Covid: De firma Hertfordshire klaagt aan omdat de deal voor NHS-maskers van £ 45 miljoen instort

Covid: firma Hertfordshire klaagt aan wegens instorting van deal voor NHS-maskers van £ 45 miljoen

Vijf miljoen medische maskers die de overheid voor £ 45 miljoen heeft gekocht, ontbreken te midden van claims van fraude.

De overheid heeft in april een contract gesloten met leverancier Purple Surgical.

De ademhalingsmaskers zouden in juni in het VK aankomen, maar het bedrijf kon ze niet leveren.

Het in Hertfordshire gevestigde Purple Surgical heeft documenten ingediend waarin wordt beweerd dat er fraude is gepleegd door haar leverancier Win Billion Investment Group, een bedrijf op de Britse Maagdeneilanden, zoals voor het eerst werd gemeld in The Guardian.

De CEO, Robert Sharpe, heeft tegenover de BBC bevestigd dat het bedrijf van plan is de bestelling uit te voeren – maar als dat niet mogelijk is, wordt de volledige waarde van het contract terugbetaald.

Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zorg zei dat het geen commentaar kon geven op individuele beschuldigingen van fraude, maar alle beschuldigingen worden serieus genomen.

Zoek BBC News: East of England op Facebook, Instagram en Twitter. Als u een e-mail met suggesties voor een verhaal heeft eastofenglandnews@bbc.co.uk

.