Covid Brainwave: ‘Ik veranderde mijn kantoor in een fietserscafé’

Covid Brainwave: ‘Ik veranderde mijn kantoor in een fietserscafé’

Door Dougal Shaw
Zakelijke verslaggever, BBC News

Gepubliceerde duur1 dag geleden delenSharenocloseShare pagelinkKopieer linkOver delenRelated TopicsCoronavirus pandemieimage copyrightBruce Tateimage captionBruce Tate heeft een terras gecreëerd gericht op passerende fietsers in Newcastle

Als onderdeel van onze CEO Secrets-serie, die bedrijfsleiders uitnodigt om hun advies te delen, richten we ons op start-ups die zijn gelanceerd tijdens lockdown, waarbij we kijken naar verschillende soorten ondernemers. Deze week horen we van mensen wier baan in de horeca wordt bedreigd, een sector die bijzonder hard is getroffen tijdens de pandemie.

De horeca is aan het wankelen gekomen na twee nationale lockdowns en hoewel Engeland net uit de tweede komt, ziet het er niet per se beter uit. De introductie van nieuwe trapsgewijze beperkingen wordt in sommige kringen beschreven als een “dodelijke slag” voor een industrie “die de dupe is van de pijn”.

Bruce Tate, 39, bevond zich op een slechte plek na de eerste lockdown.

Zijn bedrijf in Newcastle, Need Music genaamd, dat live boekingen voor pubs en bruiloften afhandelde, moest worden gesloten en hij had geen recht op financiële steun van de overheid omdat hij zijn inkomen als bedrijfsdividenden ophaalde.

Maar terwijl hij over zijn toekomst nadacht, zittend aan een picknicktafel buiten zijn kantoor, had hij een ‘gloeilamp’-moment.

Een fietser suisde voorbij. Dit was normaal. De kantoortuin kijkt uit over Route 72, ook wel bekend als Hadrian’s Cycle Way, een van de populairste fietsroutes in het VK.

Hij dacht opeens: wat als hij dit gebied, dat zijn bedrijf sowieso verhuurde, zou veranderen in een café, gebruik makend van de voorbijrijdende handel op wielen?

afbeelding copyright Route 72 afbeelding bijschrift Bruce moest een overdekte zithoek bouwen om het bedrijf uit te breiden

Een paar fysieke aanpassingen waren nodig om het idee mogelijk te maken.

Bruce creëerde een aantal overdekte houten zitgedeeltes, voegde een doorgeefluik toe aan zijn kantoorkeuken en het Route 72 Cafe opende in juli.

image copyrightRoute 72image caption Hongerige fietsers zijn de levensader van het nieuwe bedrijf

Zoals voorspeld, hebben fietsers regelmatig gebruik gemaakt en stoppen ze voor eenvoudige versnaperingen zoals kaas-toasties, bonen op toast en pannini.

Na verloop van tijd voegde Bruce zelfgemaakte taarten en sandwiches met varkensvlees toe aan het menu, gemaakt door zijn vrouw.

Op een bijzonder winstgevende dag kwam een ​​groep van 100 renners langs, onderweg van Newcastle naar Wylam.

afbeelding copyright Route 72 afbeelding onderschrift Bruce liet een aantal van zijn oude klanten optreden tijdens de zomer – velen werken nu als bezorger

Het nieuwe bedrijf kwam in een stroomversnelling en zijn investeringen begonnen vruchten af ​​te werpen toen de nieuwe gelaagde beperkingen in het najaar arriveerden, gevolgd door een tweede nationale lockdown in november.

Nu de lockdown voorbij is, bevindt Newcastle zich in niveau drie, wat betekent dat het café alleen kan worden geopend voor afhaalrestaurants en Bruce heeft ervoor gekozen om voorlopig alleen in het weekend te openen.

‘Je kinderen zullen je ooit bedanken voor het leven van je droom”Ik ben in de vijftig een bedrijf begonnen om dementie te bestrijden’De uni-vrienden die geld verdienen door te snacken Meer CEO-geheimen van bedrijfsleiders

Hij blijft een optimist ondanks de enorme omwentelingen in zijn leven en bedrijf.

“Ik zal sterker uit deze pandemie komen dan ik erin ging”, zegt hij. “Hopelijk heb ik twee succesvolle bedrijven in plaats van één.”

Zijn advies aan andere mensen in de horeca is om verschillende dingen te proberen met je bestaande middelen en vaardigheden, maar om je nieuwe bedrijf op te bouwen rond de beperkingen – hoe frustrerend dat ook kan zijn.

Gastvrijheid in crisis

De horeca omvat bedrijven zoals restaurants, cafés, pubs, bars, nachtclubs, uitgaansgelegenheden en hotels.

Volgens UK Hospitality hebben dit soort bedrijven dit jaar meer dan 600.000 banen verloren.

De handelsorganisatie schat dat de eerder verwachte jaarlijkse groei van 5% is omgeslagen in een krimp van 40% in 2020 als gevolg van de coronaviruspandemie.

Welke vacatures zijn er op dit moment beschikbaar?

afbeelding copyright Gallagher’s Deliimage caption Man-en-vrouw-team Chris en Jessica wisten dat hun banen in de horeca in maart verloren waren gegaan

Jessica Bond-Gallagher vertrouwde genoeg op het koken van haar man om hem de catering voor hun bruiloft met bijna 200 gasten te laten doen. Aan de andere kant is hij een professionele kok. Dat was in augustus 2019. Ze wist niet dat de vaardigheid van haar man in de keuken hen ook door het coronavirus zou halen.

Het echtpaar heeft allebei een loopbaan in de horeca. Jessica, 29, werkt als hotelmanager en Chris, 30, als chef-kok.

In maart van dit jaar zetten ze de eerste stappen naar een langetermijndroom, namelijk om samen een restaurant te openen in Staffordshire, waar Jessica opgroeide. Ze had daar een baan gevonden als manager van een loungebar, terwijl Chris een baan had aangeboden als chef-kok bij een gastropub in het naburige Cheshire – dit betekende dat ze allebei konden verhuizen van hun tijdelijke huis in Cambridge.

“Toen Boris [Johnson] aankondigde dat mensen pubs, clubs en bars moesten vermijden, we wisten meteen dat onze banen verloren waren gegaan, “zegt Jessica.

Bovendien stonden ze nog niet op de loonlijst voor hun nieuwe rollen, dus hadden ze geen overheidssteun verwacht. “Ik herinner me dat ik net zei: ‘We moeten iets doen'”, zegt Jessica.

Wat ze deden, was Gallagher’s Home Kitchen opzetten.

afbeelding copyright Gallagher’s Home Kitchen afbeelding bijschrift Het paar zou eten gaan bezorgen als Sunday Roasts

Ze ruimden hun keuken in hun huis op om het op een commerciële te laten lijken.

Ze wilden voedsel bezorgen aan mensen die tijdens de lockdown thuis vastzaten en dachten dat er extra vraag zou zijn vanwege de angst voor voedseltekorten. Aanvankelijk concentreerde Chris zich gewoon op het maken van eenvoudige bakplaten.

Ze namen contact op met hun lokale netwerk van vrienden voordat ze sociale media probeerden om klanten te vinden. Jessica beheerde de orders en leverde ze persoonlijk af in een “militaire operatie”.

Deliveroo en Uber Eats waren een inspiratiebron, legt Chris uit. “Ze lieten zien dat mensen op deze manier eten zouden kopen. Maar ze dienden ook niet op ons platteland, dus er was een gat in de markt.”

De vraag was er duidelijk, dus schalen ze de operatie op door een keuken te huren in een rugbyclub. Chris stelde een menu samen met voor elke dag van de week een ander hoofdgerecht, met de nadruk op bekende favorieten zoals lasagne en lamsvlees.

Op hun eerste dag in maart namen ze één bestelling op. Tegen het einde van de zomer bezorgden ze 40 tot 50 maaltijden per dag. De winst was meer dan genoeg om hun rekeningen te betalen en het paar deelde ook wat gratis maaltijden uit aan de ouderen en NHS-arbeiders.

In september hebben ze hun succesvolle lockdown-onderneming verkleind tot een avondmaalclub van één keer per maand, en het geld dat ze verdienden, gebruikten ze om iets binnen te halen dat hun oorspronkelijke droom naderde: een grab-and-go delicatessenwinkel in de hoofdstraat van het marktstadje Leek. , Staffordshire.

afbeelding copyright Gallagher’s Deliimage caption De Gallaghers hadden er altijd van gedroomd om een ​​eigen bakstenen bedrijf te hebben

“We willen onze plaatselijke High Street nieuw leven inblazen”, zegt Chris, “er is veel goede wil voor onafhankelijke winkels.”

“In zekere zin was Covid een zegen”, zegt Jessica, “omdat het ons vooruit duwde, anders zouden we nog steeds in onze oude banen zitten.”

Bijschrift media Andrew Woodhouse bouwde een zalmroker in zijn tuin

In Zuidoost-Londen jaagt een andere ondernemer een voedseldroom na, hoewel hij van nul leert.

Elke dinsdag staat Andrew Woodhouse om 3.30 uur op om naar Billingsgate Market te rijden. Hij koopt een partij verse zalm en neemt die mee naar huis, waar hij hem fileert en laat uitharden in bakjes met zout. Hij is om 6 uur klaar. Dan kan hij aan zijn dagelijkse baan beginnen.

Dit is Andrews “nieuwe normaal”. Hij is een out-of-office visboer, dankzij Covid-19.

Sinds de universiteit werkte de 27-jarige in de financiële evenementenbranche en organiseerde hij conferenties over de hele wereld.

Deze kwamen abrupt tot stilstand toen het coronavirus toesloeg.

“Ik kreeg verlof tijdens de zomer, wat ik verwachtte, maar ik wilde mijn tijd niet verspillen met zitten”, legt hij uit. Dus besloot hij te werken aan een zakelijk idee geïnspireerd door een passie uit zijn kindertijd.

Hij ging vroeger vissen op de rivier de Mole in de buurt van zijn huis in Hampton, zuidwesten van Londen, om karper, zeelt en snoek te vangen.

Toen hij twintig was, was hij aan het vliegvissen en ging hij op zalmvisvakanties zo ver weg als IJsland en Noord-Amerika.

In lockdown besloot hij zijn vangst om te zetten in zijn product door gerookte zalm te verkopen, die hij zelf zou bereiden.

Bijschrift afbeelding De zalm rookt doorgaans 24 uur lang

Hij bouwde zijn eigen zalmroker in zijn tuin nadat hij wat instructies online had onderzocht, en veranderde zijn kelder in een droogkamer. “Mijn huisgenoten waren niet zo happig op rondslingerende vis,” geeft Andrew toe.

Hij heeft zijn levensmiddelenbedrijf Andrew’s Smokehouse bij de gemeente geregistreerd en een gestage stroom klanten gevonden door op Instagram de app en Nextdoor te posten. Op zijn hoogtepunt vervulde hij ongeveer 100 bestellingen per maand.

Het was hard werken tijdens de zomer toen hij zich fulltime aan de start wijdde, maar de winst vulde zijn loon weer op tot 100% (van het verlofpercentage van 80%).

Andrew werkt nu weer fulltime vanuit huis om virtuele conferenties te organiseren, maar runt nog steeds zijn zalmbedrijf.

Zijn advies voor andere ondernemers die jongleren met betaald werk en start-ups is dit: “Je denkt misschien dat tijd het enige is dat je tegenhoudt, maar je kunt altijd tijd vrijmaken, afhankelijk van de schaal waarop je wilt dat je bedrijf opereert. Waarom zou je het niet geven? een gaan? “

Je kunt CEO Secrets-verslaggever Dougal volgen op Twitter: @dougalshawbc

.