Covid: Pub-industrie vertelt de premier dat hij voor ‘donkerste momenten’ staat

Covid: Pub-industrie vertelt de PM dat het voor ‘donkerste momenten’ staatPublicatieduur48 minuten geledenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemie delenSharenocloseShare pagelinkKopieer linkOver het delenAuteursrecht van afbeeldingenGetty Images

De belangrijkste pubgroepen en brouwers van Groot-Brittannië hebben premier Boris Johnson gesmeekt om een ​​industrie te redden die voor de “donkerste momenten” staat.

Leidinggevenden bij Fuller’s, Carlsberg UK, Greene King en Heineken UK behoren tot meer dan 50 ondertekenaars van een brief waarin wordt gewaarschuwd voor enorm banenverlies.

Ze roepen hem op om het bewijs te publiceren dat de coronavirusbeperkingen voor de industrie rechtvaardigt.

Een woordvoerder van Downing Street zei dat ze te zijner tijd zouden reageren.

De brief zegt: “De pub wordt duidelijk uitgekozen vanwege de uitzonderlijk harde en ongerechtvaardigde behandeling en tenzij uw regering van koers verandert, en binnenkort zullen grote delen van deze meest Britse instelling er gewoon niet zijn in de lente.

“Wij zijn van mening dat het in het belang van openheid en transparantie is dat elk bewijs dat aantoont dat pubs de bron zijn van uitbraken van het virus, en daarmee deze extra beperkingen rechtvaardigt, onmiddellijk moet worden gepubliceerd.”

Covid-pub regeert ‘Kerstmis doden niet redden’ Een op de drie horecabedrijven vreest ineenstorting

De brief komt voorafgaand aan een geplande aankondiging op donderdag, waarbij tweederde van het land in de tweede of derde laag zou kunnen worden ingedeeld wanneer de huidige lockdown volgende maand wordt opgeheven.

Pubs op niveau twee kunnen alleen drankjes serveren aan klanten die een substantiële maaltijd hebben, en pubs in niveau drie kunnen niet openen.

Pubs, en de horeca in het algemeen, behoorden tot de zwaarst getroffen sectoren tijdens lockdown.

Volgens gegevens die eerder deze maand door het Office for National Statistics (ONS) zijn verzameld, zegt meer dan een derde van de horecabedrijven dat ze weinig of geen vertrouwen hebben in het overleven van de komende drie maanden.

copyright afbeelding Getty Images

Andere ondertekenaars van de brief zijn onder meer leidinggevenden bij Adnams, Marston’s, Budweiser UK, Punch Pubs, Shepherd Neame en Young’s.

Ze vertellen de premier dat ze “honderdduizenden mensen in dienst hebben en miljarden ponden aan economische waarde bijdragen aan de Britse economie – dit loopt vandaag allemaal gevaar”.

“Uw winterplan, aangevuld met de kerstaankondiging, is met grote ontzetting en ongeloof begroet door tollenaars in het hele land, en heeft de situatie waarmee we ons geconfronteerd zien exponentieel erger gemaakt”, zeggen ze.

“Hoe kan het zijn dat mensen die zich mengen in ongereguleerde privéwoningen als veiliger worden beschouwd dan in beperkte aantallen samen te komen in grotere, gereguleerde en uiteindelijk Covid-beveiligde locaties zoals pubs? Er is geen logica achter deze beslissing.

“Het is duidelijk dat pubs tot zondebok worden gemaakt ondanks een gebrek aan beschikbaar bewijs dat ze meer verantwoordelijk zijn voor uitbraken dan andere soorten locaties. We kunnen niet werkeloos toekijken en toestaan ​​dat deze maatregelen onze bedrijven vernietigen.”

Als de beperkingen niet kunnen worden versoepeld, eisen de pubs onder meer financiële steun in overeenstemming met de eerste lockdown, onmiddellijke wijzigingen in de zakelijke tarieven en een verlaging van het “bestraffende hoge” biertarief.

.