Populaire app-T & C’s ‘langer dan Harry Potter’

Populaire app-T & C’s ‘langer dan Harry Potter’

Door Zoe Kleinman
Technologie verslaggever

Gepubliceerde duur 5 uur geleden afbeelding onderschrift De eerste roman in de Harry Potter-serie is bijna 77.000 woorden lang

De gecombineerde voorwaarden van 13 topapps, waaronder TikTok, WhatsApp en Zoom, zouden 17 uur en vijf minuten duren om te lezen, schat een bedrijf.

De documenten bevatten in totaal 128.415 woorden – langer dan een van de eerste drie Harry Potter-romans.

De langste was Microsoft Teams met 18.282 woorden – of voor veel mensen tweeënhalf uur leestijd.

In 2018 ontdekte een BBC-onderzoek dat verschillende websitebeleidslijnen universitaire leesvaardigheidsniveaus vereisten.

Het is niet mogelijk om de diensten te gebruiken zonder akkoord te gaan met de voorwaarden.

Andere lange documenten die door thinkmoney werden ontdekt, waren Candy Crush (14.189 woorden), Twitter (11.022) en Facebook (8.588). Het aantal woorden omvatte zowel de algemene voorwaarden als het privacybeleid.

De kortste op de lijst was Google Meet met 4.717 woorden.

Privacyonderzoeker Stephanie Hare zei dat zowel de lengte als de taal die in dergelijke verklaringen worden gebruikt, het voor volwassenen en kinderen moeilijk maakten om geïnformeerde toestemming te geven over waar ze het mee eens waren – en het enige alternatief was om de app helemaal niet te gebruiken.

“Toestemming impliceert keuze, maar keuze is niet het aanbod. Het is moeilijk, zo niet onmogelijk, voor de meesten van ons om vandaag te werken en te leven zonder een smartphone, computer en andere apparaten te gebruiken waarmee we online transacties kunnen uitvoeren”, zei ze.

Kinderen

De EU-gegevensverordening AVG stelt dat communicatie aan individuen over hun gegevens “beknopt, transparant, begrijpelijk en [in an] gemakkelijk toegankelijke vorm, in duidelijke en duidelijke taal, in het bijzonder voor informatie die specifiek aan een kind is gericht “.

copyright afbeelding Getty Images

Microsoft Teams bevat een zin in de voorwaarden waarin kinderen worden gevraagd geen account aan te maken als ze de serviceovereenkomst niet begrijpen, maar het document bevat meer dan 1500 woorden.

Microsoft weigerde commentaar te geven.

Denk na voordat u klikt

Kate Bevan, redacteur van welke? Computing magazine, wees erop dat zowel Android- als Apple-apparaten nu duidelijker aangeven welke machtigingen een app zoekt, zoals toegang tot de microfoon, camera of locatie van een apparaat.

“Neem bij het installeren van een app een paar minuten de tijd om na te denken over wat de app vraagt, en als je het niet prettig vindt om een ​​app bijvoorbeeld toegang te geven tot je contacten, denk dan twee keer na of je de app wel wilt installeren. “, zei ze.” Het is belangrijk dat bedrijven communiceren op een manier die gebruikers begrijpen. “

Vorig jaar beschreef Simon McDougall, een senior executive bij het Britse Information Commissioner’s Office, op een evenement de “Ik ga akkoord” -knop aan het einde van de documenten met algemene voorwaarden als “een van de grootste leugens op internet”.

“Hoeveel mensen lezen deze dingen, hoeveel klikken er eigenlijk, want het is best eng hoe het spiergeheugen zich opbouwt terwijl deze handen zich er gewoon doorheen klikken”, zei hij, zoals gerapporteerd door de website IT Pro.

.