‘Trump heeft gedaan wat hij zei dat hij zou doen voor zaken’

Zoals veel Amerikanen maakt Amy Fazackerley zich zorgen over de economie. De 49-jarige runt een klein bedrijfje in de buurt van Washington, DC in Virginia, dat matten verkoopt die in zakken kunnen worden opgerold – een product dat ze heeft uitgevonden als reactie op de Lego-puinhoop van haar zoons en ze ziet moeder-en-popfirma’s zoals die van haar sluiten elke dag.

‘Het breekt mijn hart’, zegt ze. “De regering moet optreden.”

Maar de zorgen van mevrouw Fazackerley veranderen haar stem niet. De Republikein steunde de heer Trump in 2016 en zal opnieuw op hem stemmen, dankzij zijn reputatie die kleine bedrijven promoot en China confronteert met diefstal van intellectueel eigendom – een belangrijk probleem voor haar bedrijf, dat voortdurend wordt geconfronteerd met namaakproducten.

“Hij heeft echt gedaan wat hij zei dat hij zou gaan doen”, zegt ze.

‘Reeds bestaande partijdige lens’

Trump heeft mogelijk een klap gekregen nadat hij vorige week positief testte op het coronavirus, waarbij hij zijn campagne tijdelijk stopte terwijl hij zichzelf isoleerde.

Maar als het op de economie aankomt, blijkt uit opiniepeilingen dat de goedkeuring van de manier waarop Trump met het probleem omgaat, heeft standgehouden – ondanks de onrust veroorzaakt door de pandemie, waardoor meer dan 10 miljoen mensen werkloos waren en naar schatting 100.000 kleine bedrijven voor altijd te sluiten.

Amerikaanse verkiezingen 2020: een heel eenvoudige gids
Wie staat er voorop in de peilingen – Trump of Biden?
De economie onder Trump in zes grafieken

Hoewel kiezers de economie over het algemeen als een topprioriteit beschouwen en de algemene opvattingen sterk zijn verzuurd, zijn de meningen over het onderwerp nauw verbonden met de vraag of een persoon zich identificeert als Democraat of Republikein.

“De economie is erg belangrijk, maar wat we ontdekken is dat kiezers de economische situatie interpreteren door middel van een reeds bestaande partijdige lens”, zegt Patrick Murray, directeur van het Monmouth University Polling Institute, dat de natie regelmatig onderzoekt.

Hij zegt dat dit de president heeft beschermd tegen de belemmering die zou kunnen worden verwacht bij een meer typische verkiezing, wanneer kiezers vaak de schuld geven voor een neergang bij de persoon en de partij aan de macht.

“Vergeleken met 2016 en in feite vergeleken met vele andere verkiezingen daarvoor, zat de overgrote meerderheid van het electoraat al vast voordat de campagne zelfs maar begon en de economische omstandigheden veranderden, afzettingsmaatregelen – al die dingen hebben heel weinig impact.”

‘Nog steeds de leider’

Dat is welkom nieuws voor president Trump, die van zijn record het verlagen van belastingen, het verlagen van arbeids- en milieuregels en het verdedigen van Amerikaanse bedrijven tegen buitenlandse concurrenten tot een belangrijk visitekaartje voor kiezers heeft gemaakt.

Hij veroverde het Witte Huis in 2016 met steun van eigenaren van kleine bedrijven zoals mevrouw Fazackerley, die een belangrijke stemgroep vormt in de VS, die de neiging heeft om conservatief te leunen en boven zijn gewicht uit te komen als het gaat om opkomst bij de peilingen.

“Belastingen zijn enorm voor kleine bedrijven, regelgeving is een ander groot probleem. Dat zijn waarschijnlijk onze twee grootste dingen”, zegt Lana Pol, 64, die vijf bedrijven runt in Iowa, waaronder een transportbedrijf en een opslagbedrijf. “Als het op die dingen aankomt, is president Trump nog steeds de leider.”

Mevrouw Pol, een Republikein, steunde Trump in 2016 en is van plan opnieuw op hem te stemmen. Ze zegt dat ze de huidige economie een “acht op 10” geeft en noemt de prestaties van de president, zoals de belastingverlagingen van 2017, die haar bedrijf vorig jaar zo’n $ 40.000 bespaarde.

“Ik heb absoluut naar alles geluisterd en gekeken”, zegt ze. ‘Maar ik kan niets bedenken dat me echt zou beïnvloeden.’

‘Verdeelde natie’

De veerkracht van de goedkeuringsclassificaties van de heer Trump over economische kwesties heeft de democraten gefrustreerd en bezorgdheid geuit over het feit dat hun kandidaat, voormalig vice-president Joe Biden, niet genoeg heeft gedaan om zijn tegenstander aan de economische ineenstorting te binden.

Maar de waarheid in de Amerikaanse politiek dat het lot van een zittende president verbonden is met de toestand van de economie, bevestigt eenvoudigweg niet, zegt Graham Wilson, een professor in de politieke wetenschappen aan de universiteit van Boston, die opmerkt dat partijdige identiteit de belangrijkste is. bestuurder van stemmen.

RNC 2020: Trump waarschuwt dat Biden de Amerikaanse droom zal ‘slopen’
Joe Biden: ‘Het is tijd dat mensen samenkomen’

Kwesties buiten de economie drijven de verkiezingen dit jaar aan, voegt hij eraan toe.

“Dit is een extreem verdeeld land”, zegt hij. “Er zijn echt antagonistische, diep gevoelde verdeeldheid die verder gaat dan de prestaties van de administratie en de prestaties van de economie, maar ook hoe je over dit land denkt, waar het voor staat en de component van wat Amerikanisme maakt.”

Terwijl de heer Trump zijn economische pitch heeft aangescherpt, heeft hij ook geprobeerd zijn aanhangers op te winden door zich te concentreren op kwesties als wapens en openbare orde.

Ondertussen heeft de heer Biden zijn campagne gericht op de mislukkingen van de heer Trump als leider en zijn bedreiging voor democratische normen. En hij staat onder druk van links om zich moediger uit te spreken als het gaat om kwesties van politie en raciale rechtvaardigheid, die dit jaar tot massale protesten hebben geleid.

‘Een vreemde tijd’

Dat is een gebied waar Ronnie Slone, de eigenaar van een adviesbureau in Louisiana dat personeelstraining en -ontwikkeling biedt, zegt dat hij ontevreden is over beide kandidaten.

Mr Slone, die Trump in 2016 steunde als een verademing, zegt dat zijn steun geschokt is door de retoriek van de president, vooral over raciale kwesties,

Maar hij blijft onbeslist en is er niet van overtuigd dat de heer Biden een echte verandering teweegbrengt, waarbij hij merkt dat er weinig vooruitgang is geboekt bij het dichten van raciale welvaartskloven gedurende de vele decennia dat de heer Biden in de regering diende.

“Voor kleine bedrijven hebben we een leider nodig die pro-kleine bedrijven is, en we hebben iemand nodig die gaat kijken naar het feit dat gelijkheid buitengewoon belangrijk is voor mensen met kleur en mensen met kleur in het bedrijfsleven”, zegt hij. ‘Ik heb de Biden-Harris-campagne me niets horen vertellen dat anders is dan wat ik nu al een paar jaar heb gezien.’

Hoewel hij de president blijft steunen als het gaat om economisch beleid, zegt meneer Slone dat hij niet zeker weet of die kwesties, die doorgaans zijn keuzes sturen, dit jaar bij zijn stemming bovenaan zullen staan.

“Het is een vreemde tijd en dat weten we allemaal”, zegt hij. “Het tijdperk, de wereldgebeurtenissen, de culturele evenementen – al die dingen wegen zwaar.”

‘Mensen aansporen’

Raymond Searles, de oude eigenaar van een kleine coffeeshop in de oostelijke staat Delaware, is een levenslange Republikein, die Trump in 2016 steunde, gedeeltelijk getrokken door zijn staat van dienst als zakenman en nooit op de heer Biden heeft gestemd, hoewel de kandidaat zijn thuisstaat meer dan 30 jaar in het Congres vertegenwoordigde.

Maar in een primeur in november is de 63-jarige van plan om zijn stem uit te brengen voor de heer Biden.

De heer Searles zegt dat zijn spijt over zijn stemming in 2016 vrijwel onmiddellijk werd gevormd, toen de verontwaardiging van de heer Trump over berichten over kleine menigten over zijn beëdiging als president de inauguratie overschaduwde.

En hoewel de pandemie de heer Searles heeft gedwongen zijn café te sluiten en kort op een werkloosheidsuitkering te gaan, zegt hij dat het zijn afschuw is over de zelfredzaamheid van de heer Trump, de aanstelling van mensen met twijfelachtige geloofsbrieven en verdeeldheid zaaiende retoriek die zijn traditionele Republikeinse loyaliteit teniet heeft gedaan.

“De manier waarop hij mensen aanzet is gewoon onaanvaardbaar voor mij”, zegt hij.

“Ik zie geen andere keuze. Het is ofwel wat goed is voor Amerika en wat goed is voor toekomstige generaties, of Trump. ”

.