Covid: Kunnen we dit jaar het kerstfeest op kantoor redden?

Covid: Kunnen we dit jaar het kerstfeest op kantoor redden?

Door Philippa Goodrich
Zakelijke verslaggever

Gepubliceerdduur2 dagen geledenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemiebeeld copyrightGetty Images

“Dit is het jaar om dit te doen, als er ooit een jaar was”, zegt Helen Lacey. “Ik weet dat iedereen is uitgezoomd, maar dit zal een beetje anders zijn.”

Helen is creatief directeur bij Enact Solutions, een op drama gebaseerd trainingsbedrijf in Huddersfield.

Vorig jaar deze keer speelde een van zijn vaste acteurs, Tam Ryan, als Buddy in Elf – the Musical, in Manchester. Maar dit seizoen zal hij, samen met collega-acteur en komiek Marvin Dickinson, de gastheer zijn van “Virtual Shindig”, een live gestreamd kerstfeest op kantoor.

Virtual Shindig belooft bedrijven een op maat gemaakte show in panto-stijl met een snufje in-grappen, sketches (wie wist dat de Engelse chief medical officer, prof. Chris Whitty, zo’n ervaren rapper was?), Liedjes, Mastermind-achtige quizzen en prijzen voor teamleden.

image copyrightEnact Solutions image captionKan een virtueel feest de kerstsfeer net zo succesvol vastleggen als het echte leven?

“Dit is iets dat collega’s aan het lachen zal brengen, weet je, gewoon een echte buiklach, dat is waar we echt naar streven”, zegt Helen.

Toen het team van Enact Solutions het idee bedacht, wisten ze niet of er na zo’n moeilijk jaar enig enthousiasme zou zijn. En hoewel het kerstfeest een aftrekbare uitgave is, maakte Helen zich zorgen dat de kosten van £ 1.500 voor een team van 30 mensen een afschrikmiddel zouden kunnen zijn. Maar, zegt ze, ze hebben een enorme respons gehad met mensen die zeiden dat dit precies was waarnaar ze op zoek waren.

Een van hen was Kirsty Gaunt, leer- en ontwikkelingsmanager bij het facilitair bedrijf van Anabas. Ze is dit jaar betrokken geweest bij de kerstplannen van het bedrijf en zegt dat ze zich “10 stenen lichter” voelt, wetende dat iemand anders veel van het werk zal doen.

“Het feit dat ik het niet allemaal hoef te doen, is gewoon geweldig. En het zag er zo leuk uit”, zegt ze.

afbeelding copyright Kirsty Gauntimage caption “We zouden graag in een positie zijn om volgend jaar persoonlijk te vieren”, zegt Kirsty

De kwestie van het feest van dit jaar was “een klein schrikbeeld” geworden, zegt Kirsty, terwijl het team de ideeën achterstevoren uitsloeg.

“Laten we eerlijk zijn, kerstfeestjes zijn ook niet ieders ding, toch? Sommige mensen houden niet eens van Kerstmis, dus het was moeilijk om iets voor iedereen te vinden. Op deze manier kunnen mensen kiezen of ze er naartoe willen. “

Zeven dingen die deze kerst kunnen verschillen Virtuele kerstfeestjes op kantoor georganiseerd op Zoom

Als je ooit het jaarlijkse kerstfeest hebt moeten organiseren, zul je het dilemma begrijpen – het is geen taak om lichtvaardig te worden ondernomen en er zijn mensen die opgelucht ademhalen dat ze dit jaar van de haak zijn gelaten.

Maar dat is niet het geval voor het in Manchester gevestigde HR-technologiebedrijf Phase 3.

Normaal gesproken werden de 38 werknemers getrakteerd op een dag cadeaus uitwisselen en spelletjes spelen, gevolgd door een avondje uit. Maar ook zij gaan dit jaar voor de virtuele optie, al blijven de cadeautjes echt. Elke medewerker krijgt een kersttraktatiebox en een geheime kerstman die per post wordt bezorgd.

Het openen ervan maakt deel uit van een dag met online feestelijke activiteiten waar iedereen wordt aangemoedigd om een ​​kersttrui te dragen, een toelage krijgt om een ​​seizoensgebonden sandwich of lunch te maken, en misschien aansluitend aan het einde een drankje en een sociale inhaalslag. van de dag.

image copyrightGetty Imagesimage captionKersttruien en feestelijk eten zijn aan de orde van de dag voor het Phase 3 kerstfeest

Hoewel het bedrijf er prat op gaat voor zijn personeel te zorgen, heeft het er dan over nagedacht om dit jaar geen moeite te doen met het feest?

“Nee”, zegt Abigail Silvester, de PR-, sociale en evenementenmanager van het bedrijf. “Het was altijd heel belangrijk voor het bedrijf om zoiets te doen.

“Ik denk dat het dit jaar, meer dan enig ander jaar, belangrijk is om net dat stapje verder te gaan en mensen gelukkig te houden, en mensen op veel verschillende manieren te betrekken.”

Kerstkaarten ‘nog schrijnender’ dit jaar Santa te bezoeken vrijwel als grotten geannuleerd

De lockdown in Engeland wordt op 2 december opgeheven. Maar toch, zegt Abigail, teruggaan naar een pre-pandemisch-achtige viering, met mensen die daadwerkelijk in dezelfde kamer zitten, is dit jaar geen optie, deels omdat het zou gaan om reizen van teamleden.

“We hopen volgend jaar weer bij elkaar te zijn als team, maar het is nu moeilijk te zeggen.”

Er wordt verwacht dat het niveausysteem weer van kracht zal worden in Engeland, en met beperkingen in het VK, denkt Natalie Haywood, die drie cafés en twee zakelijke locaties in Liverpool runt, dat echte feesten – zelfs voor een beperkt aantal – dat gewoon niet zullen doen sluit dit jaar aan bij de publieke stemming.

“Ik denk dat het kerstfeest op kantoor net voorbij is. Ik kan niet zien hoe ze het gaan doen”, zegt ze.

“Ik heb het gevoel dat het faciliteren van bijeenkomsten van elke omvang nog steeds wordt afgekeurd. Het is beter om echt onder de radar te blijven en Kerstmis bijna af te schrijven.”

afbeelding copyright Natalie Haywood afbeelding caption Natalie in een van haar Leaf cafés: “We zouden normaal gesproken veel kerstentertainment doen”

De aanloop naar Kerstmis is normaal gesproken Natalie’s drukste tijd van het jaar en een kans om geldreserves op te bouwen om haar door de magere wintermaanden heen te helpen.

Haar Leaf-cafés en de twee grotere locaties waren bijna een jaar van tevoren volgeboekt voor kerstfeestjes. Al deze boekingen zijn geannuleerd. Ze hoopt een aantal van hen naar volgend jaar te rollen, en als de regels dit jaar toestaan, een kerstmarkt op te zetten in de cafés.

Maar de virtuele route is niet voor haar. “Ik geloof niet dat ons product echt wordt overgedragen. Afhaalmaaltijden of virtueel”, zegt ze.

“Ons product werkt omdat de locaties mooi zijn en geweldige ruimtes om in te zijn, maar als je niet op die locaties kunt zijn, is het gewoon niet hetzelfde.”

Veel restaurants en cafés hebben ervoor gekozen om de afhaalkant van hun bedrijf op te bouwen terwijl hun deuren gesloten zijn voor het publiek, en een bar in Stretford in Greater Manchester experimenteert met een seizoensvariant – een kerstlunch bezorgservice.

image copyrightGetty Imagesimage captionChristmas pudding staat op het afhaalmenu van de kerstlunch van The Hive

“Het idee is dat het hele kantoor voor 20, 30 personen kan reserveren, dat zou geweldig zijn. Breng de maaltijden maar naar ze toe”, zegt Jamie Hoare, medeoprichter van The Hive, dat half maart voor iedereen openging. van twee dagen voor lockdown.

Het is niet duidelijk hoeveel werknemers er weer op kantoor zullen zijn, maar Jamie zegt dat ze het eens gaan proberen met twee kerstmenu’s.

Hij en zijn zakenpartners besteedden lockdown aan het creëren van de ‘perfecte ruimte’ voor kerstfeestjes op kantoor en waren van plan een ‘grote, grote marketingimpuls’ te plannen, maar net als zoveel andere bedrijven moesten ze zich aanpassen.

“We zijn nu redelijk gewend flexibel te zijn. We worden gedwongen om dat te zijn, met alle verschillende beperkingen en regels die elke week binnenkomen”, zegt hij.

“We waren bedoeld als een bar en een beetje een restaurant, maar we zijn nu een volwaardig restaurant geworden. Ons oorspronkelijke plan was totaal anders.”

.