Coronavirus: winkelpersoneel ‘bang’ naarmate de gevallen toenemen

Coronavirus: winkelpersoneel ‘bang’ als zaken toenemen Gepubliceerde duur26 minuten geleden Gerelateerde onderwerpen Coronavirus pandemie copyright afbeelding Getty Images

Arbeidsactivisten in de VS zeggen dat grote retailers zoals Amazon en Walmart meer moeten doen om werknemers te beschermen, aangezien de stijgende gevallen van coronavirus samenvallen met de drukte van het winkelen tijdens de feestdagen.

Ze pleiten onder meer voor risicovergoeding, betaald ziekteverlof en betere communicatie over uitbraken.

De campagne komt op het moment dat arbeiders in de VS zich uitspreken over hun toestand en hun bezorgdheid over hun gezondheid.

“Medewerkers zoals ik zijn bang”, zegt Melissa Love, werkneemster van Walmart.

De campagne voor arbeidersrechten die maandag werd gelanceerd, werd georganiseerd door United for Respect, een non-profitorganisatie voor arbeidersrechten die zegt dat ze meer dan 16 miljoen mensen in de VS vertegenwoordigt.

Los daarvan riep de vakbond UFCW, met onder meer arbeiders in de kruideniers- en vleesverpakkingsfabriek, werkgevers op om meer te doen om het personeel te beschermen.

Amazon beschuldigd van Covid-tekortkomingen aan het begin van Prime Day Coronavirus: Amazon sluit Franse magazijnen na uitspraak van de rechtbank Coronavirus bij de varkensfabriek in Smithfield: het onvertelde verhaal van de grootste uitbraak van Amerika

“Simpel gezegd, eerstelijnswerkers zijn doodsbang omdat hun werkgevers en onze gekozen leiders niet genoeg doen om hen te beschermen en de verspreiding van dit virus te stoppen”, zei Marc Perrone, voorzitter van UFCW International.

“Nu de kerstinkopen deze Thanksgiving beginnen, zien we al een enorme toename van het klantenverkeer. Tenzij we vanaf deze vakantieweek onmiddellijk actie ondernemen, zullen veel meer essentiële werknemers ziek worden en zullen er nog meer, tragisch genoeg, sterven.”

Mevrouw Love, een lid van United for Respect dat al vijf jaar bij Walmart werkt, zei tijdens een oproep voor verslaggevers dat ze vreesde dat een stroom van vakantiekopers Walmart zou kunnen veranderen in een “superspreider” -centrum.

“Black Friday werken dit jaar brengt een duidelijk gevaar met zich mee”, zei mevrouw Love, die in Californië is gevestigd. “Ik denk niet dat Walmart op vrijdag zou moeten proberen mensen naar onze winkels te lokken en een superspreader-evenement zou riskeren.”

onderschrift in de media “Meneer Bezos … waarom zou een van uw partners uw bedrijf in vredesnaam vergelijken met een drugsdealer?”

Courtenay Brown, een ander lid van de groep, die boodschappen doet voor Amazon, zei dat het bedrijf de afgelopen dagen herhaaldelijk meldingen heeft moeten sturen over geïnfecteerd personeel. Amazon had de beloning voor eerstelijnspersoneel met $ 2 (£ 1,50) per uur verhoogd, maar dat beleid eindigde in juni.

“Op dit moment is het wat we de Turkije-apocalyps noemen, waar we gedwongen worden om zo veel mogelijk uit te duwen”, zei mevrouw Brown, die in New Jersey werkt.

Ze zei dat ze blij is dat ze een baan heeft, maar voor Amazon “betekent mijn leven niet echt veel – het is gewoon een middel voor Bezos om miljarden aan ons te blijven verdienen”.

Werknemers zeiden dat de bedrijven de middelen hadden om meer uit te geven om werknemers te beschermen en te compenseren, en merkten op hoe de winsten enorm zijn gestegen tijdens de pandemie, die de aankopen naar de essentie heeft verschoven en veel kleinere concurrenten heeft gesloten.

Aanvullende veiligheidsmaatregelen

Amazon en Walmart hebben maandag niet gereageerd op verzoeken om commentaar, maar ze hebben hun praktijken in het verleden verdedigd.

Walmart heeft de manier waarop het Black Friday-kortingen verwerkt, veranderd door de deals online en gedurende meerdere dagen aan te bieden om te proberen drukte in zijn winkels te voorkomen.

Amazon zei vorige maand dat bijna 20.000 mensen, of 1,4% van het personeel, bij Amazon en Whole Foods, de supermarkt die het bezit, positief waren getest op Covid-19 in de VS sinds het begin van de pandemie.

Het zei dat dit lager was dan zou worden verwacht gezien de bredere infectiecijfers.

“Alles bij elkaar hebben we meer dan 150 processen geïntroduceerd of gewijzigd om de gezondheid en veiligheid van onze teams te waarborgen, waaronder de distributie van meer dan 100 miljoen gezichtsmaskers, het implementeren van temperatuurcontroles op locaties over de hele wereld, het verplicht stellen van verbeterde reinigingsprocedures op al onze locaties, en het introduceren van uitgebreide sociale afstandsmaatregelen om het risico voor onze werknemers te verkleinen “, aldus het bedrijf.

copyright afbeelding Getty Images

Sinds het begin van de pandemie zijn meer dan 250.000 mensen in de VS overleden aan het coronavirus. In de afgelopen weken zijn het aantal gevallen, sterftecijfers en ziekenhuisopnames enorm gestegen, waardoor het gezondheidssysteem onder druk komt te staan ​​en veel plaatsen ertoe zijn aangezet om opnieuw beperkingen op te leggen.

Sommige grote retailers, waaronder Amazon en Walmart, hebben dit jaar sterke resultaten geboekt, aangezien veel klanten ervoor kozen om online te kopen in plaats van naar de plaatselijke winkel te gaan.

Uit een recente analyse van het Brookings Institute, een denktank in Washington, bleek dat de bedrijfswinsten bij 13 van Amerika’s grootste retailers dit jaar met gemiddeld 39% zijn gestegen, terwijl de beloning voor eerstelijnswerkers met slechts $ 1,11 per uur was gestegen – “a 10% verhoging bovenop lonen die vaak te laag zijn om in de basisbehoeften van een gezin te voorzien “.

Werknemers zeiden dat ze zich terdege bewust waren van de ongelijkheid.

“Ze sloten het hoofdkantoor tot juli 2021 vanwege het virus. Intussen wordt van ons verwacht dat we ons leven blijven riskeren om hun hoge salarissen te betalen”, zei mevrouw Love.

.