Covid: Een op de drie Britse horecabedrijven vreest ineenstorting

Covid: een op de drie Britse horecabedrijven is bang voor instorting

Volgens gegevens die zijn verzameld door het Office for National Statistics (ONS), zegt meer dan een derde van de horecabedrijven dat ze weinig of geen vertrouwen hebben in het overleven van de komende drie maanden.

De sector, die hotels, bars en restaurants omvat, is het meest somber over zijn vooruitzichten, zo bleek uit het onderzoek.

De lockdowns en beperkingen veroorzaakt door Covid-19 hebben de industrie hard geraakt.

Eerder deze week zei handelsorganisatie UK Hospitality dat de sector tot dusver dit jaar 660.000 banen had verloren.

UK Hospitality-chef Kate Nicholls vertelde de parlementsleden dinsdag dat de sector eind 2019 de op twee na grootste werkgever in het VK was.

‘Een vijfde’ van banen in de horeca verloren in 2020 ‘Cafés en restaurants met een klif aan banen’

Over de hele economie heen ontdekte de ONS dat 14% van de bedrijven vond dat ze “weinig of geen vertrouwen” hadden om te overleven.

De ONS bemonsterde 38.760 Britse bedrijven, waarvan iets meer dan een kwart reageerde.

40% had een matig vertrouwen dat hun bedrijf de komende drie maanden zou overleven, terwijl nog eens 40% zei dat ze een groot vertrouwen hadden om rond te komen.

De op een na meest pessimistische groep, na horecabedrijven, was de sector van administratieve en ondersteunende dienstverlenende activiteiten, met 18% van de bedrijven die pessimistisch zijn over het hoofd boven water te houden.

Het is belangrijk om de data op deze laatste ONS-cijfers te noteren.

Bedrijven kregen vragen over de periode van 19 oktober tot 1 november, toen Wales een week met stroomonderbrekers was begonnen en delen van Schotland de Tier 3-beperkingen golden, maar Engeland nog niet was toegetreden tot de hernieuwde lockdown.

Het feit dat slechts 82% handelde, zelfs voordat strengere beperkingen in het hele VK golden – het laagste niveau sinds augustus – is zorgwekkend.

Als je opmerkt dat de antwoorden in de eerste twee weken van november zijn verzameld, is dat nog zorgwekkender, want dat is na de datum waarop Rishi Sunak een enorme U-bocht maakte en zei dat hij het verlofschema tenslotte zou verlengen tot eind Maart.

Als, zelfs met de verlofregeling, 14% van de bedrijven in de industrie en 34% in de accommodatie- en voedseldiensten niet denkt dat ze zullen overleven, dan zijn dat honderdduizenden bedrijven die zeggen dat ze meer ondersteuning nodig hebben dan momenteel beschikbaar is om erdoorheen te komen. de rest van de pandemie.

En dat is begrijpelijk. Bedrijven die vanwege beperkingen geen handel kunnen drijven, kunnen hun personeelskosten gedekt krijgen. Maar ze kunnen de huur, rekeningen en leveranciers niet met ijle lucht betalen.

.