Gezondheids- en schoonheidsbaas Matthew Molding in de rij voor uitbetaling van £ 830 miljoen

Gezondheid en schoonheidsbaas Matthew Molding in de rij voor uitbetaling van £ 830 miljoen Gepubliceerde duur6 minuten geledenafbeelding copyrightThG Holdingsafbeelding onderschrift Matthew Moulding’s Hut Group beheert meer dan 100 websites

Ondernemer Matthew Molding staat klaar voor een van de grootste uitbetalingen in de geschiedenis van het Britse bedrijfsleven na het succes van zijn online retailer The Hut Group.

Mr Molding krijgt £ 830 miljoen aan aandelen nadat THG de waarderingsdoelstellingen heeft bereikt sinds de beursgang dit jaar.

De 48-jarige, die zijn achtergrond omschreef als “typische arbeidersklasse” uit Burnley, beheert meer dan 100 websites, waaronder gezondheid en schoonheid.

De uitbetalingen zijn gebaseerd op een glijdende schaal naarmate THG-aandelen stijgen.

De firma, wiens websites ook de Lookfantastic beauty products business omvatten, noteerde in september pas op de Londense beurs voor € 0,50 per aandeel.

Maar de prijs is sterk gestegen en heeft een reeks betalingen teweeggebracht toen de marktwaardering £ 6,25 miljard naderde. Mr Molding krijgt nog meer als de waardering van THG binnen drie jaar £ 7,25 miljard bedraagt.

In 2004 richtte hij het in Manchester gevestigde bedrijf op met de verkoop van cd’s. Het verkoopt nu een scala aan consumptiegoederen, van cosmetica tot eiwitsupplementen. THG beheert ook de websites van grote merken, waaronder Honda, Boots en Nestle.

De uitbetaling van de heer Moulding overschrijdt de £ 323 miljoen die in 2018 aan Denise Coates, de miljardair-baas van gokbedrijf Bet365, is toegekend.

Naast de uitbetalingen van aandelen zal de heer Molding een basissalaris van £ 750.000 per jaar ontvangen, een stijging ten opzichte van de £ 318.000 die hij in 2019 ontving. Sinds de beursgang heeft hij echter toegezegd salarisbetalingen te schenken aan een goed doel.

Het halen van de waarderingsdoelstellingen betekent ook grote betaalde dagen voor andere THG-managers, waaronder financieel directeur John Gallemore en commercieel directeur Steven Whitehead.

image copyrightGetty Imagesimage captionHut Group is eigenaar van de beautywebsite Lookfantasic

Een woordvoerder van THG zei: “We zijn verheugd over de marktreactie op onze beursgang en dat al onze aandeelhouders profiteren van de sterke prestaties van het bedrijf.

“De eigenvermogensregeling werd ingevoerd toen THG een privébedrijf was, en we zijn verheugd dat meer dan 200 THG-medewerkers al hebben deelgenomen aan de regeling, met een waarde van ongeveer £ 200 miljoen vandaag.”

‘Buitensporig toploon’

THG had verschillende veteranen in de detailhandel als vroege investeerders, die allemaal hebben geprofiteerd van de beursintroductie van het bedrijf, een van de grootste in Londen sinds enkele jaren.

Voormalig Tesco-baas Terry Leahy, de voormalige Matalan en Asda-baas Angus Monro, voormalig Debenhams-baas Terry Green en de Schotse retailondernemer Tom Hunter, hadden allemaal een inzet van miljoenen ponden.

De uitbetaling van de heer Moulding is echter bekritiseerd. Luke Hildyard, de directeur van campagnegroep het High Pay Center, een campagnegroep, zei: “Betalingen ter waarde van honderden miljoenen ponden zijn veel meer dan individuele behoeften of zouden ooit kunnen uitgeven, en zullen het argument voor een effectievere belasting van bedrijven en de superrijken. “

Hij bekritiseerde ook de remuneratiecommissie van het bedrijf door te zeggen: “Zoals vaak het geval is, bestaat de remuneratiecommissie van THG uit andere dienende leidinggevenden die persoonlijk profiteren van de heersende cultuur van buitensporige toplonen, en geen prikkel hebben om kritisch na te denken over de kosten en baten. – aan het bedrijf of de samenleving in het algemeen. “

.