Visa en Mastercard beschuldigd van het in rekening brengen van ‘buitensporige kosten’

Visa en Mastercard beschuldigd van het in rekening brengen van ‘buitensporige kosten’Gepubliceerde duur40 minuten geledenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemie copyright afbeelding Getty Images

Visa en Mastercard zijn beschuldigd van het innen van geld tijdens de coronaviruscrisis door “buitensporige vergoedingen” in rekening te brengen.

Britse retailconcerns zeggen dat de vergoedingen die betaalbedrijven in rekening brengen de afgelopen twee jaar bijna zijn verdubbeld.

Ze waarschuwen dat winkeliers gedwongen zullen worden om de extra kosten door te berekenen aan de consument, aangezien de creditcardrekeningen met nog eens £ 40 per jaar zullen stijgen.

“Het is van vitaal belang dat de regering maatregelen neemt om buitensporige kaartkosten aan te pakken”, aldus Andrew Cregan van het BRC.

De heer Cregan, hoofd financieel beleid bij het British Retail Consortium (BRC), zei tegen de BBC: “Als een telefoon- of energiebedrijf hun vergoedingen met zo’n bedrag zou verhogen, zou er opschudding ontstaan.

“Het is misbruik van een dominante marktpositie door deze bedrijven. Het zijn twee van de meest winstgevende organisaties ter wereld en ze hebben handelaren over een vat.”

Meer dan de helft van alle betalingen met een kaart zelfs vóór het coronavirus Coronavirus ‘zal de afname van contant geld versnellen’ Coronavirus: creditcarduitgaven daalden met 50% bij het begin van de blokkering

De brancheorganisatie wil dat de Competition and Markets Authority (CMA) de kaartschema’s onderzoekt.

Een woordvoerder van Visa antwoordde: “Visa geeft miljoenen verkopers in het VK toegang tot de voordelen van digitale betalingen, waardoor ze miljarden potentiële klanten kunnen bereiken, zowel in hun lokale gemeenschappen als over de hele wereld. Visa heeft Britse consumenten een aantal van de meest veilige en innovatieve betalingsoplossingen die overal ter wereld beschikbaar zijn. “

Een woordvoerder van Mastercard zei: “Betalingen op basis van kaarten worden steeds populairder bij de consument omdat ze ongeëvenaard gemak, veiligheid en bescherming bieden.

“Meer winkels en bedrijven adopteren ze ook voor het eerst of in nieuwe contactloze of digitale formaten, omdat ook zij profiteren van snellere, efficiëntere en veiligere betalingen, wat op zijn beurt aanzienlijke waarde voor hun bedrijven genereert.”

‘Te hoge vergoedingen’

Instellingen voor detailhandel en horeca zijn samengekomen om maatregelen te nemen om kaartkosten aan te pakken, aangezien meer van hen gedwongen zijn om alleen kaartbetalingen te accepteren als gevolg van de pandemie en sociale afstandsregels.

afbeelding copyright SOPA afbeeldingen afbeelding onderschrift Veel winkeliers accepteren nu alleen kaartbetalingen, maar voelen zich gestraft door betalingsverwerkers

In zijn laatste betalingsenquête zei het BRC dat kaartsystemen duidelijk de “minst competitieve laag van het ecosysteem voor kaartbetalingen” waren, met een duopolie dat 98% van de Britse markt beheerst.

“Complexe factureringsstructuren zijn een krachtig instrument geworden om politieke, regelgevende of juridische pogingen om het toenemende misbruik van de dominante marktposities van de regelingen in toom te houden”, aldus de brancheorganisatie.

BRC zei dat de verhoging van de vergoedingen voor de regeling – 39% in 2017 en 56% in 2018, gemeten als percentage van de omzet – “duidelijke demonstraties waren van misbruik van marktdominantie”.

Het BRC zei dat de gemiddelde kosten van een contante transactie voor detailhandelaren slechts 1,42p waren. Het accepteren van betalingen met pinpassen kost winkeliers 5,88p, terwijl creditcards hen 18,4p kosten.

“De gebeurtenissen van de afgelopen maanden hebben de verschuiving naar het gebruik van kaartbetalingen in de horeca versneld, en velen accepteren nu om veiligheidsredenen geen contant geld”, aldus David Sheen, directeur public affairs bij UK Hospitality.

“De sector moet worden beschermd tegen buitensporige vergoedingen om het juiste te doen.”

Jeff Moody, commercieel directeur van de British Independent Retailers Association, zei dat lokale winkels worden gestraft omdat ze niet in staat zijn om betere vergoedingen te bedingen met betalingsbedrijven.

“De contracten die beschikbaar zijn voor grote nationale ketens zijn vaak niet beschikbaar voor individuele kleinere onafhankelijke retailers”, zei hij.

“Nu kaarttransacties het merendeel van hun betalingstransacties zijn, worden deze kosten dus door de consument gevoeld.”

“De kosten die de acceptatie van kaartbetalingen met zich meebrengen, vormen nog een extra overhead voor kleine winkeliers die in moeilijkheden verkeren”, voegde Martin McTague, vicevoorzitter nationaal beleid en belangenbehartiging bij de Federation of Small Businesses (FSB) toe.

.