TikTok vraagt ​​Donald Trump: ‘Zijn we nog steeds verboden?’

TikTok vraagt ​​Donald Trump: ‘Zijn we nog steeds verbannen?’ Gepubliceerdduur2 uur geledenimage copyrightGetty Images

De Chinese videodienst TikTok is begonnen met een juridische uitdaging tegen de regering-Trump vanwege plannen om deze op 12 november in de VS te sluiten.

President Donald Trump beval op die datum een ​​verbod op nieuwe downloads van de virale videodienst, tenzij ByteDance werd gekocht door een Amerikaans bedrijf.

TikTok zei dat het sinds augustus had gewerkt om te voldoen aan het bevel, uitgegeven vanwege bezorgdheid over de veiligheid.

Het zei dat het al twee maanden geen feedback van de Amerikaanse regering had gekregen.

“TikTok heeft actief te goeder trouw samengewerkt met CFIUS (Commissie voor buitenlandse investeringen in de Verenigde Staten) om zijn bezorgdheid over de nationale veiligheid aan te pakken, ook al zijn we het niet eens met de beoordeling”, zei het bedrijf in een verklaring.

“In de bijna twee maanden sinds de president zijn voorlopige goedkeuring gaf aan ons voorstel om aan die zorgen te voldoen, hebben we gedetailleerde oplossingen aangedragen om die overeenkomst af te ronden, maar hebben we geen inhoudelijke feedback ontvangen over ons uitgebreide gegevensprivacy- en beveiligingskader.”

Dat omvatte een nieuw voorstel dat “een nieuwe entiteit zou creëren die volledig eigendom is van Oracle, Walmart en bestaande Amerikaanse investeerders in ByteDance, die verantwoordelijk zou zijn voor het omgaan met TIkTok’s Amerikaanse gebruikersgegevens en inhoudsmoderatie”.

Het voegde eraan toe dat het een gerechtelijke petitie had ingediend bij het Amerikaanse Hof van Beroep om “onze rechten en die van onze meer dan 1.500 werknemers in de VS te verdedigen”.

Het vraagt ​​om herziening van het oorspronkelijke bevel door de rechtbank en 30 dagen verlenging van de besprekingen.

Het politieke landschap is duidelijk veranderd sinds augustus, en nu Joe Biden het presidentschap wint en het in januari zal overnemen, zal TikTok zich waarschijnlijk afvragen of hij een andere benadering zal hebben dan Chinese bedrijven die in de VS werken.

Een mogelijke deal waarbij ByteDance zou hebben ingestemd om een ​​deel van zijn Amerikaanse activiteiten aan Oracle en Walmart te verkopen, is nooit goedgekeurd door de Chinese regering, ondanks een voorlopig groen licht van president Trump.

.