‘Ik was toneelmeester en nu ben ik fietsenmaker’

‘Ik was een regisseur en nu ben ik een fietsenmaker’Gepubliceerdduur1 uur geledenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemiebeeld copyrightLaura Wilson

My Money is een serie over hoe mensen hun geld uitgeven – en de soms moeilijke beslissingen die ze moeten nemen. Hier neemt Laura Wilson, 33, uit West-Londen ons mee door de uitgaven van haar week.

Laura is al 15 jaar theaterregisseur in Londen en op tournee. Tijdens de lockdown heeft ze zich langzaamaan omgeschoold tot fietsenmaker en vindt het geweldig. Ze houdt ook van fietsen, yoga en lezen en zit normaal gesproken opgerold in een fauteuil een boek te lezen.

Ze zegt ook dat ze een vreselijke bakker is, maar volhardt, ondanks dat de meeste dingen oneetbaar worden gemaakt.

Het theater waar Laura werkt, was tijdens de lockdown gesloten, maar ging in augustus open tot de tweede lockdown. Er waren kleine shows te zien terwijl het openstond voor een publiek met een sociale afstand.

Laura begon haar blog op maandag 2 november 2020.

Over naar Laura …

Het is mijn eerste vrije dag in 10 weken en op de een of andere manier slaap ik tot 11.30 uur.

Als freelancer in het theater heb ik vaak gaten tussen het werk, dit is de eerste sinds juli. Twee dagen geleden werd de tweede lockdown aangekondigd en het werk dat ik eind deze week in Sheffield en Leeds zou doen, werd geannuleerd. In plaats daarvan zal ik nu de hele week thuis zijn en alleen op zondag aan mijn tweede baan fietsen.

Vandaag besluit ik een winkel te gaan doen voor dingen waar ik de volgende maand mee kan doen om me voor te bereiden op het inrichten van mijn flat en in het algemeen een voorraad in te slaan.

Het begon met een reis naar TK Maxx. Ik was van plan om bijzettafels te kopen, maar kwam in plaats daarvan weg £ 21,96 besteed aan stukjes en beetjes, waaronder enkele fotolijsten om als kerstcadeautjes te geven. Ik ging toen naar Boots voor wat mascara en badspulletjes, £ 35,44 in alles. De volgende was B&Q voor verfapparatuur en planten. Helaas was het druk en het schilderpad was behoorlijk stressvol, dus kocht ik in plaats daarvan twee nieuwe grote planten voor mijn flat, een ladder en wat verfrollers. Met behulp van een tegoedbon die ik kreeg toen ik eerder in het jaar mijn baan ophield, kreeg ik veel geld vrij en besteedde ik eraan £ 63,05. Een dure dag, maar ik ging uit met de bedoeling een mini-uitspatting te hebben voor de tweede lockdown.

Totale uitgaven: £ 120,45

afbeelding copyright Laura Wilson Mijn geld

Meer blogs uit de My Money Series van de BBC:

VK: ‘We hebben elkaar ontmoet via MoneySavingExpert’ Indonesië: ‘We hebben hier nog geen Covid’ VS: ‘Onze alternatieve quarantainevakantie’ Canada: ‘Met liefde aan mijn kant kan ik er vandaag doorheen komen’

We zijn op zoek naar meer mensen om te delen waar ze hun geld aan uitgeven. Als je geïnteresseerd bent, stuur dan een e-mail naar my.money@bbc.co.uk of neem contact op via onze My Money (World) Facebook-groep, of als je in het VK woont, word dan lid van onze My Money (UK) Facebook-groep en we proberen contact met u op te nemen

Ik zette mijn kleine uitspatting voort en ging op een rit naar de winkels voor meer stukjes en beetjes voor lockdown. Het droogrek dat ik gisteren voor de keuken kocht van TK Maxx bleek te groot (mijn zesde die ik de afgelopen twee jaar heb gekocht – je zou gedacht hebben dat ik het had geleerd en wat metingen had gedaan!) Dus dat heb ik geruild. voor een kleintje en een paar nieuwe keukenplaten gekocht en uitgegeven £ 22,96. Ik kwam langs bij M & S voor wat eten om wat ramen te maken. Daar kocht ik mijn verplichte wintertrui. £ 70.50 in totaal. Dinsdagen is de dag dat ik mijn doos met groenten en fruit in mijn flat laat bezorgen, £ 25,40, Ik ben een grote fan van het kopen van Britse seizoensproducten. Ik moest op weg naar huis iets afgeven bij het postkantoor en ging uiteindelijk naar de dure natuurvoedingswinkel en kocht veel biologische lekkernijen – waaronder wat pepermuntcrèmes voor mijn grootouders omdat ze er dol op zijn, £ 42,47.

Totale uitgaven: £ 161,33

Ik reed naar Wiltshire om mijn grootouders voor Lockdown 2 in hun tuin te zien – ik heb alleen geld uitgegeven aan benzine om thuis te komen, £ 30,17.

Ik heb mijn grootouders dit jaar maar één keer gezien toen mijn zus in augustus trouwde, wat ik erg moeilijk vond, net als zij. Ik kan niet wachten om ze binnenkort een dikke knuffel te geven!

Totale uitgaven: £ 30,17

afbeelding copyright Laura Wilson afbeelding onderschrift Laura’s grootouders tuin.

Een rustige dag vandaag met een online yogales met mijn oude leraar, £ 5. Mijn maandelijkse telefoonrekening is vandaag uitgegaan, £ 62. Het is een duur contract omdat ik tijdens de lockdown op een boot ben verhuisd met als doel daar een paar jaar te blijven, dus kreeg ik een onbeperkt datacontract. Het is niet gelukt en ik ben weer aan land, maar ik heb een tijdje aan dit contract vastgehouden – nou ja! Ik heb me twee weken geleden aangemeld voor een proefperiode van 14 dagen voor de workout-app Fiit. Ik vergat het te annuleren en £ 120 ging uit mijn account. Erg geïrriteerd aan mezelf, maar misschien zal ik er nu aan gaan trainen!

Totale uitgaven: £ 187

afbeelding copyright Laura Wilson

Ging voor een sociale afstandswandeling met mijn vriend die aan de overkant van de weg woont, we gingen en kochten chocoladebroodjes en kaneelbroodjes voor onderweg, £ 11,10. Ik heb ook wat ontvetter gekocht om mijn fiets schoon te maken en een nieuwe fietslamp van Halfords onderweg, £ 33,99, en uiteindelijk verkocht ik een mand aan een zo gemaakte buurman £ 30, opgewonden!

Totale uitgaven: £ 45,09

afbeelding copyright Laura Wilson

Thuisdag – maar uiteindelijk koop ik een fietstrainer voor mijn fiets die ik al een paar jaar wanhopig heb willen kopen. Ik heb eindelijk door de kogel gebeten en een Wahoo Core gekocht om in de winter thuis te trainen – een coole £ 430. Ik hou echt van fietsen, net als mijn broer en zus. Mijn broer rijdt voor een team en ik heb een geheime droom om echt goed te worden, dus ik kan hem ooit bijhouden!

Ik heb vandaag eindelijk ramen gemaakt!

Totale uitgaven: £ 430

afbeelding copyright Laura Wilson

Was vandaag aan het werk om fietsen te reinigen op een buitenmarkt. Gezien de tijden was het belachelijk druk, maar het betekende dat we volgeboekt waren. Ik heb vandaag niets uitgegeven.

Totale besteding: £ 0

afbeelding copyright Laura Wilson

Totaal besteed deze week: £ 974,04

Wat vindt Laura van haar week?

Een erg dure week voor mij, maar ik wilde mezelf verwennen na een paar erg drukke maanden hard werken. Deze wekelijkse uitgave is meer dan ik normaal in een week verdien, maar soms moet je loslaten. Ik ben heel zuinig met geld en spaar elke week. Als freelancer varieert mijn weekloon. Ik heb een rekening die ik heb gemaakt £ 20 in elke week die ik normaal gebruik voor mijn jaarlijkse vakantie. Misschien moet het dit jaar een andere fiets zijn!

.