Bestedingsoverzicht: belangrijkste punten uit de verklaring van Rishi Sunak

Bestedingsrecensie: kernpunten uit de verklaring van Rishi SunakGepubliceerde duur31 minuten geledenGerelateerde onderwerpenRecensies uitgevensshareSharenocloseShare pagelinkKopieer linkOver het delenAuteursrecht van afbeeldingReuters

Bondskanselier Rishi Sunak heeft uiteengezet wat de Britse regering volgend jaar zal uitgeven aan gezondheidszorg, onderwijs, vervoer en andere openbare diensten.

In een verklaring in het Parlement informeerde hij parlementsleden ook over de toestand van de Britse economie en de laatste prognoses voor de Britse overheidsfinanciën, die zijn gehavend door de Covid-pandemie.

Hier zijn de belangrijkste punten.

Miljoenen werknemers in de publieke sector zullen volgend jaar hun loon bevroren zien worden Een miljoen NHS-werknemers en degenen die minder dan £ 24.000 verdienen, zullen nog steeds toenemen De Britse economie zal dit jaar naar verwachting met 11,5% krimpen De werkloosheid zal naar verwachting volgend voorjaar 7,5% bedragen, met 2,6 miljoen Mensen zonder werk Het budget voor buitenlandse hulp wordt met ongeveer £ 5 miljard gekort Een nieuw £ 4 miljard “nivellering” -fonds zal betalen voor het upgraden van de lokale infrastructuur Betalen in de publieke sector beeld copyrightPAMiljoenen werknemers in de publieke sector zullen volgend jaar bevroren zien worden Maar meer dan twee miljoen die minder dan £ verdienen 24.000 per jaar krijgen minimaal £ 250 verhoging Meer dan een miljoen artsen, verpleegkundigen en NHS-werknemers zullen ook zien stijgen Het nationale leefloon zal met 2,2% stijgen tot £ 8,91 per uur23 en 24-jarigen komen voor de eerste keer in aanmerking voor een leefbaar loon. van ‘blijvende’ schade aan de Britse economie Staat van de economie afbeelding copyright PA De economie zal in 2020 met 11,3% zijn gekrompen, de grootste daling in meer dan 300 jaar. Economie zal volgend jaar met 5,5% groeien r en met 6,6% in 2022 Productie zal naar verwachting pas in het vierde kwartaal van 2022 terugkeren naar het niveau van voor de crisis De werkloosheid zal volgend voorjaar naar verwachting 7,5% bedragen, met 2,6 miljoen mensen zonder werk. % van het bbp, de hoogste ooit in vredestijd Britse schuld zal dit jaar gelijk zijn aan 91,9% van het bbp en stijgen tot 97,5% van het bbp in 2025/26 In 2025 zal de economie ongeveer 3% kleiner zijn dan in maart werd verwacht Begrotingsprognose stijging tot 2,6 miljoen Gezondheid en sociale zorg copyright afbeelding PA Media £ 18 miljard voor Covid-testen, PBM’s en vaccins Een extra £ 3 miljard voor de NHS in Engeland £ 1,5 miljard om de bestaande druk deze winter te verlichten £ 1 miljard om achterstanden in behandeling aan te pakken en vertraagde operaties door te laten gaan £ 500 miljoen voor geestelijke gezondheidszorg in Engeland 325 miljoen pond ter vervanging van verouderde diagnostische apparatuur zoals MRI- en CT-scanners 300 miljoen pond extra subsidie ​​voor de raden voor sociale zorg 3 miljard pond voor NHS, maar Sunak waarschuwt voor ‘economische shock’. Een nieuw pakket van £ 4,6 miljard om mensen weer aan het werk te helpen £ 2,6 miljard voor een herstartprogramma om mensen die 12 maanden zonder werk zitten te ondersteunen £ 1,6 miljard voor het Kickstart-plan om banen voor jongeren te subsidiëren £ 375 miljoen vaardighedenpakket, inclusief £ 138 miljoen voor bieden levenslange vaardigheidsgarantie Nieuw £ 4 miljard “nivellering” -fonds om lokale infrastructuurverbeteringsprojecten te financieren Nieuwe Britse infrastructuurinvesteringsbank wordt opgericht in Noord-Engeland Sunak belooft van banen de eerste prioriteit te maken Internationale hulp en verdedigingbeeld copyright PA MediaOverseas hulpbudget wordt verlaagd van 0,7 % tot 0,5% van het totale nationale inkomen Zal een vermindering zien van ongeveer £ 5 miljard ter ondersteuning van de wereldwijde armoede Het VK zal terugkeren naar het streefcijfer van 0,7% in 2022-23 als de overheidsfinanciën dit toelaten Een toename van miljarden ponden in de jaarlijkse defensie-uitgaven in de komende vier jaar, 40.000 banen creëren Nieuw centrum gewijd aan kunstmatige intelligentie Nationale cybermacht ter bestrijding van terroristen, georganiseerde misdaadgroepen en vijandige staten Steun voor defensie-financiering ‘breidt Br Iets invloed ‘Scholen, vervoer, misdaad en gemeente auteursrechten op afbeeldingen Reuters £ 2,2 miljard extra voor scholen in Engeland, wat neerkomt op een stijging van 2,2% per leerling Een extra £ 2 miljard voor openbaar vervoer, inclusief subsidies voor het spoorwegnet £ 3 miljard aan extra financiering voor lokale autoriteiten, wat neerkomt op een 4,5% stijging van de koopkracht £ 250 miljoen voor gemeenten om het ruige slapen aan te pakken £ 4 miljard over vier jaar om 18.000 nieuwe gevangenisplaatsen te creëren Meer dan £ 400 miljoen om 6.000 nieuwe politieagenten te werven tegen het einde van 2022 Schotland, Wales en Noord-Ierland £ 2,6 miljard voor de gedeconcentreerde administraties om het herstel van Covid te stimuleren.