Bedrijven zeggen dat nieuwe loonsubsidie ​​een ‘kussenslag’ kan zijn

Bedrijfsgroepen waren grotendeels ingenomen met een nieuwe loonondersteuning voor werknemers van bedrijven die gedwongen werden te sluiten vanwege de beperkingen van Covid.

Bondskanselier Rishi Sunak heeft gezegd dat de staat tweederde van het loon van het personeel op gesloten werkplekken zal dekken, en bedrijven in Engeland kunnen subsidies krijgen tot £ 3.000 per maand.

De subsidie ​​is een uitbreiding op de vorige maand aangekondigde Job Support Scheme.

De lobbygroep van het CBI zei dat het “de klap voor de meest getroffenen zou moeten opvangen en meer mensen aan het werk zou moeten houden”.

“Maar veel bedrijven, waaronder pubs en restaurants, zullen nog steeds enorm teleurgesteld zijn als ze hun deuren weer moeten sluiten nadat ze zoveel hebben gedaan om klanten en personeel te beschermen”, voegde CBI-baas Dame Carolyn Fairbairn eraan toe.

De businessgroep riep bovendien op tot een “consistente en open strategie om in de herfst en winter met Covid-19 te leven”.

Een update over beperkingen, waardoor pubs en restaurants kunnen sluiten in de zwaarst getroffen gebieden, wordt maandag verwacht.

Britse werknemers krijgen 67% van het loon als bedrijven zeggen dat ze moeten sluiten
De economische groei in het VK vertraagt ​​ondanks het stimuleren van restaurants

UK Hospitality, een brancheorganisatie die pubs, restaurants en bars vertegenwoordigt, verwelkomde ook de overheidssteun voor loonrekeningen, maar zei dat er meer hulp nodig was voor bedrijven die nog steeds onder beperkingen handelen.

“Steun voor nachtclubs en andere bedrijven die in het ongewisse zijn gelaten en die nog steeds niet kunnen heropenen, is zeer welkom. Het zal helpen om banen te redden in een sector die ernstig zou worden gemist als hij zou sterven”, aldus Kate Nicholls, CEO van UK Hospitality.

“Het is echter zorgwekkend dat het niets doet om de problemen aan te pakken waarmee sectorbedrijven die ver onder hun capaciteit opereren als gevolg van beperkingen en consumenten die reizen vermijden en moeite hebben om hun personeel aan het werk te houden”.

‘Bloedverlies’

De baas van het Londense pubbedrijf Young’s zei dat pubs en restaurants door de overheid moeten worden gefeliciteerd met het creëren van veilige omgevingen voor klanten, niet als een probleem wiens activiteiten beperkt moeten worden.

Chief executive Patrick Dardis zei: “Sinds de heropening hebben we 2,7 miljoen mensen binnengekomen, maar slechts negen bevestigde Covid-gevallen. Dat is een infectiepercentage van slechts 0,00000328%.

“Onze sector heeft honderden miljoenen uitgegeven om ervoor te zorgen dat het Covid-veilig en beveiligd is voor zowel personeel als klanten.”

De chef-kok van Newcastle field-to-fork restaurant Bistro 46, Max Gott, zei dat de al bestaande beperkingen betekenen dat hij maar 12 mensen per nacht kan zitten in plaats van 30.

Als een lokale lockdown werd opgelegd, zei de heer Gott dat het bedrijf zou moeten beslissen of het de moeite waard was om de subsidies aan te nemen, winkelpersoneel en verlofpersoneel te sluiten terwijl we ‘proberen niet te veel geld te laten bloeden terwijl we sluiten, of als een afhaalmaaltijd proberen te opereren en probeer wat geld te verdienen en break-even, hoewel dat onwaarschijnlijk is “.

Hij zei dat het voor het personeel beter zou zijn als zijn restaurant toegang zou krijgen tot subsidies en de subsidie ​​terwijl het als een afhaalmaaltijd opereerde.

‘Een deel van het personeel kan niet rondkomen van tweederde van het loon, we moeten hypotheken betalen’, voegde meneer Gott eraan toe.

Wippen tussen het openen en sluiten van het restaurant, gebaseerd op de reacties van klanten op beperkingen, bracht elke keer extra kosten met zich mee, zei hij.

“We hebben de hele tijd rekeningen binnen – we hebben aandelen die we zullen verliezen – als we zouden moeten sluiten, hebben we £ 300 aan aandelen die we in de prullenbak zouden stoppen of proberen weg te geven of iets, dus het klopt allemaal en elke keer dat we te horen krijgen dat we moeten sluiten en dan openen, is dat een prijs ”.

Impact op leveranciers

De baas van de Federatie van Kleine Bedrijven, Mike Cherry, zei dat de extra hulp voor gesloten bedrijven “zou worden verwelkomd door duizenden kleine bedrijven”.

“Het evolueren van het Job Support Scheme om tweederde van de totale salariskosten te betalen, samen met het verbeteren van bestaande geldsubsidies voor degenen die met dit scenario worden geconfronteerd, zijn beide game-changers, en het is welkom om ze vandaag te zien toepassen.

“We zullen met de overheid samenwerken aan duidelijkheid over waar en wanneer nieuwe beperkingen van toepassing zijn, en duidelijke, toegankelijke richtlijnen voor kleine bedrijven om ervoor te zorgen dat deze hulp terechtkomt bij degenen die hun bedrijfspand moeten sluiten.”

Hoewel het zei “een lockdown met steun voor personeelslonen is beter dan een lockdown zonder enige steun”, waarschuwde de Belfast Chamber of Trade and Commerce dat als bedrijven gedwongen werden te sluiten, niet alleen het personeel geld verloor.

“Bedrijven die het eten en drinken leveren dat we consumeren in bars, pubs, cafés en restaurants, zullen ook de gevolgen voelen”, aldus Simon Hamilton, CEO van Belfast Chamber.

“Evenzo kunnen sectoren die formeel niet worden gedwongen te sluiten, merken dat hun gebruik wegvalt vanwege bredere lockdown-beperkingen, waardoor ook hun levensvatbaarheid wordt beïnvloed.”

.