Voor Amazon, Apple, Facebook en Google zijn de zaken booming

Voor Amazon, Apple, Facebook en Google is het bedrijf boomingPublicatieduur6 minuten geledenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemiebeeld copyrightReuters

De zaken gaan booming voor de technische giganten van Amerika.

Amazon, Facebook, Apple en Google rapporteerden donderdag verkoop- en winstcijfers over de drie maanden tot 30 september – en er was een rode draad: de groei vertoont geen tekenen van vertraging.

1. Amazon is koning

De kartonnen dozen en bestelwagens waren een vroeg teken – en nu hebben we meer bewijs: Amazon blijft een van de grootste winnaars van de pandemie.

De omzet bij de internetgigant schoot tot $ 96,1 miljard in de drie maanden tot 30 september – 37% meer dan in dezelfde periode in 2019. En de winst bereikte een record van $ 6,3 miljard, bijna drie keer het totaal van vorig jaar.

De stijging was te danken aan de e-commerce-activiteiten in Noord-Amerika, aangezien gezinnen steeds vaker online gingen winkelen. Maar de advertentie- en cloud computing-activiteiten van het bedrijf boekten ook aanzienlijke winsten.

De groei is niet zonder kosten gekomen. Amazon zei dat het $ 2,5 miljard aan Covid-gerelateerde uitgaven had en dat zijn reputatie ook een klap heeft gekregen, met protesten tegen de arbeidsomstandigheden van het bedrijf en ander beleid.

2. Op sociale media vervaagt de Covid-piek het auteursrecht van Getty Images

Facebook, eigenaar van Instagram en WhatsApp, meldde in september gemiddeld maar liefst 2,5 miljard dagelijkse gebruikers op zijn platforms. Dat is 15% meer dan in september een jaar geleden, maar slechts 3% meer dan in juni, toen mensen die thuis vastzaten gebruik maakten van sociale media, wat een stortvloed aan activiteit veroorzaakte.

Het bedrijf waarschuwde dat het aantal Facebook-gebruikers zelfs daalde in de VS en Canada – de meest winstgevende markt – en vertelde investeerders dat ze verwachtten dat de trend zich zou voortzetten.

Twitter meldde een soortgelijk verhaal en beweerde 187 miljoen dagelijkse actieve gebruikers in het kwartaal juli-september, slechts 1 miljoen meer dan in de voorgaande periode.

3. De dip in gebruikers lijkt adverteerders echter niet af te schrikken

Te midden van de sluitingen eerder dit jaar hebben veel bedrijven hun advertentie-uitgaven verlaagd. De verhuizing zorgde ervoor dat de verkoop bij Facebook vertraagde en duwde Alphabet, het moederbedrijf van Google en YouTube, tot de eerste jaar-op-jaar daling van de kwartaalomzet sinds het in 2004 een beursgenoteerd bedrijf werd.

Maar de uitgaven van die bedrijven zijn teruggekeerd.

Bij Google stegen de inkomsten met 14% op jaarbasis – veel beter dan analisten hadden verwacht, waardoor de aandelen van het bedrijf meer dan 6% stegen in de handel buiten kantooruren. Twitter zag ook de omzet met 14% stijgen, terwijl het bij Facebook 22% steeg en het bedrijf zei dat het verwachtte dat de groei zou versnellen.

4. De volgende iPhone kan maar beter bigimage copyrightReuters zijn

De verkoop van Apple bedroeg $ 64,7 miljard, een lichte stijging ten opzichte van een jaar geleden en overtrof de verwachtingen van de meeste analisten, aangezien de verkoop van laptops en iPads sterk steeg.

Maar de aandelen van het bedrijf zakten toch in de handel buiten kantooruren, omdat beleggers een daling van meer dan 20% in iPhone-inkomsten vertoonden.

De hit was vooral duidelijk in de regio van Apple in Groot-China, waar het doorgaans ongeveer 20% van zijn omzet genereert en de omzet bijna 30% daalde.

Apple sprak het vertrouwen uit dat kopers gewoon op zoek waren naar zijn nieuwste telefoon, die later dan in voorgaande jaren in de uitverkoop ging.

“Ondanks de voortdurende impact van Covid-19, bevindt Apple zich midden in onze meest productieve introductieperiode ooit, en de vroege reactie op al onze nieuwe producten, geleid door onze eerste 5G-compatibele iPhone-serie, was enorm positief. , “zei CEO Tim Cook.

5. Ze vierden het succes – maar zullen anderen dat ook doen?

Zoals gebruikelijk concentreerden de discussies van de bedrijven zich op verkoop en winst – en niet op de controverses die om hen heen wervelden met de roep om strengere regelgeving die in de VS en elders aan kracht wint.

In zijn voorbereide opmerkingen viel Facebook op met zijn korte knipoog naar de kwestie, waarbij hij waarschuwde voor “tegenwind … van het evoluerende regelgevingslandschap”.

Maar het financiële succes van de bedrijven zal hen alleen maar meer een doelwit voor klachten maken, waarschuwde Paolo Pescatore, analist bij PP Foresight.

“Technische dominantie zal wenkbrauwen blijven fronsen gezien de antitrustbezwaren”, zei hij. “Er zullen verdere oproepen komen van rivalen om technologiebedrijven te reguleren.”

.