Vijf manieren waarop het virus Netflix heeft veranderd

Vijf manieren waarop het virus is veranderd Netflix Gepubliceerde duur26 minuten geledenimage copyrightNetfliximage captionComedyserie The Good Place is een hit voor Netflix

De vraag naar online entertainment steeg enorm toen de wereld eerder dit jaar op slot ging. Maar hoe gaat het met Netflix na die eerste boost?

1. De groei vertraagt ​​- zelfs meer dan Netflix had verwacht

Netflix voegde slechts 2,2 miljoen nieuwe abonnees toe in de drie maanden eindigend op 30 september, toen de sterke vraag naar zijn diensten als gevolg van de pandemie afnam.

Volgens de laatste resultaten kwam het definitieve cijfer, hoewel het had gewaarschuwd dat vertraging waarschijnlijk was, onder de prognose van juli van 2,5 miljoen, waardoor de aandelen van het bedrijf 5% daalden in de handel buiten kantooruren.

“De pandemische streamingpartij is ten einde gekomen”, verklaarde Paolo Pescatore, analist bij PP Foresight.

Toch herinnerde Netflix investeerders eraan dat het nog steeds op schema ligt voor een recordaantal van 34 miljoen nieuwe abonnees in 2020 – of meer dan 200 miljoen in totaal.

Tv kijken en streamingpiek tijdens lockdown Netflix wordt geconfronteerd met een juridische claim in Texas vanwege ‘obscene’ film2. The Old Guard, een actiefilm met Charlize Theron in de hoofdrol, was de Netflix-hit van het kwartaal.

Netflix zei dat 78 miljoen huishoudens van leden in de eerste vier weken na de lancering The Old Guard, een origineel van Netflix, hebben bekeken, waardoor het de populairste titel van het kwartaal is.

Enola Holmes, Project Power en The Kissing Booth 2 waren ook populair, met 76 miljoen, 75 miljoen en 66 miljoen huishoudens in de eerste vier weken na hun debuut.

Die cijfers moeten natuurlijk met een korreltje zout worden genomen – Netflix telt elke kijktijd van meer dan twee minuten mee. En de kijkersaantallen die het deelt, zijn gericht op zijn eigen originele producties.

3. Markten buiten de VS zijn absoluut cruciaal voor het bedrijf

Het aantal internationale abonnees op Netflix was al groter dan dat in de VS – en de buitenlandse groei blijft kritiek.

In het meest recente kwartaal vond de sterkste groei van het aantal abonnees plaats in de regio Azië-Pacific, die goed was voor meer dan een miljoen nieuwe abonnees – bijna de helft van de aanmeldingen. Het bedrijf pochte dat het nu lidmaatschappen claimt in een “dubbelcijferig” aandeel van breedband-aangesloten huizen in Japan en Zuid-Korea.

Maar het bedrijf behaalt nog steeds de meeste inkomsten per gebruiker in de VS, dus behoud op de thuismarkt is van cruciaal belang, vooral nu de concurrentie van rivalen als Disney en HBO toeneemt.

Op dat punt probeerde Netflix investeerders gerust te stellen door in zijn driemaandelijkse update te schrijven dat “de retentie gezond blijft en dat de betrokkenheid per gezinslid solide is gestegen” in vergelijking met vorig jaar.

4. Nu is de race begonnen voor meer inhoud

De stopzetting van film- en televisieproducties, gedwongen door lockdowns dit voorjaar, heeft een grote focus gelegd op hoe Netflix en zijn concurrenten nieuwe aanbiedingen zullen krijgen om hun leden te behouden.

Netflix bagatelliseerde die zorgen en zei dat het “goede en zorgvuldige vooruitgang” boekte in de productie en verwachtte dat het aantal Netflix-producties dat volgend jaar wordt gelanceerd, elk kwartaal meer dan 2020 zal bedragen.

Netflix zal profiteren van de problemen van bioscoopexploitanten, zegt Sophie Lund-Yates, aandelenanalist bij Hargreaves Lansdown. Maar naarmate het aan huis gebonden publiek sneller materiaal doorbrandt, zullen de kosten stijgen – en zou het bedrijf ertoe kunnen aanzetten om de prijzen te verhogen, waarschuwde ze.

“Originele inhoud houdt misschien klanten, maar het kost een aardige cent, en is ronduit griezelig voor de onderste regel”, zei ze. “Als van consumenten wordt verwacht dat ze inhoud sneller doorbranden, zal het cashflowgat in theorie groter worden.”

5. De vertraging van de productie heeft de winsten gestegen

Het bedrijf rapporteerde een record van $ 790 miljoen aan kwartaalwinst, aangezien de omzet meer dan verwacht steeg tot $ 6,4 miljard, mede dankzij de appreciatie van de euro ten opzichte van de dollar.

En het bedrijf zei dat zijn winstmarges ook zijn verbeterd als gevolg van de tijdelijke vertraging van de productie.

.