Londen verbiedt Uber-rivaal Ola vanwege bezorgdheid over de veiligheid

Transport for London (TfL), de transportautoriteit van de hoofdstad, heeft de Indiase taxi-app Ola verboden vanwege bezorgdheid over de openbare veiligheid.

Het taxibedrijf is sinds februari actief in Londen.

TfL zei dat het bedrijf een aantal tekortkomingen meldde, waaronder meer dan 1.000 ritten gemaakt door chauffeurs zonder vergunning.

Ola zei dat het in beroep zal gaan tegen de beslissing en 21 dagen de tijd heeft om dit te doen. Het kan in de tussentijd opereren volgens de beroepsregels.

De transportautoriteit zei dat Ola de tekortkomingen niet had gemeld zodra ze ervan op de hoogte waren.

“Door ons onderzoek hebben we ontdekt dat gebreken in het bedrijfsmodel van Ola hebben geleid tot het gebruik van chauffeurs en voertuigen zonder vergunning voor meer dan 1.000 passagiersreizen, waardoor de veiligheid van passagiers in gevaar kan zijn gebracht”, zegt Helen Chapman, directeur vergunningen, regulering en heffingen van TfL. , zei.

“Als ze in beroep gaan, kan Ola blijven werken en kunnen chauffeurs namens Ola blijven boeken. We zullen het bedrijf nauwlettend in de gaten houden om ervoor te zorgen dat de veiligheid van de passagiers niet in gevaar komt.”

Uber winnen

Het ride-hailing-bedrijf begon in 2018 in Cardiff te werken en heeft zich sindsdien naar andere Britse locaties verspreid.

“We hebben met TfL samengewerkt tijdens de beoordelingsperiode en hebben geprobeerd om garanties te geven en de kwesties die op een open en transparante manier aan de orde zijn gesteld aan te pakken”, zei Marc Rozendal, Ola’s UK Managing Director, in een verklaring.

“Ola zal van de gelegenheid gebruik maken om in beroep te gaan tegen deze beslissing, zodat onze rijders en chauffeurs er zeker van kunnen zijn dat we normaal zullen blijven opereren en veilige en betrouwbare mobiliteit voor Londen zullen bieden.”

Vorige week kreeg grote rivaal Uber het recht om in Londen te blijven opereren nadat een rechter zijn beroep tegen TfL had bevestigd.

De reuzenreus heeft een nieuwe vergunning gekregen om in de hoofdstad te werken, bijna een jaar nadat TfL zijn aanvraag had afgewezen, ook vanwege bezorgdheid over de veiligheid vanwege chauffeurs zonder vergunning.

De Westminster Magistrates ‘Court hoorde dat 24 Uber-chauffeurs hun rekeningen deelden met 20 anderen, wat leidde tot 14.788 ongeautoriseerde ritten.

.