Met de Panorama-box van Amazon kunnen bedrijven controleren of het personeel de regels van het coronavirus volgt

Met de Panorama-box van Amazon kunnen bedrijven controleren of het personeel zich aan de regels van het coronavirus houdtPublicatieduur1 uur geledenSharenocloseShare pagelinkCopy linkOver sharingimage copyrightGetty Imagesimage captionHet systeem kan worden gebruikt om te controleren of werknemers maskers dragen en ver genoeg van elkaar verwijderd blijven

Amazon is van plan bedrijven een manier te verkopen om te detecteren wanneer het personeel geen gezichtsmasker draagt ​​of sociaal afstand neemt.

Naast de pandemie kan het systeem ook worden gebruikt om de naleving van andere regels op de werkplek te volgen of om het publiek te controleren, bijvoorbeeld om te controleren hoeveel klanten in de rij staan ​​in een winkel.

Het omvat het achteraf inbouwen van een doos in bestaande beveiligingscamera’s die vervolgens kunnen putten uit standaard AI-apps.

Maar privacyactivisten hebben hun bezorgdheid geuit.

Werken op afstand heeft al geleid tot een toename van het gebruik van software die werknemers controleert, maar de nieuwe oplossing van Amazon is gericht op het volgen van mensen en producten in fabrieken, winkels en andere traditionele werkplekken.

‘Ik controleer mijn personeel met software die screenshots maakt’ Mag mijn baas mij bespioneren? Geautomatiseerde inspecties

Het AWS Panorama-apparaat kan worden aangesloten op IP-camera’s (internetprotocol) – een standaardtype digitale videocamera die door een groot aantal bedrijven op hun locaties wordt gebruikt.

afbeelding copyright Getty Images afbeelding onderschrift De technologie kan worden toegevoegd aan bestaande CCTV-hardware

Het kan inspectietaken automatiseren, zoals het detecteren van fabricagefouten of het volgen van de beweging van barcodes en labels.

Maar de tool kan ook op mensen worden toegepast.

In een winkel kan het bijvoorbeeld het aantal klanten tellen, hun bewegingen volgen en de lengte van wachtrijen controleren, heeft Amazon voorgesteld.

‘Honderden gewonden bij magazijnen van Amazon UK’ Amazon geeft $ 500 miljoen uit aan bonussen voor kerstpersoneel

In een fabriek of op een andere werkplek kan dezelfde technologie worden gebruikt om werknemers te monitoren “en onmiddellijk op de hoogte te worden gebracht van mogelijke problemen of onveilige situaties, zodat u preventieve maatregelen kunt nemen”, aldus het bedrijf.

In het promotiemateriaal voor het product zegt Fender gitaren dat het het product gebruikt om “bij te houden hoe lang het duurt voordat een medewerker elke taak bij de montage van een gitaar heeft voltooid”.

De Financial Times meldt dat AWS Panorama voertuigen kan detecteren die worden gereden op plaatsen waar ze niet horen te zijn. Enkele grote bedrijven testen het systeem al, waaronder Siemens en Deloitte, voegde de FT toe.

image copyright Amazon image caption De AWS Panorama Appliance boxen moeten op hetzelfde netwerk worden geïnstalleerd als de camera’s waarmee ze zijn verbonden

Het is echter nog in preview en nog niet overal verkrijgbaar.

Een revolutie op het gebied van monitoring

Het Trades Union Congress (TUC), de overkoepelende groep voor Britse vakbonden, publiceerde deze week zijn rapport over het gebruik van AI-aangedreven tools die door werkgevers worden gebruikt.

“De aankondiging van deze nieuwe monitoringtool is een ander voorbeeld van hoe deze revolutie op het werk versnelt”, zei beleidsmedewerker Mary Towers.

Maar ze waarschuwde dat het de behoeften van de arbeiders niet mag verdoezelen.

media caption Bespioneert je baas je terwijl je vanuit huis werkt?

“In ons rapport waarschuwen we voor de mogelijk negatieve effecten die opdringerige technologie van dit type kan hebben op het welzijn van werknemers, het recht op privacy, gegevensbeschermingsrechten en het recht om niet te worden gediscrimineerd.”

Uit opiniepeilingen bleek dat werknemers zich al zorgen maakten over het gebruik van CCTV-camera’s om de prestaties te monitoren terwijl ze verondersteld werden om veiligheidsredenen geïnstalleerd waren, zei ze.

Silkie Carlo, directeur van privacygroep Big Brother Watch, zei dat geautomatiseerde bewaking van werkplekken “zelden resulteert in voordelen voor werknemers”.

“Het is een grote schande dat Amazon op sociale afstand is gesprongen als een zoveelste excuus voor gegevensverzameling en bewaking”, zei ze.

Amazon is al onder de loep genomen over hoe zijn magazijnmedewerkers worden gecontroleerd. In september zei een rapport van een Amerikaanse onderzoeksgroep dat Amazon uitgebreide arbeidersbewaking gebruikte om vakbondsactiviteiten te beperken. En het bedrijf is in botsing gekomen met een aantal van zijn werknemers die ervan hebben beschuldigd hen “als robots” te behandelen.

Deze week verontschuldigde Microsoft zich voor het feit dat de activiteit van individuen door hun werkgevers kon worden gecontroleerd via een “productiviteitsscore” die bedoeld was om op hoog niveau overzicht te geven.

Na een protest heeft Microsoft individuele gebruikersnamen uit het product verwijderd.

.