Nieuwe Covid-regeling van de overheid om tot de helft van het loon te betalen

Nieuwe Covid-regeling van de overheid om tot de helft van het loon te betalenPublicatieduur22 minuten geledenGerelateerde onderwerpenJob Support Scheme (JSS) copyright afbeeldingPA Mediaimage captionDe vraag in pubs en restaurants is ingestort nadat in veel gebieden een verbod op het mengen van huishoudens is ingevoerd

De bondskanselier heeft meer steun onthuld voor banen en werknemers die door Covid-beperkingen worden getroffen, na het groeiende rumoer van bedrijven in de tweede rangorde.

Rishi Sunak kondigde grote wijzigingen aan in het Job Support Scheme (JSS) – dat in november het verlof zal vervangen.

Hij vertelde het Lagerhuis dat zelfs bedrijven die niet gedwongen werden te sluiten, te maken hadden met “diepe economische onzekerheid”.

Onder de herziene regeling zullen werkgevers minder betalen en kan personeel minder uren werken voordat ze in aanmerking komen.

Tegelijkertijd is de belastingbetalersubsidie ​​verdubbeld.

Bedrijven op niveau twee, met name in de horeca, hadden geklaagd dat ze beter af zouden zijn als ze onder de beperkingen van niveau drie zouden vallen.

Ze voerden aan dat hoewel ze gedwongen zouden worden te sluiten, ze zouden profiteren van meer overheidssteun.

Een vooraanstaande chef-kok, Yotam Ottolenghi, had gezegd dat de omstandigheden voor zijn restaurants “verschrikkelijk” waren, aangezien er op Londen niveau twee beperkingen werden opgelegd, en voegde eraan toe: “We zitten nu op onze knieën.”

In reactie op dergelijke argumenten heeft de heer Sunak nu de voorwaarden van de JSS gewijzigd.

Verwijzend naar die bedrijven zei hij: “Het is duidelijk dat ze verdere economische steun nodig hebben.”

media captionCovid tier lockdown: wat is het tier lockdown-systeem in Engeland?

In plaats van een minimumvereiste van het betalen van 55% van het loon voor een derde van de uren, zoals vorige maand aangekondigd bij de lancering van het Economisch Winterplan, zullen werkgevers minimaal 20% van de gebruikelijke gewerkte uren en 5% van uren niet gewerkt.

De overheid financiert nu 62% van het loon voor niet-gewerkte uren. Dit verdubbelt meer dan het maximale bedrag tot £ 1.541,75. In het meest genere geval gaat de belastingbetaler nu van 22% van het loon naar iets minder dan de helft.

De regeling zal, zoals voorheen, openstaan ​​voor alle kleine en grotere bedrijven die een impact op de inkomsten kunnen hebben.

Het is gericht op het dichten van de leemte in de ondersteuning van bedrijven in de tweede categorie beperkingen, zoals Londen en Birmingham, maar is niet expliciet aan die status gebonden, en is beschikbaar in het hele VK.

Betekent het coronavirus dat ik meer belasting moet betalen, wat verandert er na verlof, in welk Covid-niveau zit mijn gebied?

“Ik heb altijd gezegd dat we klaar moeten zijn om onze financiële steun aan te passen aan de evolutie van de situatie, en dat is wat we vandaag doen. Deze veranderingen betekenen dat onze steun veel meer mensen zal bereiken en veel meer banen zal beschermen”, zegt Sunak. zei.

“Ik weet dat de invoering van verdere beperkingen veel mensen bezorgd heeft gemaakt over zichzelf, hun families en gemeenschappen. Ik hoop dat de versterkte steun van de regering kan bijdragen aan het samen optrekken van het land in de komende maanden.”

In reactie op zijn verklaring bekritiseerde schaduwkanselier Anneliese Dodds de regering voor wat volgens haar een “lappendeken van slechte ideeën was, die op het laatste moment naar buiten kwamen”.

Ze zei dat haar benadering van steun voor gebieden die tier drie binnenkwamen “ronduit sjofel” was.

In een andere politieke reactie tweette de burgemeester van Greater Manchester, Andy Burnham, dat de nieuwe maatregelen niet ‘op tafel waren gelegd’ tijdens de onderhandelingen met de regering deze week, die er niet in slaagde een akkoord te bereiken over een steunpakket van £ 65 miljoen.

‘Eerlijk gezegd, kan ik nauwelijks geloven wat ik hier lees,’ zei hij.

De kanselier kondigde ook specifieke hulp aan voor horeca- en vrijetijdsondernemingen op de tweede ranglijst.

Engelse gemeenten zullen worden gefinancierd om maandelijkse beurzen van maximaal £ 2.100 te geven aan 150.000 hotels, restaurants en B & B’s. Gedecentraliseerde landen krijgen de gelijkwaardige financiering voor andere landen, onder de Barnett-formule.

De vrijgevigheid van de zelfstandige regeling is ook verdubbeld van 20% naar 40% van de winst, met een maximale subsidie ​​van £ 3.750 per maand.

Door de wijzigingen in de JSS zijn werkgevers nog steeds verplicht om vast te stellen of ze iets meer dan een vijfde van de gewone werknemers kunnen blijven doorbetalen voor werknemers die ze willen behouden.

Destijds hadden sommige bedrijfsgroepen en vakbonden kritiek op het idee om werkgevers te dwingen uit te rekenen welke banen “levensvatbaar” waren.

Die benadering werd door de regering passend geacht voor een periode van herstel, toen de pandemie zich terugtrok, zegt BBC-economisch redacteur Faisal Islam.

Die situatie is nu echter veranderd, en de nieuwe niveaus van vrijgevigheid van de regeling geven aan dat de regering erkent dat grote delen van de economie zich in de overlevingsmodus bevinden, voegt onze redacteur toe.

.