Entertainers vinden nieuwe manieren om de rekeningen te betalen

Entertainers vinden nieuwe manieren om de rekeningen te betalen

Door Suzanne Bearne
Technologie van zakelijke verslaggever

Gepubliceerdduur1 dag geledenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemie afbeelding copyrightWww.donalmoloney.com afbeelding onderschrift De heer Motivator zegt dat hij het nooit zo druk heeft gehad

Net als veel andere beroemdheden zag fitnessinstructeur Derrick Evans, beter bekend als Mr Motivator, zijn werkschema uit elkaar vallen toen de blokkering van het coronavirus in het VK toesloeg.

“In maart is alles afgelast”, zegt hij. “Verkoopconferenties – waar ik om 13.30 uur naartoe word gebracht als iedereen te veel heeft gegeten en gedronken en het is mijn taak om mensen een goed en belangrijk gevoel te geven – werden allemaal geannuleerd, net als 14 festivals waar ik naar toe moest.” Maar, altijd de optimist, hij zegt dat hij “geloofde dat er nieuwe kansen zouden komen”.

En dat deden ze ook, met Evans, 68, die toegaf “hij is nog nooit zo druk geweest”. Er zijn verschillende keren per week op Zoom op BBC One opgetreden, door donaties geleide sportlessen, terwijl bedrijven zoals Google hem via het videokanaal hebben geboekt voor moreelverhogende gesprekken en oefensessies.

Maar er is een andere manier waarop hij zijn tijd besteedt, en dat is door gepersonaliseerde videoboodschappen voor zijn fans te maken via videoplatform Hidols, dat in juli werd gelanceerd en snookerspeler John Virgo en actrice Linda Lusardi in zijn boeken heeft. Hij vraagt ​​£ 30 voor een video van 30 seconden, hoewel hij zegt dat het vaak langer duurt.

“Ik reken niet wat anderen vragen”, zegt hij. “Het is niet zo belangrijk. Ik wil mensen een goed gevoel geven. Dat is de drijfveer geweest.”

Hij zal niet onthullen hoeveel verzoeken of boekingen hij heeft ontvangen, maar zegt dat het “nogal wat” per maand is.

Hij omarmt de taak en zegt dat hij er graag tijd en energie aan besteedt.

“Ik bewerk ze, zet er muziek op, voeg een kleine boodschap toe. Ik heb net een shout-out gedaan naar een sportschoolopening, iemand viert zijn 60ste, iemand 100 jaar oud. Het is prachtig. Mensen willen gejuich en motiveren.”

afbeelding copyright Christian Ayerstimage captionChristian Ayerst zegt services zoals Hidols helpen beroemdheden contact te leggen met fans

Nu veel van hun gebruikelijke wegen gesloten zijn, zal de livemuziekindustrie alleen al in het VK de inkomsten dit jaar met 81% zien dalen, en beroemdheden wenden zich tot online om rond te komen.

“Voor beroemdheden [sending video messages] is een manier om hun inkomen aan te vullen “, zegt Christian Ayerst, CEO en medeoprichter van Hidols.” Ze kunnen £ 10.000 per jaar verdienen, plus 40 per maand. “Maar er zijn nog andere voordelen, zegt hij. een echte kans om met fans te communiceren. “

De meest populaire shout-outservice voor beroemdheden is het in de VS gevestigde Cameo, dat in 2016 werd gelanceerd en Snoop Dogg, Chaka Khan en Lennox Lewis tot zijn celebs telt.

Hoewel de gemiddelde kosten van een video $ 60 (£ 45) zijn, is de duurste de voormalige atleet en reality-tv-ster Caitlyn Jenner, die een op maat gemaakt videoboodschap zal leveren voor een coole $ 2.500 (£ 1.875).

image copyrightCameoimage captionCameo-klanten zijn onder meer Ice-T (links), Bethenny Frankel en Snoop Dogg

Meer technologie van het bedrijfsleven

Robots om meer supermarkttaken op zich te nemen Detectives en schadelijke sloten pakken fietsdieven aan De stinkende brandstof die grote schepen zou kunnen aandrijven Wees een ‘geheim agent’ en andere nieuwe manieren om te oefenen Het explosieve probleem van ‘zombie’-batterijen

“We hebben tienduizenden celebs op het platform”, zegt Martin Blencowe, medeoprichter van Cameo.

“Het enige wat we proberen te doen is iemands favoriete persoon vinden. We hebben allemaal moeilijke tijden meegemaakt en het is een manier om een ​​beetje magie aan de dag toe te voegen.”

Coronavirus leidde tot een toename van beroemdheden die zich bij het platform voegden. “De deelname liep snel op omdat nu films worden geannuleerd, tv-shows en optredens worden geannuleerd, concerten worden geannuleerd”, zegt hij.

“Ze zijn op zoek naar een nieuwe inkomstenstroom. Ze doen het deels voor entertainment, deels voor zaken. Het is een geweldige manier om verbinding te maken [with fans]. We zagen meer dan 1.000% groei [over lockdown]. ”

Nieuwe celebs die toetraden, waren onder meer acteurs Tom Hopper, John Cleese en Dick Van Dyke.

Beroemdheden bepalen hun eigen prijs en passen zich soms aan om aan de vraag te voldoen. Cameo krijgt 25% korting.

Entertainers met hun eigen kanalen hebben een voordeel.

image copyrightGetty Imagesimage caption Zoals veel entertainers is zangeres Melissa Etheridge overgestapt op streaming

Zangeres Melissa Etheridge haalt meer dan $ 50.000 per maand binnen via een abonnementsbedrijf, waar ze vijf shows per week geeft via haar online kanaal Etheridge TV. Ze is in juni opgezet via videostreamingplatform Maestro en zegt dat meer dan 1.000 abonnees zich hebben aangemeld om $ 50 per maand te betalen voor toegang.

“Ik keek naar anderhalf jaar zonder inkomen, dus besloot ik mijn best te doen met streamen”, zegt de 59-jarige, die in Los Angeles woont. “Ik moest alles leren over streaming, internet, geluid, verlichting. Sommige dagen zijn de internetgoden bij ons, sommige dagen nee, ze starten ons op.

“Het heeft ons geholpen te genezen en te groeien en verbonden te blijven, en de rekeningen te betalen.”

Hoewel opgericht in 2015, was het pas in Covid-19 dat Maestro zijn zinnen op de muziekindustrie richtte.

Oprichter Ari Evans zegt dat het niet alleen extra geld oplevert, maar ook extra informatie over fans kan genereren voor de artiest en hun platenlabel.

“Met de gegevens die we hen geven, kunnen artiesten zoveel dingen weten, zoals hoe dit publiek omging tijdens de livestream? Welke delen van de stream vonden ze het leukst? Als je eenmaal weet dat je kunt beginnen met optimaliseren, verdere evenementen en belangrijke metingen zoals kijktijd, retentie en inkomsten. Dit is wat artiesten moeten weten “, zegt Evans.

“We zien het graag als een realtime focusgroep. Ze hoeven deze gegevens niet langer door te geven aan Facebook en Twitch in ruil voor harten en likes. Ze zijn eigenaar van de show.”

image copyright Gordon Renderimage caption De cast van Jack and the Beanstalk in de achtertuin van Peter Duncan

Om de kerstperiode niet te missen, gaan sommige panto’s dit seizoen online.

Voormalig Blue Peter-presentator Peter Duncan lanceert een online versie van Jack and the Beanstalk nadat hij een productieploeg heeft opgezet om de show vier weken lang in zijn achtertuin in Londen te filmen. Het wordt vanaf 4 december gestreamd op een speciale website, Panto Online.

“Hoewel lockdown het ergste ter wereld is, maakt het je proactief”, zegt Duncan. “Panto gaat over vreugde en plezier en biedt een positieve benadering te midden van alle kommer en kwel. Het mooie van online is dat we niet op één plek spelen en dat betekent dat meer mensen over de hele wereld kunnen kijken.”

image copyright Gordon Renderimage caption Peter Duncan (rechts) met zijn regisseurshoed bij het controleren van videobeelden met cameraman Luke Roberts

Chris Rojek, hoogleraar sociologie aan de City University in Londen, en auteur van een boek over de cultus van beroemdheden, zegt dat de afstand tussen beroemdheden en mensen de afgelopen 50 jaar aanzienlijk is afgenomen.

“Vroeger lag het Hollywood-systeem afgelegen met de sterren ver boven je en kijk je er vol ontzag naar op. Social media betekent dat het nu echt veel toegankelijker is.”

Maar hij is geen fan van de berichten over beroemdheden. “Wat een verspilling van geld”, zegt hij.

.