Roept op tot een betere deal voor Arcadia-pensioengerechtigden

Roept op tot een betere deal voor Arcadia-pensioengerechtigden

Door Kevin Peachey
Correspondent voor persoonlijke financiën

Gepubliceerde duur28 minuten geleden delenSharenoclosePaginakoppeling delenKopieer linkOver het delenAuteursrecht van afbeeldingGetty ImagesBijschrift afbeelding Sir Philip Green en Lady Green hebben een breed bekend fortuin

Arbeiders bij Arcadia – de omstreden eigenaar van Topshop – mogen volgens Ed Miliband van Labour niet verliezen vanwege de “hebzucht” van Sir Philip Green.

Sir Philip had de “morele plicht” om het tekort in de pensioenregelingen van het bedrijf aan te vullen, vertelde de schaduwbusinesssecretaris aan de Commons.

Sommige leden dreigen ten minste 10% van de toekomstige pensioenuitkeringen te verliezen als Arcadia onder administratie valt.

Er zijn gesprekken ontstaan ​​over een alternatieve manier om sommige pensioenen te beschermen.

De ondergang van het retailimperium

Arcadia viel maandag in de administratie, waardoor 13.000 banen in gevaar kwamen.

De administratie geeft Arcadia ademruimte van schuldeisers, zoals verhuurders van haar winkels of kledingleveranciers, terwijl voor (delen van) het bedrijf een afnemer wordt gezocht.

De benarde situatie van degenen die pensioenbeloften hebben van Arcadia-pensioenregelingen, is ook onzeker.

Het is waarschijnlijk dat de pensioenregelingen van het bedrijf kunnen worden opgenomen in het officiële reddingsplan, het Pension Protection Fund.

Dat zou betekenen dat personeel dat lang in dienst is, of voormalige werknemers, die een toegezegd-pensioenregeling hebben, ten minste 10% verliezen van wat hen aan pensioenuitkeringen was beloofd wanneer ze met pensioen gaan.

afbeelding copyrightGetty Images afbeelding onderschrift Topshop, Burton en Dorothy Perkins maken deel uit van de Arcadia stal

De pensioenregelingen van Arcadia hebben een geschat tekort van £ 350 miljoen – dat is het verschil tussen pensioenverplichtingen en de activa van de fondsen.

Miliband zei tegen het Lagerhuis: “Philip Green is de werknemers van Arcadia een morele plicht verschuldigd. Zijn familie ontving een dividend van £ 1,2 miljard van het bedrijf, het grootste in de geschiedenis van het VK, meer dan drie keer zo groot als het pensioentekort.

“De arbeiders van Arcadia zouden de prijs van Philip Green’s hebzucht niet moeten betalen. Dus zal de minister hem nu publiekelijk oproepen om eventuele tekorten in de pensioenregeling aan te vullen en zal hij ervoor zorgen dat de pensioenregulator alle mogelijke maatregelen neemt om ervoor te zorgen dat dit gebeurt. ? “

Soortgelijke oproepen werden gedaan door de SNP. Zijn zakelijke woordvoerder Drew Hendry zei: “[Workers] moeten alle hulp krijgen die ze kunnen krijgen om al hun pensioenrechten te behouden. “

Er is geen wettelijke verplichting voor Sir Philip, die het bedrijf leidde, of zijn vrouw Lady Green, die het bezit, om het volledige pensioentekort op te vullen. Ze hebben geen commentaar gegeven op de pensioensituatie.

Wordt mijn pensioen verpest als een winkelimperium instort?

In reactie op de regering zei minister van zaken Paul Scully dat het ongepast was om commentaar te geven op individuele gevallen.

“De onafhankelijke pensioenregelgever heeft een reeks bevoegdheden om pensioenregelingen te beschermen en werkt nauw samen met de betrokkenen”, voegde hij eraan toe.

“De regelingen waarbij de werkgever failliet gaat, het Pensioenbeschermingsfonds is er om de deelnemers te beschermen. Iedereen die al zijn pensioen ontvangt, wordt doorbetaald en andere deelnemers ontvangen ten minste een vergoeding van het Pensioenbeschermingsfonds.”

copyright afbeelding Getty Images

Het Pensioenbeschermingsfonds (PPF) zal de boeken doornemen en bekijken of de Arcadia-pensioenregelingen zouden kunnen overleven of door een derde partij zouden kunnen worden gekocht, als zij van mening was dat dat betere resultaten zou opleveren voor de deelnemers aan de pensioenregeling.

Het is gebleken dat een potentieel geïnteresseerde partij het Pension SuperFund is – een nieuw bedrijf dat pensioenfondsen bundelt in een poging ze efficiënter te maken en een beter beleggingsrendement te behalen.

Zoals voor het eerst werd gemeld door Sky News, zijn er in een vroeg stadium besprekingen gevoerd over het opnemen van Arcadia-pensioenen in het Pension SuperFund.

“Pension SuperFund kan bevestigen dat het contact is met de beheerders van de Arcadia-pensioenfondsen. Elke transactie is afhankelijk van hun toestemming, de pensioenregulator en / of PPF-goedkeuring, al naargelang het geval,” zei mede-oprichter Edi Truell, een voormalig adviseur van premier Boris Johnson.

“Pension SuperFund is momenteel van mening dat het een veilig thuis kan bieden aan de 9.500 pensioenleden van de Arcadia pensioenfondsen.”

Trustees van de fondsen zeiden dat ze contact hadden met de PPF en de toezichthouder om ervoor te zorgen dat de belangen van de leden werden beschermd.

Pensioensuperfondsen – waarvan het Pension SuperFund een van de grootste in het VK is – zijn een bron van discussie in kringen van de pensioensector.

Voorstanders zeggen dat ze een veiligere optie op lange termijn bieden voor spaarders, omdat ze regelingen kunnen consolideren en de vruchten kunnen plukken van investeren op grotere schaal. Ze kunnen ook goedkoper zijn dan een regeling die wordt opgekocht door een verzekeringsmaatschappij.

Critici wijzen echter op het feit dat ze worden beheerst door een andere reeks voorschriften, terwijl vakbonden hun bezorgdheid hebben geuit over het feit dat werknemers hun pensioen zullen zien verschuiven van hun werkgever naar een op winst gericht superfonds.

.