Coronavirus: Wetherspoons noemt regels ‘verbijsterend en verwarrend’

Coronavirus: Wetherspoons noemt regels ‘verbijsterend en verwarrend’ Gepubliceerde duur4 minuten geledenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemiebeeld copyrightGetty Images

JD Wetherspoon heeft kritiek geuit op “verbijsterende en verwarrende” Covid-gerelateerde beperkingen voor de pub-industrie na het onthullen van een scherpe daling van de verkoop.

Het bedrijf zei dat de like-for-like-omzet voor de 15 weken tot 8 november met 27,6% daalde.

Voorzitter Tim Martin zei dat regelwijzigingen, zoals de avondklok van 22.00 uur, en dat verschillende delen van het VK “van het ene niveau naar het andere gaan”, de industrie en klanten perplex achterlieten.

“De hele reguleringssituatie is een complete warboel”, zei hij.

Wetherspoons zei dat de verkoop in oktober “aanzienlijk lager was dan in de voorgaande maanden, na het opleggen van een aantal nieuwe beperkingen, waaronder wijzigingen in de niveaucategorieën [and] een avondklok van 22.00 uur “.

Covid: de nieuwe lockdown-regels voor Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland Covid in Schotland: nieuwe pubregels ‘zoals proberen Mandarijn te leren’ Half in, half out: Lockdown on the Anglo-Welsh border

De heer Martin zei ook dat er in de sector “bijzondere bezorgdheid” heerste over de duur van de regelgeving, daarbij verwijzend naar regels die werden ingevoerd tijdens de Eerste Wereldoorlog en die meer dan 70 jaar van kracht bleven.

“Veteranen van de industrie zullen zich herinneren dat de middagsluiting van pubs tussen ongeveer 15.00 uur en 18.00 uur werd opgelegd in de Eerste Wereldoorlog, om munitiewerkers aan te moedigen terug te keren naar hun fabrieken”, zei hij. “Maar de vereiste voor een middagafsluiting werd pas in 1986 afgeschaft.”

Volgens de huidige lockdown-regels zei Wetherspoons dat 756 pubs in Engeland, Noord-Ierland en de Republiek Ierland gesloten waren en verwacht werd dat ze gedurende de periode £ 14 miljoen aan contanten zouden verbranden.

Het bedrijf zal geen afhaalalcohol verkopen vanuit een van zijn gebouwen.

Eerder deze maand verbood de regering aanvankelijk de verkoop van alcohol in pubs in Engeland onder de nieuwe regels voor een tweede lockdown, maar veranderde al snel de beperking.

De verkoop was toegestaan ​​tijdens de eerste sluiting tussen maart en juli, maar een woordvoerder van Wetherspoons zei dat het bedrijf toen geen afhaalrestaurants aanbood en niet van plan was ze in deze periode te verkopen.

Het zei dat 51 van zijn pubs momenteel handel drijven in Wales – waar een lockdown net is beëindigd, maar pubs zijn onderworpen aan een avondklok van 22.00 uur – evenals 64 in Schotland.

Maar het bedrijf voegde eraan toe: “Met name de Schotse pubs zijn onderworpen aan een uiterst belastend niveausysteem dat, zoals alom is gemeld, ernstige gevolgen heeft voor de handel.”

.