Halfords gestimuleerd door de groeiende vraag naar escooters

Halfords gestimuleerd door groeiende vraag naar escootersGepubliceerdduur41 minuten geledenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemiebeeld copyrightHalfords

De verkoop bij winkelier Halfords is gestegen na een sterke stijging van de vraag naar e-scooters en elektrische fietsen.

Het bedrijf zei dat de totale verkoop van e-mobiliteit in de eerste zes maanden van het boekjaar met 184% is gestegen.

Halfords zei dat de grote vraag naar e-scooters was blijven bestaan ​​toen de tweede lockdown werd aangekondigd.

Dit komt ondanks het feit dat het nog steeds illegaal is om privé-e-scooters te gebruiken op de openbare wegen, fietspaden en trottoirs in het VK.

Hoewel sommige delen van het VK proeven starten met hop-on hop-off-escooters die worden gerund door mensen als Voi Technology.

In de dagen nadat de tweede lockdown openbaar werd gemaakt, zei Halfords dat de vraag naar escooters met 71% is gestegen. Het voegde eraan toe dat de verkoop van elektrische fietsen was gegroeid sinds de afschaffing van het prijsplafond voor de Cycle 2 Work-regeling vorig jaar.

Naast het verkopen van fietsen, scooters en autoaccessoires, runt het ook garages en was het een van de “essentiële” retailers die tijdens beide lockdowns open mochten blijven.

Het zei dat de winst vóór belastingen met 101,5% steeg tot £ 55,4 miljoen voor de zes maanden tot 2 oktober, terwijl de inkomsten met 6,7% stegen tot £ 638,9 miljoen.

“We zijn erg blij dat we zo’n sterk eerste halfjaar hebben behaald tegen de achtergrond van een van de meest uitdagende handelsomgevingen in de recente geschiedenis”, aldus Graham Stapleton, CEO van Halfords.

Hij zei echter dat het bedrijf “voorzichtig bleef met betrekking tot de impact die nationale en lokale lockdowns kunnen hebben op onze prestaties in het tweede halfjaar, aangezien er waarschijnlijk minder voertuigen op de weg zullen zijn”.

De heer Stapleton voegde eraan toe dat in het licht van de laatste beperkingen “en de inherente onzekerheid in de huidige handelsomgeving, inclusief de uitkomst van de Brexit-onderhandelingen”, het geen winstverwachting voor het hele jaar zal bieden.

Elektrisch kiezen

Halfords zei dat het in de zes maanden tot oktober een opmerkelijke toename van het aantal elektrische voertuigen in zijn garages had gezien.

E-scooters moeten worden gelegaliseerd, zegt Transportcommissie Overschakeling naar elektrische auto’s zal ‘herculische’ inspanningen vergen

De retailer zei dat de veranderende consumentenvraag en een verschuiving naar groen transport aantoonden dat er dringend behoefte is aan meer technici voor het onderhoud van e-scooters en elektrische fietsen, evenals elektrische voertuigen.

De regering maakte woensdag bekend dat ze een verbod op de verkoop van nieuwe diesel- en benzineauto’s naar 2030 vervroegt.

De heer Stapleton zei: “Volgend jaar zullen we 100 extra technici voor elektrische auto’s opleiden, wat het totaal op 470 brengt. Daarnaast zullen we het aantal e-bike- en e-scootermedewerkers in onze winkels laten groeien van 400 naar meer dan 1.800. “

“Dit betekent dat in april elke garage van Halfords minstens één monteur voor elektrische auto’s zal hebben, met in elke winkel elektrische fietsen en scooters.”

Makelaar Hargreaves Lansdown zei dat het “servicegerichte aanbod” van Halfords waarschijnlijk zou helpen om de aanhoudende pandemie-gerelateerde onrust te overleven die andere retailers treft.

“De opleving van de interesse in fietsen ligt misschien niet in de handen van Halford, maar een steeds beter geïnformeerd personeel en een uitstekend voorraadbeheer zorgden ervoor dat het op het juiste moment wachtte op klanten met het juiste product”, aldus Nicholas Hyett, aandelenanalist bij Hargreaves Lansdown.

Hij voegde eraan toe dat de aanpak van Halford om klanten in staat te stellen een reeks mobiliteitsdiensten te boeken, zoals APK’s, mobiele bandenvervangingen en batterijmontage met behulp van zijn Mobile Expert online platform, de retailer in staat stelde te concurreren “op een manier die een puur online aanbod nooit zou kunnen”.

.