Laagbetaalde werknemers in de publieke sector krijgen een loonsverhoging van £ 250

Laagbetaalde werknemers in de publieke sector krijgen een loonsverhoging van £ 250Gepubliceerde duur32 minuten geledenGerelateerde onderwerpenRecensies uitgevensshareSharenocloseShare pagelinkKopieer linkOver het delenAuteursrecht van de afbeeldingGetty ImagesBijschrift van de afbeeldingLoon van leerkrachten wordt bevroren

De lonen in de publieke sector worden volgend jaar bevroren, maar laagbetaalde en NHS-werknemers zullen loonsverhogingen krijgen, zei de kanselier.

Rishi Sunak zei dat hij een algemene stijging niet kon rechtvaardigen, terwijl velen in de privésector tijdens de crisis hun loon en uren zagen teruglopen.

Maar hij zei dat 2,1 miljoen werknemers in de publieke sector die minder dan het gemiddelde loon van £ 24.000 verdienden “een loonsverhoging van minstens £ 250” gegarandeerd hadden.

Meer dan een miljoen NHS-werknemers zullen ook een loonsverhoging krijgen, zei hij.

Ondertussen zal het minimumloon – dat is omgedoopt tot het National Living Wage – met 2,2% – of 19 cent – stijgen tot £ 8,91 per uur, waarbij het tarief wordt uitgebreid tot mensen van 23 jaar en ouder.

Het tarief geldt momenteel alleen voor personen van 25 jaar en ouder.

‘Banen beschermen’

In zijn bestedingsoverzicht zei de kanselier dat de “meerderheid” van de werknemers in de publieke sector volgend jaar hun loon zal zien stijgen, maar voegde eraan toe dat de loonsverhogingen in de rest van de publieke sector volgend jaar zullen worden onderbroken “om banen te beschermen”.

In zijn toespraak benadrukte hij een verschil tussen de lonen in de publieke sector en de lonen in de private sector, en voegde eraan toe dat hij “geen significante, algemene” loonsverhoging voor alle werknemers in de publieke sector in de gegeven omstandigheden kan rechtvaardigen.

Ondertussen zei de heer Sunak dat de gemiddelde voltijdse werknemer met het National Living Wage zijn jaarinkomen met ongeveer £ 345 zou zien stijgen.

De heer Sunak zei: “Alles bij elkaar genomen zullen deze minimumloonstijgingen waarschijnlijk ten goede komen aan ongeveer twee miljoen mensen.”

.