Terug aan het werk-bericht dat wordt uitgezonden als scholen weer opengaan

Mensen zullen opnieuw worden aangemoedigd om terug te gaan naar hun werkplek als onderdeel van een overheidscampagne die volgende week begint.

Werkgevers die maandenlang personeel hebben laten werken, zal worden gevraagd hen gerust te stellen dat het veilig is om terug te keren door te wijzen op maatregelen die worden genomen om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen.

Bedrijfsleiders hebben gewaarschuwd voor de schade die wordt toegebracht aan stadscentra omdat mensen wegblijven van kantoren.

De campagne wordt gelanceerd nu de meeste scholen in Engeland en Wales heropenen.

Het zal voornamelijk worden gepromoot via regionale media, zei de politieke correspondent van de BBC, Iain Watson.

Whitehall-bronnen houden vol dat de campagne niet zal suggereren dat degenen die vanuit huis blijven werken een groter risico lopen hun baan te verliezen, voegde hij eraan toe.

Hoofden stellen leerlingen gerust: ‘Wij staan ​​voor je klaar’
Waarschuwingen van ‘spooksteden’ als kantoren leeg blijven
Geen plan voor een terugkeer naar kantoor voor miljoenen

De boodschap komt als schoolhoofden zeggen dat ze klaar staan ​​om volgende week jongeren fulltime weer op school te verwelkomen in Engeland en Wales.

Dat moet voor veel ouders een terugkeer naar de werkvloer mogelijk maken.

‘Spooksteden’

Het hoofd van de werkgeversorganisatie CBI waarschuwde deze week dat stadscentra ‘spooksteden’ zouden kunnen worden als de premier niet meer zou doen om arbeiders aan te moedigen terug te gaan naar het kantoor.

Dame Carolyn Fairbairn zei dat met lege kantoren duizenden lokale bedrijven die afhankelijk waren van de voorbijgaande handel, leden.

Enkele prominente conservatieve parlementsleden delen haar zorgen en hebben er bij de ministers op aangedrongen een duidelijke en consistente boodschap te geven dat het veilig is om terug te gaan naar het kantoor.

Maar gezondheidssecretaris Matt Hancock zei dat het een “zaak van werkgevers” is om personeel weer aan het werk te krijgen en, toen hem werd gevraagd naar het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zorg, dat zijn interesse lag in de manier waarop werknemers presteerden.

“Sommigen van hen hebben thuis gewerkt, sommigen komen soms binnen, anderen werken fulltime – en wat voor mij belangrijk is, is dat ze bezorgen en, eerlijk gezegd, ze leveren tegen een ongelooflijke snelheid ”, vertelde hij aan de Times. Radio.

Tegenzin

Uit een BBC-onderzoek bleek dat 50 grote Britse werkgevers niet van plan waren om in de nabije toekomst al het personeel fulltime naar kantoor terug te sturen.

Een van de belangrijkste redenen die werden genoemd voor het uitblijven van een substantieel rendement, was dat bedrijven geen manier konden zien om grote aantallen personeelsleden te huisvesten terwijl er nog regels voor sociale distantie golden.

De premier gaf mensen in maart voor het eerst de opdracht om vanuit huis te werken.

De beperkingen begonnen in mei enigszins af te nemen in Engeland, toen Boris Johnson zei dat mensen die niet vanuit huis konden werken – zoals degenen in de bouw en productie – naar de werkplek moesten terugkeren.

In juli zei de heer Johnson tegen de mensen dat ze “nu weer aan het werk moeten gaan als je kunt” en hij heeft het pleidooi sindsdien herhaald.

Donderdag registreerde het VK het hoogste aantal nieuwe dagelijkse Covid-19-infecties sinds half juni. – maar er was ook een nieuw dieptepunt in het aantal mensen dat momenteel in het ziekenhuis wordt behandeld.