Huisdieren blijken ‘een redder in nood’ te zijn voor opgesloten eenzaamheid

Huisdieren bewijzen ‘een redder in nood’ voor het opsluiten van eenzaamheidPublicatieduur4 minuten geledenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemiebeeld copyrightGetty Images

Dieren zijn “een redder in nood” geweest voor mensen die worstelen met Covid-lockdown, volgens retailer Pets at Home, die de verkoop sterk heeft zien stijgen.

Chief executive Peter Pritchard zei dat huisdieren “een ongelooflijk belangrijke rol” hadden gespeeld tijdens een periode van “sociale eenzaamheid”.

Hij voegde eraan toe dat tijdens de vroege dagen van lockdown een van de weinige redenen waarom mensen konden uitgaan “was om met je hond te wandelen”.

In de zes maanden tot 8 oktober zag Pets at Home de omzet met 5,1% stijgen.

De heer Pritchard vertelde het BBC Today-programma: “De markt voor huisdierenverzorging is de hele tijd ongelooflijk sterk geweest en ik denk dat dat je ontzettend veel zegt over de relaties van mensen met hun huisdieren en de rol die huisdieren spelen in het leven van mensen.

Covid: Lockdown had ‘grote impact’ op de geestelijke gezondheid Bestedingsrecensie: kanselier kondigt £ 500 miljoen aan voor geestelijke gezondheid

“Het is een redder in nood voor veel door deze ongelooflijk uitdagende periode voor iedereen in het land.”

Hij voegde eraan toe dat de verandering in meer mensen die vanuit huis werkten, hen in staat had gesteld een hond of een kat te krijgen. “Meer mensen hebben overwogen om een ​​huisdier te nemen omdat hun leven is veranderd en ze vaker thuis zijn”, zei hij.

Pets at Home zei dat de eerste helft van het financiële jaar, dat loopt van april tot 8 oktober, de hele periode weerspiegelt sinds de week nadat de nationale lockdown was geïmplementeerd. Beperkingen voor huishoudens wogen in het eerste kwartaal op de handel, voordat de like-for-like-verkoop in de tweede drie maanden met 12,7% steeg.

‘Veerkrachtige’ dierenmarkt

Pets at Home wordt aangemerkt als een essentiële winkelier en mag tijdens het afsluiten open blijven. De totale omzet over de zes maanden steeg tot £ 574,4 miljoen, terwijl de winst vóór belastingen met meer dan 14% groeide tot £ 38,9 miljoen.

Het bedrijf plaatste geen werknemers op verlof en zei dat het juist meer personeel aan het werven was.

De aandelenkoers van Pets at Home daalde echter met 7,3% tot 388p tijdens de vroege handel.

Het bedrijf waarschuwde voor onzekerheid vanwege de pandemie en zei: “In dit stadium, zonder enige escalatie van beperkingen of andere significante verstoringen van onze activiteiten, verwachten we nu dat de onderliggende winst vóór belastingen over het hele jaar in lijn zal zijn met het voorgaande jaar. , ”

Julie Palmer, partner bij professionele dienstverlener Begbies Traynor, zei: “Vooruitkijkend, met de waarde van de veerkrachtige Britse huisdierenmarkt die volgend jaar £ 7 miljard zal bedragen en de liefdesrelatie van het land met het bezit van huisdieren laat weinig tekenen van afname zien, chief executive, Peter Prichards optimisme voor de toekomst lijkt goed gerechtvaardigd. “

Ze voegde er echter aan toe dat de winkelier “zich bewust zou zijn van het dempende effect van sociale afstandsmaatregelen in de winkel, die van invloed kunnen zijn op de marges tijdens de allerbelangrijkste kerstperiode en in het eerste kwartaal van 2021”.

.