‘Hollie denkt dat ze minder heeft uitgegeven dan ik’

My Money is een serie over hoe mensen hun geld uitgeven – en de soms moeilijke beslissingen die ze moeten nemen. Hier documenteren Jay en Hollie, een stel uit Liverpool, hun uitgaven tijdens de coronaviruspandemie.

Hollie is 23 en woont bij haar ouders, terwijl haar vriend Jay, 27, thuis woont bij zijn opa. Ze willen allebei verhuizen om samen een woning te huren, maar Hollie zegt dat ze te veel verkwist is om genoeg te sparen voor een borg voor een flat.

Hollie verdient £ 1.300 een maand werken voor een bank. Ze werkt vier dagen op en vier dagen vrij om telefoontjes over fraude, geschillen en algemene klantenservice af te handelen. Jay werkt in een bar en verdient £ 16.000 een jaar. Hij was met verlof in de week van deze blog. In hun vrije tijd houden ze allebei van gamen, naar pretparken gaan en iets griezeligs doen – “alle stereotiepe gothic-dingen”.

Aan het begin van de week zei Hollie dat ze zich geen grote zorgen maakte over het risico op coronavirus. Ze heeft al Covid-19 gehad en woont samen met twee mensen die op Covid-afdelingen werken, dus voelt ze zich thuis meer bedreigd dan wanneer ze onderweg is. Maar tegen het einde van de week waren de opvattingen van Hollie veranderd.

Hollie en Jay hielden hun gelddagboeken bij voordat de laatste beperkingen voor Merseyside werden aangekondigd.

Over naar Jay en Hollie …

Hollie: Dus ik ben de week begonnen door wakker te worden en in bed op sociale media te browsen. Helaas voor iemand die veel moeite doet om niet te veel geld uit te geven aan online winkelen, kwam ik toevallig een paar advertenties tegen voor kleding die ik ECHT leuk vond. Ik kocht een crop top en draagtas van één bedrijf (£ 33,95) en een crop top en draagtas van een ander bedrijf (£ 38,70). Ik weet dat ik echt geen twee draagtassen nodig heb en ik herinner me niet eens de laatste keer dat ik het vertrouwen had om een ​​crop-top te dragen … maar ik heb echt geen zelfbeheersing.

Ik kwam uit bed in een dringende poging om van mijn telefoon af te komen en niet meer door kleren te bladeren, en begaf me naar het stadscentrum (£ 2,20 besteed aan buskaart) om een ​​vriend te ontmoeten voor een brunch. Onderweg stopte ik bij de dichtstbijzijnde winkel en kocht een zakje tabak (£ 20). Voor de brunch kocht ik een vegan club sandwich, een gezouten caramel latte met havermelk, een vegan chocoladetaart en een ijsthee. Dit kwam tot £ 16,80.

Totale uitgaven: £ 111,65

Jay: We namen de bus naar de stad met Hollie, dus ik bracht het door £ 2,20 op de busprijs. Ik kocht toen een pakje sigarettenfilters, wat kostte £ 1. Ik heb mezelf een margarita-pizza en een drankje gegeven £ 4,23 en speelde wat spelletjes in de speelhal terwijl ze wachtte op Hollie die bij haar vriendin was. Toen ontmoette ik ze om pool te spelen en iets te drinken. Ik kocht de mijne, de drankjes van Hollie en haar vriend, die erbij kwamen £ 9,30.

Totale uitgaven: £ 16,73

Mijn geld

Meer blogs uit de My Money Series van de BBC:

VK: ‘Het advies van mijn moeder heeft me gered van lockdown-angst’
Zweden: ‘Mijn huis ziet er gelukkig uit’
VS: ‘Onze alternatieve quarantainevakantie’
Canada: ‘Met liefde aan mijn kant kom ik er vandaag doorheen’

We zijn op zoek naar meer mensen om te delen waar ze hun geld aan uitgeven. Als je geïnteresseerd bent, stuur dan een e-mail naar my.money@bbc.co.uk of neem contact op via onze My Money (World) Facebook-groep, of als je in het VK woont, word dan lid van onze My Money (UK) Facebook-groep en we proberen contact met u op te nemen.

Hollie: Jay en ik besloten om een ​​date te houden in Manchester. Ik kocht een fles kombucha op het treinstation omdat ik niet de kans had gehad om mijn ochtendkoffie te drinken en ik werd behoorlijk chagrijnig! (£ 3… waardoor ik nog meer chagrijnig werd).

Na de lunch (waarvoor Jay betaalde) stelde ik hem voor aan mijn favoriete LGBTQIA + -bar en trakteerde ik ons ​​allebei op een pint (ik kon het tenminste doen en ze waren alleen £ 2elk!). We gingen uiteindelijk naar nog drie bars langs Canal Street en stopten voor een drankje in elke bar. ik heb betaald £ 5,20 voor twee helften in één bar en Jay betaalde in de andere. We sloten de nacht af in een pub vlakbij het treinstation, waar ik betaalde £ 10 voor twee pinten net voordat je naar huis gaat. We hadden de hele tijd onze maskers en handdesinfectiemiddel, dus we bleven verstandig.

Totale uitgaven: £ 22,20

Jay: Ik heb twee treinkaartjes geboekt naar Piccadilly Station (£ 19 voor twee). We maakten ons klaar en sprongen in de bus naar de stad (£ 4,40 voor twee buskaartjes) en ging rechtstreeks naar het station. Toen we eenmaal in Manchester aankwamen, stopten we bij een nabijgelegen bar en kregen we elk een pint bier, dat kwam £ 9,60 allemaal samen. We liepen toen om de hoek naar ons favoriete restaurant, waar we om kwart over twaalf een reservering voor hadden. In het restaurant bestelden we elk twee biertjes, twee hamburgers, mac & cheese en beladen friet.

We hadden een deel van het eten dat we bestelden nog niet geprobeerd, dus besloten we alles te halveren om te delen. Al met al voedselkosten £ 50,10 (duur maar de moeite waard). Nadat we ons eten op hadden, nam Hollie ons mee naar de Gay Village voor een drankje. Ik was nog niet eerder geweest en Hollie houdt echt van sommige bars daar, dus besloten we om een ​​kroegentocht te houden. Hollie kocht een paar drankjes voor me terwijl we weg waren, dus ik betaalde alleen voor een sterke drank en een pint voor ons in één bar (£ 6) en een pint elk voor ons in een andere (£ 8,30).

Ik ben altijd op mijn hoede geweest en ben me bewust geweest van de Covid-risico’s, omdat ik met een kwetsbaar persoon leef, dus ik neem extra voorzorgsmaatregelen door regelmatig te ontsmetten en afstand te houden, maar in de horeca loop ik al risico.

Totale uitgaven: £ 97,40

Hollie: Woensdag was ik van plan om een ​​vriend te bezoeken om bij te praten in een pub die we regelmatig bezoeken. Ik werd wakker en sprong op de bus recht naar het stadscentrum (£ 2,20). Mijn vriend wachtte me al op toen ik aankwam, dus ik haalde gretig een pint cider voor mezelf (£ 2,55) en we bestelden drie kleine bordjes eten om te delen (£ 3,75). Ik kocht mezelf nog een paar drankjes tijdens het inhalen (£ 8,20) en stopte toen bij een nabijgelegen winkel om wat tofu te kopen voordat we naar huis gingen. Terwijl ik in de winkel was, viel mijn oog op sommige vitaminetabletten, dus ik heb uiteindelijk uitgegeven £ 1,98 op een blok tofu en £ 4 op vitamines voor veganisten. Toen ik thuiskwam, keek ik wat tv met Jay en bestelden we een afhaalmaaltijd, waarvoor hij vriendelijk betaalde.

Totale uitgaven: £ 22,68

Jay: Ik nam de bus naar de stad met Hollie (£ 2,20) en terwijl ze haar vriendin ontmoette, stopte ik bij een bar om wat te drinken (£ 9,40 op drankjes). Toen we thuiskwamen, zou Hollie ons avondeten koken, maar ik wilde echt een koud drankje en omdat de winkels op dat moment gesloten waren, besloten we om afhaalmaaltijden te halen. Ik bestelde een paar blikjes frisdrank en we kregen wat patat en lookbrood om te delen (£ 16,60).

Totale uitgaven: £ 28,20

Hollie: Vandaag hebben we besloten om een ​​luie dag te hebben. Ik moest gewoon naar de plaatselijke winkel gaan om wat fruit en groenten te halen voor de rest van de week, dus we gingen om de hoek en ik bracht £ 16,91 op alle groenten en een meloen. Ik was van plan om wat eten voor ons te koken, maar nadat mijn moeder en stiefvader thuiskwamen en een Chinese afhaalmaaltijd hadden besteld, kregen Jay en ik grote jaloezie, dus besloten we er ook een te bestellen (betaald door Jay).

Totale uitgaven: £ 16,91

Jay: We hebben de hele dag tv gekeken en gamen. Ik was niet van plan om vandaag geld uit te geven, maar Hollie besloot dat ze heel graag Chinees wilde eten, dus bestelde ik een afhaalmaaltijd voor ons, die £ 14,70.

Totale uitgaven: £ 14,70

Hollie: Vandaag was mijn eerste dag weer aan het werk (vanuit huis) na een heerlijke zes vrije dagen, dus ik werd een uur voordat ik aan het werk ging wakker en maakte voor mezelf en Jay wat kaas op toast en koffie. Ik hou van dagen dat ik aan het werk ben, omdat ik gewoon dingen kook die ik al in huis heb en ik het te druk heb om veel geld uit te geven, maar bij deze gelegenheid heb ik £ 5 naar een inzameling voor een collega die pas bevallen is.

Totale uitgaven: £ 5

Jay: Hollie was weer aan het werk vandaag, dus ik verliet haar huis om ongeveer 9.00 uur en ging terug naar huis. Ik bracht de hele dag door met gamen en films kijken en met Hollie praten wanneer ze pauze had. Ik at voedsel dat ik al in mijn winkel had gekocht, dus ik heb vandaag helemaal geen geld uitgegeven.

Totale besteding: £ 0

Hollie: Vandaag was de eerste dag dat ik helemaal nergens geld aan heb uitgegeven en ik ben echt trots op mezelf. Ik werd wakker en at wat honingdauwmeloen en havermelkkoffie als ontbijt en begon toen weer aan het werk. Voor de lunch at ik wat snelle noedels met gebakken groenten en voor het avondeten maakte ik voor mezelf veganistische kipnuggets, uienringen en jus (willekeurige mix, ik weet het). Ik heb toen het laatste uur van de dag voor het slapengaan een paar videogames gespeeld.

Totale besteding: £ 0

Jay: Ik werd vroeg wakker en deed mijn wekelijkse boodschappenwinkel met mijn opa. Ik heb uiteindelijk uitgegeven £ 38,25 op eten en drinken tot aanstaande zaterdag, en toen ging ik terug naar huis. Ik besloot om mijn beste vriend in de stad te ontmoeten om even weg te zijn. Ik heb de bus naar de stad (£ 2,20) en stopte bij een nabijgelegen winkel om een ​​blikje energiedrank en een zakje tabak van 50 g te kopen (£ 22,95). Terwijl ik bij mijn vriend was, bestelde ik een panini en een biertje (£ 3,99). Na het eten verhuisden we naar een andere bar zodat we voetbal konden kijken, en ik kocht er nog een pint voor £ 6. We gingen toen naar een andere bar om een ​​tijdje een paar van onze werkvrienden te ontmoeten. Al met al heb ik uitgegeven £ 23,41 op drankjes. Ik vertrok om ongeveer 1.00 uur naar huis en omdat ik de laatste bus had gemist, bracht ik het uit £ 9 op een taxi terug. Toen ik instapte, zette ik een film op en viel meteen in slaap.

Totale uitgaven: £ 105,08

Hollie: Vandaag werd ik wakker en at ik weer wat meloen en koffie als ontbijt, en ging toen aan het werk. Als lunch had ik wat overgebleven lookbroodjes van een afhaalmaaltijd die mijn moeder de avond ervoor had besteld met toegevoegde jalapeños omdat ik dol ben op een beetje pit in mijn leven. Ik nodigde Jay uit voor het avondeten, dus hij bracht een zak rijst mee en ik maakte sushi en groentecurry voor ons (super willekeurige mix maar we zijn zo besluiteloos en konden niet tussen de twee kiezen). We aten samen en toen ging hij weer weg omdat ik weer aan het werk moest.

Totale besteding: £ 0

Jay: Vandaag werd ik om ongeveer 15.00 uur wakker en besloot ik de hele dag tv te kijken en te gamen. Ik relaxte het grootste deel van de dag, en toen nodigde Hollie me uit om bij haar te komen eten. Ze had wat rijst nodig zodat ze sushirolletjes voor ons kon maken, dus stopte ik bij een plaatselijke winkel en kocht een zak rijst voor £ 1,99. We aten sushirolletjes en toen moest ik weg om terug naar huis te gaan omdat ze door moest met werken.

Totale uitgaven: £ 1,99

Totaal besteedde Hollie deze week: £ 178,44

Totaal besteedde Jay deze week: £ 264,10

Wat vinden Jay en Hollie van hun week?

Hollie: Ik denk dat ik waarschijnlijk minder heb uitgegeven dan ik dacht dat ik zou uitgeven om eerlijk te zijn. Ik denk dat ik het redelijk goed heb gedaan door niet te veel kleding of afhaalrestaurants te kopen. Het is een beetje een realiteitscheck geweest van hoeveel we uitgeven, vooral aan eten en drinken, en dat we echt moeten bezuinigen als we willen sparen om binnenkort te verhuizen!

Jay: Ik betaalde voor de meeste van onze spullen, dus dat is waarschijnlijk de reden waarom Hollie het gevoel heeft dat ze minder heeft uitgegeven. Maar ik denk dat het opschrijven van dingen ons echt heeft geholpen.

Hollie: Ik had deze week een Covid-schrik, het blijkt dat het gewoon een infectie op de borst is, maar het relativeerde de zaken echt voor mij en ik denk dat ik nu liever een tijdje binnen blijf. Sinds hij deze blog heeft gemaakt, is Liverpool in de buurt gesloten, dus we kunnen geen bussen nemen tenzij we naar het werk gaan en er zijn geen restaurants in de buurt. Het is ook illegaal voor ons om voorlopig bij elkaar in huis te gaan, dus ik denk dat het voorlopig gewoon zal zijn om af en toe in de plaatselijke pub af te spreken. Het is niet geweldig, maar we zorgen ervoor dat het werkt – we hebben onlangs allebei een Domino’s op hetzelfde tijdstip besteld en hebben elkaar toen tijdens het eten een bericht gestuurd over onze gedachten! Het is momenteel een gekke tijd voor iedereen, maar ik weet dat dit het beste is. De veiligheid van mensen is veel belangrijker dan dat we uitgaan.

.