‘Thanksgiving To Go’: Amerikanen spetteren op afhaalrestaurants

‘Thanksgiving To Go’: Amerikanen spatten uit met afhaalrestaurants Gepubliceerde duur 10 minuten geleden afbeelding copyright Rafael Soldi afbeelding onderschrift Serrah Russell maakt vaak Thanksgiving-dessert voor grote familiebijeenkomsten, maar dit jaar slaat ze het koken over

Op dit moment in november zou de 34-jarige Serrah Russell normaal gesproken een ton aan sms-berichten verwerken terwijl haar familie de keukenlogistiek en bijdragen voor het Thanksgiving-feest uittekende.

Maar Covid-zorgen hebben de grote bijeenkomst voor haar geannuleerd. Dus dit jaar slaat de kunstenaar het koken helemaal over en kiest in plaats daarvan voor een afhaalmaaltijd voor Thanksgiving.

Zij, haar man, twee vrienden en peuter zullen dineren op een spread van 10 schotels, bereid door Canlis, een luxe restaurant in Seattle met een bekroonde chef-kok, die een video-tutorial aanbiedt om klanten door de laatste stappen van Turkije te begeleiden. roosteren.

“Het voelt alsof het zo’n jaar geleden is”, zegt Serrah, die dit jaar op de afhaalmaaltijd van Canlis vertrouwde. “Het is best leuk om die stress weg te nemen en gewoon bij mensen aanwezig te zijn en te genieten van dat aspect ervan.”

Afhaalrestaurants voor Thanksgiving

Omdat ambtenaren waarschuwen tegen reizen en op sommige plaatsen barbijeenkomsten van meer dan 10 mensen vanwege de pandemie, hebben de limieten vragen doen rijzen over de impact op Thanksgiving, normaal gesproken een van de grootste feestdagen in de VS en een generator van miljarden dollars aan reizen en voedselverkoop.

Onder de pluimveeproducenten heeft de waarschijnlijkheid dat kleinere bijeenkomsten dit jaar de loyaliteit aan het traditionele kalkoenendiner zouden kunnen verminderen, de vrees doen ontstaan ​​voor een overschot van het gevogelte, vooral van grotere vogels.

Reisregels veranderd voor kerstkalkoenwerkers Wat is Thanksgiving?

Maar sommige restaurants, die te kampen hebben met beperkingen op het gebied van sociale afstand en een daling van het aantal uit eten gaan, heeft de situatie mogelijk een zilveren randje opgeleverd, omdat kleinere aantallen het voor gezinnen gemakkelijker maken om uit te geven aan een professioneel bereide maaltijd – zelfs als het uiteindelijk terechtkomt. thuis gegeten worden.

afbeelding copyright Cory Dewald afbeelding caption Parachute-eigenaar Beverly Kim, een bekroonde chef-kok, zou normaal sluiten voor Thanksgiving

Afhaalpakketten voor Thanksgiving duiken op in restaurants in het hele land, terwijl chef-koks van restaurants met Michelin-sterren tot snelwegstalletjes zoals Cracker Barrel zichzelf opnieuw willen uitvinden voor het Covid-tijdperk.

Parachute, een Koreaans-Amerikaans restaurant met Michelin-ster in Chicago, zou normaal gesproken tijdens de vakantie sluiten en genieten van de korte onderbreking van een van de drukste maanden.

Het restaurant is dit jaar ook gesloten, maar gezinnen kunnen de dag ervoor een Thanksgiving-spread halen, die put uit herinneringen aan wat de moeder van eigenaar Beverly Kim voor de viering kookte, met gerechten als gegratineerde krab en peterselie en boter Koreaanse rijst.

“We willen het gemakkelijk maken en een manier om iets te vieren”, zegt Kim.

Mevrouw Kim zegt dat een Moederdag-pakket dat ze eerder dit jaar aanbood een hit bleek te zijn, en nu de omzet nog steeds ongeveer 30% lager is dan vóór de pandemie, hoopt ze voort te bouwen op dat succes.

“Mensen beknibbelen niet op feestdagen of verjaardagen. Ze willen die belangrijke mijlpalen toch vieren”, zegt ze. “Restaurants zoals het mijne rekenen daarop – dat mensen ons in ieder geval zullen steunen met evenementpakketten en we kunnen er hopelijk een onvergetelijke ervaring van maken.”

‘De wereld is veranderd’

Volgens peilingen van de National Restaurant Association eet minder dan 10% van de Amerikanen een Thanksgiving-diner in een restaurant.

Maar dit jaar, wat meestal een rustige dag is voor de branche, heeft al miljoenen dollars aan verkopen gegenereerd, zegt Bryan Ferschinger, marketingchef bij Tock, een restaurantreserveringssysteem dat tijdens de pandemie is veranderd in een online bestelplatform.

Afbeelding copyright Medium Raw Images afbeelding onderschrift Liholiho Yacht Club’s feest voor vier, met kalkoenrollade en passievrucht-slagroomtaart, uitverkocht in ongeveer een week

Ongeveer 1.000 restaurants – ongeveer een vijfde van de bedrijven op het platform – bieden “Thanksgiving To Go” -menu’s aan, en er komen er elke dag meer bij, zegt hij.

“De wereld is veranderd. Restaurants zijn dit jaar creatief geworden omdat ze ernaar streven het beste uit de situatie te halen door een reeks Thanksgiving-dineropties aan te bieden voor afhalen en bezorgen.”

Het is te vroeg om te zeggen hoe de verkoop zich zal verhouden tot vorig jaar, maar speciaalzaken en supermarkten hebben ook gemeld dat ze hun maaltijdpakketten en kant-en-klare opties hebben verbeterd, en gok erop dat mensen die het Covid-koken beu zijn gemak zullen zoeken – al was het maar voor onderdelen van de maaltijd – om te vieren.

“Mensen raken net uitgebrand door koken”, zegt slager Jake Dickson, eigenaar van Dickson’s Farmstand Meats in New York, dat zijn bestelling van rauwe kalkoenen met 30% heeft teruggeschroefd, maar stevige zaken doet met kant-en-klare gekonfijte kalkoenpoten. “We wilden heerlijke dingen die feestelijk waren zonder al te veel moeite.”

Snelle service

Bij enkele van de meest populaire restaurants zijn Thanksgiving-pakketten net zo snel verdwenen als reserveringen in de tijd vóór Covid.

De Liholiho Yacht Club in San Francisco, bekend om zijn multiculturele gerechten en de schaarste aan tafels, verkocht zijn $ 200 (£ 150) Thanksgiving-to-go-maaltijd voor vier personen in ongeveer een week.

Chef-kok en mede-eigenaar Ravi Kapur zegt dat de grote honger naar het feest, dat bestaat uit met worst gevulde kalkoenrollade, kleefrijstvulling en gekonfijte aardappelpuree met knoflook, betekent dat hij ook denkt aan kerst- en nieuwjaarspakketten.

copyright afbeelding Medium Raw Images afbeelding captionLiholiho Yacht Club chef en mede-eigenaar Ravi Kapur

Maar meneer Kapur, die het restaurant in 2015 opende, viert niet echt feest.

Sinds Californië in maart voor het eerst werd afgesloten, heeft hij zijn personeel teruggeschroefd van meer dan 60 naar ongeveer vijf. Zijn eetzaal blijft gesloten en de verkoop bedraagt ​​dit jaar ongeveer 20% van wat ze waren, schat hij.

“Als er een manier is om deze nieuwe inkomstenstromen te verkennen en er plezier aan te beleven, zullen we dat doen”, zegt hij. “Maar er zijn nog veel meer dagen van het jaar waar we doorheen moeten. Het is zeker geen ultieme overwinning.

“Als we in een ziekenhuis zouden zijn, zouden we in kritieke toestand verkeren”, voegt hij eraan toe.

Sinds maart zijn ongeveer 100.000 restaurants in de VS gesloten – ongeveer een op de zes, volgens de National Restaurant Association. Ongeveer twee miljoen banen moeten nog terugkeren.

In september zei ongeveer 40% van de bedrijven die nog actief waren te verwachten te sluiten, tenzij Washington aanvullende steun goedkeurde.

De ellende van de industrie zat Lindsey O’Connor in haar hoofd toen ze dit jaar haar Thanksgiving-opties overwoog.

Image copyrightLindsey O’Connor mag de vakantie alleen doorbrengen, maar ze is nog steeds een feest aan het plannen

Lindsey, die in Minneapolis woont, kan uiteindelijk solo dineren, omdat Covid het vooruitzicht om naar huis te reizen naar familie of deel te nemen aan de feesten van vrienden ingewikkelder heeft gemaakt.

Maar ze is nog steeds een feest aan het plannen – zelfs wetende dat een deel ervan bestemd is voor de vriezer. Ze heeft een halve kalkoen besteld bij barbecue-foodtruck Animales BBQ, zoete aardappel en andere kanten van Union Hmong Kitchen en wendde zich tot het chique Spoon and Stable-restaurant voor vulling en pompoentaart van chiffon.

Lindsey is van plan om de broodjes van haar grootmoeder te maken, zoals ze elk jaar doet, maar de beslissing om de rest van het koken uit te besteden was opzettelijk – een manier om de vakantie niet alleen speciaal en minder stressvol te maken, maar ook om de lokale restaurantscene te ondersteunen.

“Ik heb het gevoel dat ik een vaste looncheque heb om ervoor te zorgen dat ik het vooruitbetaal, en in mijn gedachten betekent dat het ondersteunen van lokale restaurants”, zegt de 31-jarige, die onderzoek doet naar retailtrends.

“Deze winter wordt super moeilijk”, voegt ze eraan toe. ‘Ik vind het op de een of andere vreemde manier een manier om iets terug te doen en ervoor te zorgen dat andere mensen zelf een Thanksgiving-maaltijd kunnen nuttigen.’