Cineworld kijkt naar sluitingen van Britse bioscoop en reddingsactie

Cineworld ogen Britse bioscoop sluitingen en reddingsovereenkomst Gepubliceerde duur30 minuten geleden Gerelateerde onderwerpen Coronavirus pandemie afbeelding copyright Getty Images afbeelding onderschrift Cineworld introduceerde extra veiligheidsmaatregelen in haar bioscopen, waaronder het dragen van maskers en sociale afstand nemen

Cineworld is op zoek naar een reddingsactie die zou kunnen leiden tot sluiting van de Britse bioscoop, begrijpt de BBC.

Een optie die met bankleners wordt besproken, is een vrijwillige regeling van het bedrijf, een insolventieproces dat Cineworld zou kunnen helpen zijn huurrekening te verlagen.

Volgens de Financial Times, die het nieuws voor het eerst berichtte, heeft Cineworld herstructureringsdeskundigen AlixPartners aangesteld.

Net als andere bioscoopketens is Cineworld hard getroffen door de lockdown.

Het bedrijf rapporteerde een enorm verlies in de eerste zes maanden van het jaar nadat het gedwongen was om enkele bioscopen tijdelijk te sluiten en filmstudio’s de release van enkele blockbusters vertraagden.

De bioscoopgigant waarschuwde in september dat het mogelijk meer geld zou moeten inzamelen in geval van verdere coronavirusbeperkingen of filmvertragingen door Covid-19.

Cineworld sluit Britse schermen na uitstel van Bond-film Cineworld gaat tot enorm verlies na het sluiten van virussen

De coronavirus-crisis heeft de film- en entertainmentindustrie hard geraakt. Cineworld schommelde naar een verlies van $ 1,6 miljard (£ 1,3 miljard) voor de zes maanden tot juni, omdat de bioscopen moesten sluiten als gevolg van de lockdown van Covid.

Hoewel de bioscopen heropend waren toen de beperkingen werden versoepeld, leidde vertragingen in grote budgetreleases – zoals de nieuwe James Bond-film – ertoe dat Cineworld op 9 oktober tijdelijk zijn Britse bioscopen tot nader order sluit.

Rivaliserende Odeon verkort de openingstijden in oktober om dezelfde reden, en alle bioscopen in Engeland zijn gesloten tijdens de tweede lockdown die op 5 november begon. Bioscopen kunnen in Schotland worden geopend als ze aan bepaalde criteria voldoen, maar Cineworld is in het hele VK gesloten.

De keten is in gesprek met geldschieters om te proberen te onderhandelen over ontheffingen van bankovereenkomsten, die in december en juni volgend jaar vervallen.

Door winkeliers gebruikte vrijwillige regelingen (CVA) maken deel uit van herstructureringen om sluitingen en huurverlagingen door te drukken. Maar ze hebben te maken gehad met tegenstand van huisbazen.

Een bron benadrukte de BBC echter dat een CVA slechts één optie was die werd besproken.

De Financial Times zei dat Cineworld individueel met verhuurders had onderhandeld over huurverlagingen op haar 127 locaties.

Cineworld weigerde commentaar te geven.

.