Pub-plannen werden versoepeld omdat de verkoop van afhaalbier nu toegestaan ​​is

Pub-plannen versoepeld omdat de verkoop van afhaalbieren nu is toegestaanGepubliceerdduur25 minuten geledenimage copyrightGetty Images

Pubs mogen afhaalalcohol verkopen in een versoepeling van de geplande lockdown-regels in Engeland.

Gereserveerde alcohol kan door klanten worden afgehaald zolang ze het pand niet betreden, zegt de wetgeving.

Ze moeten hun drankje bestellen via een website, telefoon of sms. Leveringen zijn ook toegestaan.

Pub-bazen noemden het een kleine overwinning, maar zeiden dat de regels moeten toestaan ​​dat locaties drank op dezelfde manier verkopen als een slijterij.

Plannen die in het weekend werden gepubliceerd, suggereerden dat hoewel restaurants afhaalmaaltijden konden verkopen, afhaalalcohol moest worden verboden.

“Afhaalalcohol uit pubs als deze vooraf is besteld en klanten het pand niet betreden, is beweging, maar nog lang niet genoeg”, zegt Emma McClarkin, CEO van de British Beer & Pub Association.

“Supermarkten en slijterijen kunnen nog steeds alcohol verkopen, dus dit is schromelijk oneerlijk voor pubs met slijterijen. Het blijft zo dat de overheid nodig heeft om pubs en brouwers te helpen overleven en om te voorkomen dat tot 7,5 miljoen pinten worden verspild. om pubs dezelfde mogelijkheid te geven om alcoholvrije alcohol te verkopen als bij de eerste lockdown. “

Bij de laatste afsluiting hadden pubs in Engeland toestemming gekregen om afhaalpinten en eten te verkopen, en ze waren bezorgd dat een sluiting voor een maand zou betekenen dat er miljoenen pinten bier in de afvoer zouden worden gegoten terwijl open vaten zouden gaan.

“Het is een welkome en nuttige verduidelijking dat pubs en restaurants mogen doorgaan met de verkoop van alcohol buiten de licentie via bezorging, maar ook door te klikken en te verzamelen voor vooraf bestelde verkopen”, aldus Kate Nichols van lobbygroep UK hospitality.

“Dit was een reddingslijn voor veel bedrijven tijdens de eerste lockdown en het is goed om te zien dat gezond verstand ook deze keer de boventoon voert – verspilling vermijden en een waardevolle gemeenschapsdienst bieden – hoewel we geen reden kunnen zien waarom een ​​pub niet als verkooppunt zou kunnen functioneren voor voorverpakt eten en drinken, zoals velen de vorige keer deden. “

De regering is benaderd voor een opmerking.

.