Thuiswerken kan tot meer vooroordelen leiden, waarschuwt rapport

Thuiswerken kan tot meer vooroordelen leiden, waarschuwt rapport

Door Harry Farley & Will Dahlgreen
BBC nieuws

Gepubliceerdduur2 uur geledenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemiebeeld copyrightGetty Images

Werk op grote schaal vanuit huis zou kunnen leiden tot een toename van racisme en vooroordelen, waarschuwt een nieuw rapport.

Vriendschappen op de werkplek zijn de sleutel tot het doorbreken van misvattingen, suggereert de studie van Engeland en Wales voor het Woolf Institute.

Oprichter van het instituut, Ed Kessler, zei dat als meer mensen thuis werken, ze het risico lopen “terug te gaan naar geïsoleerde silo’s”.

Hij riep de ministers op zich te concentreren op kantoren en werkplekken als een “vitaal” gebied voor het verbeteren van de relaties met de gemeenschap.

Het onderzoek, uitgevoerd door het opiniepeilingsbedrijf Survation voor het Woolf Institute, dat onderzoek doet naar interreligieuze relaties, ondervroeg 11.701 mensen.

Thuis werken hier om te blijven, zeggen bedrijven Slechte ruggen en wiebelige tafels: ‘Ik haat het om vanuit huis te werken’ Elkaar begrijpen

Hadiya Masieh, die moslim is, raakte na samenwerking goede vrienden met Samuel Rosengard, een orthodoxe jood.

Samuel zei dat hoewel hij in het verleden nooit racistische of islamofobe opvattingen had gehad, hij misschien “misvattingen” had over moslimgemeenschappen.

“De ontmoeting met Hadiya heeft echt geholpen om duidelijk te maken waar mijn denken scheef kan staan”, zei hij.

Hadiya was het ermee eens dat het voor haar “meer een politieke zaak was over Israël en Palestina”.

afbeelding copyright Hadiya Masieh

Maar door hun werk zijn ze goede vrienden geworden.

“Het was gewoon een heel natuurlijke relatie die we hebben gevormd omdat we exact dezelfde agenda en passies hadden,” zei Hadiya.

“We hadden allebei heel verschillende achtergronden en het idee van Israël en Palestina was een hot topic. Maar we waren in staat om dat te bespreken op een manier die begrip voor elkaar was.”

Samuel voegde eraan toe: “Vóór Covid hadden we regelmatig discussies over dit soort kwesties. En ook identificeerden we gemeenschappelijke culturele kenmerken tussen joodse en moslimgemeenschappen, en gebieden van overeenstemming en onenigheid.

‘Hadiya en ik begonnen vaak gesprekken terwijl ze elkaar tegenkwamen in het open kantoor en gingen dan op pad voor een kop koffie. Maar dat gebeurt gewoon niet. Dus dat is een gemis.’

De studie suggereert dat van degenen die in gedeelde kantoren werken, driekwart (76%) – ongeacht etniciteit – zich in een etnisch diverse omgeving bevond.

Het suggereert echter dat werklozen 37% meer kans hebben om alleen vrienden van hun eigen etnische groep te hebben.

En het waarschuwt dat zonder het opzetten van alternatieve instellingen voor kantoren, de kansen voor sociale vermenging tussen verschillende religieuze en etnische groepen sterk zullen worden verminderd.

In het onderzoek is ook gekeken naar de mening van mensen over diversiteit.

De bevindingen suggereren dat hoewel bijna driekwart van de niet-zwarte of niet-Aziatische respondenten het prettig vond als een naast familielid trouwde met een zwarte of Aziatische persoon (74% en 70%), minder dan de helft (44%) zei dat ze zich op hun gemak voelden bij het idee van een naast familielid die met een moslim trouwt.

“Het woord ‘moslim’ lijkt meer negatieve gevoelens op te wekken dan het woord ‘Pakistaans’,” aldus het rapport. Dit is “ondanks het feit dat 90% van de mensen van Britse Pakistaanse afkomst moslim is”.

De studie schatte het niveau van vooroordelen in elke lokale autoriteit in Engeland en Wales. Onderzoekers gebruikten een techniek die bekend staat als Multilevel Regression Poststratification (MRP), die kijkt naar de antwoorden op de enquête en de demografie van elk gebied.

Het rapport is niet alleen het meest voorkomende doelwit van negatieve attitudes door andere geloofsgroepen, maar geeft ook aan dat moslims de groep zijn die het meest waarschijnlijk een negatieve houding aanneemt ten opzichte van mensen van andere religies.

De studie suggereert ook dat de diversiteit aan vriendschappen en collega’s aanzienlijk varieert in het land.

Zelfs als rekening wordt gehouden met factoren zoals de leeftijd, het opleidingsniveau en de etnische samenstelling van een gebied, hebben mensen in Noordoost-Engeland 150% meer kans om alleen Britse vrienden te hebben en 68% meer kans om alleen Britse collega’s te hebben, vergeleken met mensen in Londen.

Het rapport zegt dat elk schijnbaar vooroordeel ten opzichte van religie te wijten kan zijn aan het feit dat mensen het gevoel hebben dat het meer acceptabel is om een ​​negatief sentiment over religie uit te drukken dan etniciteit.

Religie blijft “een plaats waar individuen bereid zijn negatieve attitudes te uiten”, aldus het rapport.

“Vooral moslim zijn lijkt een ’trigger’ voor vooroordelen te blijven, waardoor religie een ‘laatste grens’ wordt voor vooroordelen in Engeland en Wales,” voegde de auteur van het rapport, dr. Julian Hargreaves, toe.

Methodologie

Het onderzoek werd uitgevoerd door Survation namens het Woolf Institute. Survation sprak tussen 29 maart en 5 april 2019 met een nationaal representatieve steekproef van 11.701 volwassenen in Engeland en Wales.

De resultaten die aangeven hoeveel mensen in elke lokale autoriteit gelukkig zouden zijn als een vriend of naast familielid met iemand van verschillende achtergronden trouwt, gebruiken een techniek die Multilevel Regressie Poststratificatie (MRP).

MRP projecteert de resultaten van het onderzoek op lokale autoriteiten op basis van de demografie van het gebied. Sommige schattingen bevatten echter grote foutenmarges en statistisch niet-significante verschillen tussen lokale autoriteiten.

ZIT ACHTER EN ONTSPAN: Een uur aan gekoelde deuntjes om van je maandag een gekoelde te maken EEN NIEUWE PODCAST NODIG ?: Dr. Julia Shaw en komiek Sofie Hagen ontleden de strafzaken die ons het meest choqueren, intrigeren en beangstigen.