‘Ik ben het zat dat influencers om gratis cake vragen’

‘Ik ben het zat dat influencers om gratis cake vragen’

Door Sheetal Parmar
BBC Asian Network

Gepubliceerdduur4 uur geleden afbeelding copyrightReshmi Bennett afbeelding onderschrift Als mensen mijn cakes lekker vinden, kunnen ze ze kopen, zegt bakker Reshmi Bennett

‘Waarom willen mensen geen taart betalen?’ Professionele chef-kok en bakker Reshmi Bennett vraagt ​​zich vaak af waarom mensen die ze niet kent haar zullen vragen om gratis een Insta-waardige cake te bakken.

De in Londen gevestigde bakker runt Anges de Sucre, en ze heeft een beetje een online storm gecreëerd door social media influencers op te roepen die om freebies hebben gevraagd.

“Ik heb deze blog op Instagram geschreven omdat ik het beu ben dat influencers de hele tijd om gratis cake vragen. Na de pandemie werd het erger en begon het me van streek te maken.”

Zoals veel bedrijven tijdens Covid-19, heeft Reshmi een verandering in het gedrag van haar klanten gezien. Hoewel veel mensen bezuinigden op onnodige aankopen, was haar bakkerij druk omdat mensen haar feesttaarten bleven bestellen.

Toch merkte ze ook dat influencers ook om meer freebies vroegen. Het is iets dat ze in het verleden heeft gedaan – kijken naar de influencer en hun berichten, die hen volgt, hoe ze omgaan met hun publiek, maar zegt dat het niet voor haar werkte.

“We hebben nog nooit een uitverkoop gehad van iemand [saying] ze zagen onze taart op iemands post of profiel, het is altijd via mond-tot-mondreclame, van betalende klanten. “

image copyrightReshmi Bennettimage captionReshmi zegt dat het gebruik van influencers haar taartverkoop niet heeft geholpen

De influencermarkt is groot en divers. Bedrijven moeten gewoon kiezen met wie ze willen samenwerken op basis van wat ze zien op de feed van de influencer, wat ze dragen of waarover ze praten.

Beauty- en lifestyleblogger Karishmua (Karishma Vijay) gaf een toekomstige carrière in de geneeskunde op om een ​​fulltime influencer te worden. Met bijna 180.000 Instagram- en 70.000 TikTok-volgers is haar ‘merkinvloed’ lucratief geweest – maar niet zonder moeite en hard werken van haar kant, benadrukt ze.

“Voor een post op mijn Instagram kan ik tussen de 200 en 600 euro rekenen, afhankelijk van hoeveel uur ik aan die post heb besteed.

“Als een cosmetica- of huidverzorgingsmerk wil dat ik een tutorial maak met hun producten, dan weet ik dat dat honderden of zelfs miljoenen views zal krijgen op Instagram of TikTok. En ik weet dat ik ze minstens £ 2.000 aan omzet kan opleveren.”

image copyright Karishma Vijayimage caption “Ik reken tussen de £ 200 en 600, afhankelijk van hoeveel uur ik aan dat bericht heb besteed”, zegt Karishmua

Forbes voorspelt een enorme groei in de influencer-ruimte, en de markt zou tegen 2022 £ 11 miljard waard kunnen zijn. Nu de sector zo divers is, is wat nu zichtbaarder de opkomst van de microblogger – mensen met kleinere, loyale volgers en kortere inhoud berichten.

Dit is iets wat Riz Kayaal, die een Eid- en Ramadan-decoratiebedrijf runt, heeft omarmd. “We hebben met meer dan 350 influencers en microbloggers gewerkt en ik heb aandelen ter waarde van £ 15.000-20.000 weggegeven als freebies.

“Deze kleine influencers en bloggers zijn veel beter geweest in de manier waarop ze mijn product hebben getoond, hoe ze het product hebben gewaardeerd.”

Riz zegt dat werken met influencers die tariefkaarten verstrekken de meest productieve manier van werken is. “Ze vragen misschien £ 300 voor twee posts en een Instagram-verhaal, maar ze maken duidelijk wat ze gaan doen en hoe ze het product kunnen presenteren.”

afbeelding copyright Riz Kayaal afbeelding bijschrift Riz Kayaal zegt dat ze het werken met social media influencers nuttig vond voor haar bedrijf

Merk- en digitale strateeg Ashanti Akabusi heeft klanten uit de bedrijfs- en entertainmentwereld bij haar bedrijf VirtuBrands. Veel van haar werk gaat over het opbouwen en versterken van het social media-profiel en de merken van klanten, waarbij ze vaak samenwerkt met influencers.

“Als het de juiste influencer is, kunnen ze een enorme impact hebben op een bedrijf.” Ze begrijpt echter dat velen geen echte invloed hebben die ze beweren te hebben. “Veel van de terugslag die we zien, is een reactie op een oververzadiging van de markt, en mensen noemen zichzelf influencers terwijl ze waarschijnlijk niet het recht hebben om dat te doen.”

Ze zegt dat de relatie tussen een bedrijf en een influencer vaak positief kan zijn, maar “de sleutel is om de juiste influencer te kiezen”.

Veel bedrijven zijn nog niet afgestapt van billboard-advertenties, maar met een groeiend aantal digitale ruimtes om producten te laten zien, is de arena groter. Dat betekent meer ruimte voor gewone mensen om als influencers te werken – zoals beautyblogger en business student Aisha Shaban. Ze zegt dat ze een terughoudend microblogger is (17.000 Instagram-volgers), maar nog belangrijker, iemand is die nooit om freebies vraagt.

Aisha Shaban bijschrift animatie Aisha Shaban maakt er een punt van om bedrijven nooit om gratis geschenken te vragen: “Ik vind het respectloos”

“Als ze contact met me opnemen om samen te werken, steun ik het bedrijf graag door ze op mijn platforms te adverteren, maar ik zou nooit mijn best doen om het merk te bereiken, omdat ik het gevoel heb dat ik profiteren van hun harde werk.

“Ik vind het respectloos voor micro-influencers om kleine bedrijven om gratis geschenken te vragen.”

Aisha heeft betaalde sponsordeals aangeboden gekregen van grote online modemerken, die ze om ethische redenen heeft afgewezen. Dit, zegt ze, is wat een succesvolle influencer helpt authentiek te zijn, en volgers waarderen die eerlijkheid. Als een groot merk iets doet waar ze het niet mee eens is, kiest ze ervoor om niet met hen samen te werken. Zonder financiële verplichtingen tussen hen, is dat gemakkelijker te doen.

Moeten beïnvloeders, nu veel bedrijven diep getroffen zijn door de pandemie, hun macht gebruiken om verschillende industrieën te ondersteunen?

Reisblog Mrs O Around The World, gerund door Ana Silva O’Reilly, startte onlangs een campagne voor reisbeïnvloeders om de toeristenindustrie te ondersteunen. #PayOurWay wil dat influencers die eerder hebben geprofiteerd van reisfreebies, de branche een boost geven door te betalen voor hun volgende reis en er gratis over te bloggen.

Ook werd de (enigszins controversiële) #EatOutToHelpOut-regeling grotendeels ondersteund door food- en lifestylebloggers die opkwamen voor restaurants, bars en cafés die deelnamen.

Moeten influencers in de toekomst meer doen om hun waarde aan bedrijven te tonen? Ashanti Akabusi denkt dat dit de weg vooruit is: “De influencers die gaan winnen, zijn degenen die experts zijn in hun vakgebied en die geloofwaardigheid hebben opgebouwd bij hun publiek.”

En hoe zit het met bakker Reshmi Bennett die gewoon wil dat influencers stoppen met het vragen om gratis cake? “Ik ben net zo gepassioneerd om andere cakemakers te vertellen dat ze het niet moeten doen. Als iedereen nee zegt, zal iemand op een gegeven moment voor cake moeten betalen.

“We houden van influencers … als klanten.”

Verwante onderwerpenBAME-gemeenschappenYouTubersKleine bedrijvenSocial media influencersBritse AziatenSocial media.