De investering van Foxconn voldoet niet aan de belofte van Trump

De investeringen van Foxconn Technology Group in de VS bleven achter bij de beloften die waren gedaan in 2017, toen de Amerikaanse president Donald Trump de beloften van het bedrijf om een ​​fabriek te bouwen begroette als een teken van de heropleving van de Amerikaanse productie.

Politici hadden gezegd dat de deal uiteindelijk 13.000 nieuwe banen zou kunnen opleveren.

Maar het heeft tot dusver minder dan 300 banen opgeleverd – ver onder de oorspronkelijke doelstellingen, zeiden functionarissen van Wisconsin.

Foxconn had al gezegd dat het zijn plannen voor de fabriek aan het veranderen was.

Ambtenaren in Wisconsin identificeerden de banennummers tot nu toe in een brief waarin Foxconn belastingvoordelen ontkende, die de staat aan het bedrijf, een grote Apple-leverancier, toekende als onderdeel van de deal van 2017.

De prikkels waren afhankelijk van de voorwaarde dat het bedrijf bepaalde investeringen en het scheppen van banen behaalde en veroorzaakte aanzienlijke controverse in Wisconsin, een belangrijke staat in de Amerikaanse electorale calculus.

De stap van staatsfunctionarissen om de belastingvoordelen in te houden, komt slechts enkele weken voordat kiezers in de VS naar de stembus gaan om te beslissen of Trump een tweede termijn als president verdient.

Door Trump gesteunde Amerikaanse fabriek ‘heroverwogen’
De Amerikaanse Foxconn-subsidies zorgen voor discussie

Trump, wiens campagneslogan in 2016 “Make America Great Again” was, heeft geprobeerd zijn ambtsperiode te presenteren als een zegen voor de Amerikaanse economie.

Maar zelfs vóór de economische ineenstorting als gevolg van de pandemie, was de werkgelegenheid in de productiesector relatief vlak gebleven.

Democraten in Wisconsin grepen de cijfers aan als verder bewijs van het mislopen van deals, en merkten op dat de staat $ 1 miljard had uitgegeven om het project te ondersteunen.

“Dit bevestigt de nalatenschap van Foxconn als een van gebroken beloften, een gebrek aan transparantie en het volledig mislukken van het creëren van banen”, zei Gordon Hintz, de vertegenwoordiger van de staat Wisconsin, een leider van de democraten in de staat en een criticus van het project. “Republikeinse politici moeten ter verantwoording worden geroepen.”

.