdag dat het meer van zijn Amerikaanse werknemers naar een voltijdbaan zou verplaatsen.

De verhuizing volgde op jarenlange kritiek op de afhankelijkheid van het bedrijf van parttime winkelpersoneel. Als gevolg hiervan hebben sommige personeelsleden te maken gehad met onvoorspelbare schema’s en missen ze voordelen, zoals een ziektekostenverzekering.