Covid-19: Aankomsten in Engeland om de quarantaine te kunnen schrappen als ze voor de test betalen

Covid-19: Aankomst in Engeland om de quarantaine te kunnen schrappen als ze betalen voor de test Gepubliceerde duur41 minuten geleden copyright afbeelding EPA

Mensen die in Engeland aankomen, kunnen hun quarantaineperiode binnenkort met meer dan de helft verkorten als ze na vijf dagen betalen voor een Covid-test, heeft de transportsecretaris aangekondigd.

De regels worden van kracht vanaf 15 december en de tests van particuliere bedrijven kosten tussen de £ 65 en £ 120.

Grant Shapps zei dat het plan “internationale reizen zou versterken en tegelijkertijd het publiek zou beschermen”.

De reisindustrie verwelkomde het beleid, maar noemde het “veel te laat”.

Het volgt op de eerdere aankondiging van Boris Johnson dat Engeland onder “aangescherpte” regionale beperkingen op drie niveaus zal vallen wanneer de lockdown op 2 december eindigt.

Wie moet in quarantaine bij aankomst in het VK Kan ik na lockdown een wintervakantie nemen?

Volgens de nieuwe reisregels zullen passagiers die aankomen van een bestemming die niet op de reiscorridorslijst van de overheid staat, alsnog in zichzelf geïsoleerd moeten raken.

Als ze echter na vijf dagen voor een test betalen en deze negatief is, hoeven ze niet langer zichzelf te isoleren.

Resultaten worden normaal gesproken binnen 24 tot 48 uur uitgegeven. Dit betekent dat mensen zes dagen na aankomst uit quarantaine kunnen worden gehaald.

De heer Shapps zei: “Onze nieuwe teststrategie stelt ons in staat om vrijer te reizen, dierbaren te zien en internationale zaken te doen. Door mensen de keuze te geven om op dag vijf te testen, ondersteunen we ook de reisindustrie terwijl deze zich blijft herbouwen de pandemie. “

Een stap in de goede richting – zo omschrijven luchtvaartmaatschappijen het besluit van de regering om het quarantainebeleid te versoepelen.

De industrie verkeert in overlevingsmodus, wanhopig op zoek naar geld – dus alles wat routes zou kunnen openen en het broodnodige geld zou kunnen opleveren, wordt verwelkomd. En dit verhoogt de kans op de verkoop van kerstkaartjes.

Maar ze zeggen dat het nieuwe plan nog verre van perfect is.

Passagiers zullen nog steeds in quarantaine moeten gaan – en realistisch gezien zal een test op dag vijf hen waarschijnlijk nog steeds het grootste deel van een week in afzondering achterlaten, terwijl ze wachten op de resultaten.

Er zijn ook de kosten. De test moet privé worden gedaan en de typische prijzen variëren van £ 100-150. Voor een gezin van vier is dat bijvoorbeeld een flinke extra brok op de kosten van een wintervakantie.

Wat luchtvaartmaatschappijen vragen, is iets radicaler. Ze willen een testregime vóór vertrek, of een systeem van snelle, regelmatige en goedkope tests – waardoor quarantaine helemaal kan worden vermeden, totdat een vaccin klaar is.

Maar ze zeggen dat deze aankondiging betekent dat er tenminste wat licht is aan het einde van de tunnel.

Tim Alderslade, CEO van Airlines UK, de branchevereniging die in het Verenigd Koninkrijk geregistreerde luchtvaartmaatschappijen vertegenwoordigt, zei dat de aankondiging “licht aan het einde van de tunnel” bood voor de luchtvaartindustrie en mensen die op vakantie wilden.

Hij voorspelde dat de vraag naar vliegreizen “voorlopig zal terugkeren” na het besluit, maar zei dat een testregime vóór vertrek dat de noodzaak tot zelfisolatie volledig kan wegnemen, “de enige manier is om de markt volledig te heropenen”.

Maandag vertelde de premier – die zichzelf isoleert na een ontmoeting met een parlementslid die later positief testte op Covid-19 – het Lagerhuis via een videoverbinding dat hij verwachtte dat ‘meer regio’s – in ieder geval tijdelijk – naar hogere niveaus zullen vallen. dan voorheen “. Regio’s zullen pas donderdag weten in welk niveau ze zich bevinden.

De heer Johnson beschreef hoe de niveaus strenger waren geworden en zei dat mensen op niveau één waar mogelijk vanuit huis moeten blijven werken, terwijl in niveau twee alleen pubs die substantiële maaltijden serveren alcohol kunnen schenken. In niveau drie sluit de horeca, behalve bezorgen en afhalen, en moeten ook overdekte uitgaansgelegenheden sluiten.

Sportscholen en niet-essentiële winkels mogen echter weer opengaan wanneer de lockdown eindigt, en toeschouwers mogen terugkeren naar sommige sportevenementen. Bruiloften en collectieve aanbidding zullen ook worden hervat.

SYMPTOMEN: Wat zijn ze en hoe kunnen ze ertegen beschermen LOOK-UP TOOL: Hoeveel gevallen in uw regio VAKANTIE: Waar kan ik heen in het VK WERELDWIJDE VERSPREIDING: Hoeveel gevallen zijn er wereldwijd?

Het komt doordat het coronavirusvaccin dat is ontwikkeld door de Universiteit van Oxford in grote onderzoeken is aangetoond dat het zeer effectief is om te voorkomen dat mensen symptomen van Covid-19 ontwikkelen.

Tussentijdse gegevens suggereren 70% bescherming, maar de onderzoekers zeggen dat het cijfer wel 90% kan zijn door de dosis aan te passen.

De premier zei dat het “ongelooflijk opwindend nieuws” was en dat, hoewel er nog veiligheidscontroles zouden komen, “dit fantastische resultaten zijn”.

Hij vertelde maandag tijdens een briefing in Downing Street dat de meerderheid van de mensen die het meest behoefte hebben aan een vaccinatie in het VK, er misschien een kunnen krijgen tegen Pasen.

De heer Johnson waarschuwde ook dat het virus geen “kerstbestand” zou verlenen en drong er bij gezinnen op aan een “zorgvuldig oordeel te vellen over de risico’s van het bezoeken van oudere familieleden”, voordat later deze week een Britse aanpak van Kerstmis wordt aangekondigd.

Ondertussen werden maandag nog eens 15.450 positieve coronavirusgevallen geregistreerd in het VK. Er zijn ook nog eens 206 sterfgevallen binnen 28 dagen na een positieve test. Op maandag kunnen de cijfers lager zijn vanwege een vertraging in de rapportage.

PANORAMA ‘LIVERPOOL: FIGHTING COVID’: “Leven onder de drie regels is gewoon niet mogelijk” GEEN AVONDPLANNEN ?: We hebben het voor je. Opwindend gespannen, buiklach-grappige, geestverruimende rare boxsets om te binge op BBC iPlayer