Datingcoach Sami Wunder onthult dilemma bij het starten

Datingcoach Sami Wunder onthult dilemma bij het starten

Door Jeremy Howell
Zakelijke verslaggever, BBC News

Gepubliceerdduur1 dag geleden ShareSharenocloseShare pagelinkCopy linkOver sharingmedia captionDatingcoach Sami Wunder: ‘Wees niet bang om het volledige markttarief in rekening te brengen’

Sami Wunder is niet jouw typische chief executive. Het bedrijf dat ze runt, is een coachingsdienst voor liefde en relaties.

Tegenwoordig verdient het meer dan een miljoen pond per jaar. Toen ze begon, kreeg ze echter te maken met vragen die bijna elke startende ondernemer dwarszat: moet ik mijn prijzen in het begin laag houden om klanten te trekken? En als ik dat doe, wanneer durf ik ze dan op te voeden?

Sami’s antwoord is dat je zo snel mogelijk de marktrente moet gaan rekenen, want, zegt ze, “het is geen eer om de goedkoopste speler te zijn.”

Sami, geboren in India en nu gevestigd in Duitsland, biedt begeleiding aan vrouwen met een succesvolle carrière en hoge salarissen die iemand willen vinden om te trouwen. Ze rekent hen zeker aan wat de markt zal dragen. Een sessie van één op één coaching van een dag kost de cliënt £ 13.500.

Sami werd geïnspireerd om haar bedrijf te starten door haar eigen ervaring. Ze had een succesvolle carrière als econoom in Duitsland, maar kon de relaties met mannen niet langer dan een paar weken achter elkaar onderhouden. Dit bracht haar ertoe veel van de vragen te onderzoeken waarom relaties mislukken en hoe ze kunnen slagen.

Ze begon een methode te gebruiken genaamd “rotatiedateren”, waarbij ze met een aantal mannen tegelijk dateerde voordat ze haar definitieve keuze maakte.

Ze vond haar levenspartner Chris, ze trouwden in 2013 en hun zoon werd geboren in 2016.

Datzelfde jaar begon ze andere vrouwen te coachen over de aard van aantrekkingskracht en hoe ze een hoog zelfbeeld in een relatie kon behouden.

afbeelding copyright Sami Wunderimage caption Sami heeft klanten over de hele wereld gecoacht

Aanvankelijk waren haar cliënten haar directe vriendenkring. De kosten die ze in rekening bracht, waren echter minimaal – iets meer dan £ 20 per uur.

“Toen ik begon, had ik een dilemma over de prijs van mijn product, omdat ik op dat moment nog met niemand had samengewerkt”, zegt ze. ‘Dus ik stond niet op de markt.’

Haar bedrijf groeide echter snel en al snel kreeg ze zoveel klanten dat ze uitgeput begon te raken. “Ik negeerde mezelf en mijn eigen familie”, zegt ze.

‘Vraag uw investeerders om ja of nee”U verkoopt een nieuwe versie van uzelf’

Het was duidelijk dat ze het aantal klanten moest verminderen en de tarieven voor degenen die bleven verhogen. Maar durfde ze het aan?

“Ik was echt bang toen ik mijn prijzen verhoogde”, zegt Sami. “Het is het dilemma van elke ondernemer. Als ik geleidelijk mijn prijzen verhoog, word ik dan minder competitief op de markt? Dat vind ik een grote leugen, want ik vind het geen compliment om de goedkoopste speler op de markt te zijn.”

afbeelding copyright Sami Wunderimage caption Sami raadt “rotatiedateren” aan, wat ze zelf oefende en weigerde exclusief te zijn totdat haar werd voorgesteld om

De sleutel tot het opladen van meer, zegt Sami, is weten wanneer het het juiste moment is om dat te doen.

“Ik besloot om rond de vierde of vijfde maand de volledige marktprijzen voor mijn diensten in rekening te brengen”, zegt ze. “Simpelweg omdat ik tegen die tijd meer dan 20 vrouwen had gediend. Dus ik wist gewoon dat het proces dat ik lesgaf werkte en mensen de transformatie gaf die het beloofde.”

Sindsdien heeft Sami haar tarieven gestaag verhoogd. Maar ondanks de stijgende prijzen is de omzet van haar bedrijf elk jaar gegroeid en bedraagt ​​nu ongeveer £ 1,5 miljoen per jaar.

Ze heeft 2.800 klanten gecoacht in 30 landen over de hele wereld, van wie er 195 zijn verloofd en honderden andere langdurige relaties hebben.

“Ik denk dat het belangrijk is voor jonge ondernemers om te begrijpen dat hun bedrijf niet zal worden weggevaagd alleen omdat ze de volledige markttarieven aanrekenen”, zegt Sami.

“Mijn bedrijf is jaar na jaar blijven groeien, ook al heb ik mijn prijzen verhoogd. Maar het moet allemaal komen van het vertrouwen dat je doet wat je beloofde te leveren.”

Lees meer CEO Secrets hier.

.