Covid-19: Bedrijven waarschuwen voor ‘catastrofale’ gevolgen van nieuwe coronavirusregels

Covid-19: Bedrijven waarschuwen voor ‘catastrofale’ impact van nieuwe coronavirusregels Gepubliceerde duur19 minuten geledenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemiebeeld copyrightGetty Images

Bedrijven vragen om meer financiële steun om “catastrofale gevolgen” van strengere coronavirusbeperkingen te voorkomen.

Zonder meer hulp zouden er massale ontslagen en faillissementen kunnen plaatsvinden, waarschuwt de Britse Kamers van Koophandel.

De roep om een ​​nieuwe aanpak komt omdat er strengere beperkingen worden opgelegd aan grote delen van het VK.

De BCC verwijt ook een “mislukking” van het NHS Test and Trace-systeem de noodzaak van strengere maatregelen.

De directeur-generaal van de BCC, die 75.000 bedrijven van verschillende groottes in het VK vertegenwoordigt, heeft de premier schriftelijk verzocht om een ​​nieuwe reeks criteria toe te passen alvorens aanvullende beperkingen op te leggen.

“De zakelijke situatie wordt met de dag ernstiger”, schreef Adam Marshall.

“Er moet meer steun worden gegeven aan degenen die worden geconfronteerd met de indirecte gevolgen van beperkingen en sluitingen – in toeleveringsketens, toeristische bestemmingen en stads- en stadscentra.”

Coronavirus drijft winkelsluitingen naar nieuw record Rij over Covid-regels ‘niet alleen over Manchester’ Maak voor jezelf een kopje thee en blijf op de hoogte van de Covid-regels

De brief schetst een aantal voorwaarden die bedrijven graag zouden willen zien voordat beperkingen worden opgelegd.

Er staat dat er bewijs moet zijn van de effectiviteit van de voorgestelde maatregelen, dat bedrijven de tijd moeten krijgen om zich voor te bereiden en dat financiële steun beschikbaar moet zijn voor zowel bedrijven die gedwongen worden te sluiten als voor bedrijven die indirect worden getroffen door een daling van de vraag.

Hoewel sommige bedrijven moeten sluiten in gebieden met de strengste maatregelen, zeggen veel meer bedrijven dat hun bedrijf zwaar zal worden getroffen door een daling van de vraag, omdat mensen wordt gevraagd om minder te socializen.

Sommige bedrijven in Engeland zeggen dat ze liever zouden worden gesloten onder de drie (zeer hoge alert) maatregelen (en ondersteuning krijgen) dan dat de vraag naar hun diensten wordt vernietigd in een laag twee (hoog) gebied, zei de BCC.

TEST EN TRACE: Hoe werkt het DRIE TIERS: Hoe werkt het systeem SOCIALE AFSTAND: Kan ik mijn vrienden een knuffel geven TESTEN: Hoe krijg ik een virustest?

De regering heeft de strengste tier drie-beperkingen ingevoerd in Liverpool en Lancashire, wat betekent dat pubs en bars die geen eten serveren moeten sluiten en dat huishoudens niet mogen mengen.

Veel andere delen van Engeland, waaronder Londen, York en Essex, vallen nu op niveau twee, het op een na hoogste niveau van maatregelen. Dit betekent dat mensen uit verschillende huishoudens elkaar misschien niet binnenshuis ontmoeten, ook niet in cafés en restaurants.

In Noord-Ierland zijn pubs, restaurants en cafés de komende vier weken gesloten voor sit-in-klanten, terwijl in de centrale gordel van Schotland de meeste gebouwen met vergunning gesloten zijn onder tijdelijke beperkingen.

In Wales wordt binnen enkele dagen een “brandstop” van twee weken verwacht – een periode met strengere beperkingen om het traject van toenemende gevallen van coronavirus te helpen doorbreken.

Test en traceer ‘mislukking’

De BCC roept ook op tot wijzigingen in het NHS Test and Trace-systeem.

“De behoefte aan aanvullende beperkingen kan niet worden toegeschreven aan een gebrek aan zorg door hardwerkende mensen in bedrijven in het hele land”, aldus de brief.

“In plaats daarvan is het een mislukking van het test- en traceersysteem, dat dringend verbeterd en uitgebreid moet worden.”

Het suggereert dat elke periode van verbeterde beperkingen moet worden gebruikt om de effectiviteit van NHS Test and Trace te versnellen, inclusief de nadruk op snelle tests en goedkope tests op werkplekken.

Kabinetsminister Michael Gove vertelde het Andrew Marr-programma van de BBC dat het aantal mensen dat werd getest hoger was dan ooit tevoren en dat “het traceren van contacten voortdurend verbeterde”.

Maar hij zei dat “elk test- en traceersysteem minder nut heeft naarmate het virus groeit”.

Sinds het begin van de pandemie is het aantal werkzame personen in het VK volgens het Office for National Statistics met ongeveer een half miljoen gedaald, terwijl sommige zelfstandigen en ondernemers aanzienlijke hoeveelheden werk hebben verloren.

Aan het begin van de lockdown in maart heeft de overheid steun verleend aan werknemers en bedrijven, waaronder subsidies, zakelijke vakantiedagen en de verlofregeling die 80% van het loon voorzag voor degenen die niet thuis konden werken.

De verlofregeling wordt echter afgebouwd en vervangen door een minder genereuze steunregeling, waarbij economen waarschuwen voor een golf van nieuwe ontslagen.

HET VOLGENDE MUST-SEE DRAMA IN LOCKDOWN: The Salisbury PoisoningsONLINE REHEARSALS: Tennant en Sheen blijven thuis repeterenGerelateerde onderwerpen Britse economieCoronavirus pandemieBritse Kamers van KoophandelMeer over dit verhaal

Coronavirus drijft winkelsluitingen naar een nieuw record

Gepubliceerd13 uur geleden

Pret A Manger en Edinburgh Woollen Mill om 1.000 banen te schrappen

Gepubliceerd 2 dagen geleden

Coronavirus: ‘We hebben bijna geen inkomen. Er is geen hulp voor ons ‘

Gepubliceerd 29 september.