Coronavirus: piektarieven per trein met Kerstmis opschorten, zegt Labour

Coronavirus: piektarieven met de trein met Kerstmis opschorten, zegt LabourPublicatieduur17 minuten geledenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemie delenSharenocloseShare pagelinkKopieer linkOver het delenAuteursrecht van afbeeldingenGetty Images

Piektarieven voor het treinverkeer moeten tijdens de kerstperiode worden opgeschort en er moeten massatests worden uitgevoerd voor transportmedewerkers om “chaos” van reizen te voorkomen wanneer de beperkingen verminderen, aldus Labour.

Drie huishoudens in het VK zullen van 23 tot 27 december een “bubbel” kunnen vormen.

Er wordt een toename van het aantal reizen verwacht en Labour wil een “alomvattend reisplan” dat aan het Parlement wordt gepresenteerd.

Network Rail-voorzitter Sir Peter Hendy is benoemd om te beoordelen hoe goed het wegen- en spoornet is voorbereid.

Het ministerie van Transport zei vrijdag dat er plannen worden voorbereid om de hinder op wegen en spoorwegen te verminderen, inclusief 500 mijl aan wegwerkzaamheden die worden vrijgemaakt en verlengde dienstregeling voor treinen.

Labour heeft gewaarschuwd dat in voorgaande jaren meer dan twee miljoen mensen tussen Kerst en Nieuwjaar met de trein reisden, plus nog eens miljoenen met de auto.

Het zei dat opgeschorte piektarieven tussen 23 en 27 december het risico van overvolle treinen aan weerszijden van de piekuren zouden verminderen.

Treinpersoneel, buschauffeurs en snelwegpersoneel moeten ook op grote schaal worden getest, zei Labour.

Nieuwe wegen- en spoorplannen voor kerstreispiek Voorzichtigheid geboden vanwege coronavirus-kerstregels Hoeveel mensen kunnen samenkomen met Kerstmis?

Jim McMahon, secretaris van schaduwtransport, zei: “Dit is te belangrijk voor de regering om te negeren of tot het laatste moment te vertrekken. Dit gaat over het beschermen van levens en middelen van bestaan.”

Het Ministerie van Transport zei dat het maatregelen zal publiceren om reisverstoringen te verminderen volgende week, en Transportsecretaris Grant Shapps heeft mensen aangespoord om hun reizen “zeer zorgvuldig” te plannen.

Het begin en het einde van het vijfdaagse reisvenster zal naar verwachting erg druk zijn.

LOCKDOWN LOOK-UP: De regels in jouw gebied SOCIALE AFSTAND: Wat zijn nu de regels? SUPPORT BUBBLES: Wat zijn dat en wie kan er in jouw buurt zitten? GEZICHTSMASKERS: Wanneer moet ik er een dragen? TESTEN: Hoe krijg ik een virus test? .