Kan de zomer de piek van het Amerikaanse coronavirus overleven?

De eerste golf van Amerika’s eerste coronavirus heeft het zomerseizoen op Cape Cod, een van de meest populaire zomerbestemmingen in de VS, bijna teniet gedaan. Nu wordt er gesproken over een tweede golf – zal dit de ontsnapping van de vakantieplek in gevaar brengen?

Toen de pandemie in maart de VS trof, zag Sarah Sherman, eigenaar van Hopper Real Estate in Eastham – een vakantiehuisverhuurbedrijf op de Kaap – haar zomerseizoen met annuleringen gewist. Maar halverwege juli was haar bedrijf weer tot leven gekomen, ondanks het aantal gevallen in de landen die records vestigden.

Op een gegeven moment scoorde ze meer dan 16 boekingen in slechts twee dagen – een aantal dat in een normaal jaar ongehoord was.

‘Het voelt zeker als zomer’, zegt ze.

De terugkeer van bezoekers was een grote opluchting voor mevrouw Sherman en ondernemers zoals zij in Cape Cod, een schiereiland dat Massachusetts in de Atlantische Oceaan steekt en beroemd werd als de zomerspeeltuin van de Kennedys.

Koud en grijs in de winter, is het economisch afhankelijk van de zomermaanden, wanneer de bevolking verdubbelt en families uit het hele noordoosten naar binnen stromen om te zonnebaden, fietsen en kloven op kreeft en gebakken mosselen.

Toen het land op slot ging, stopten de reserveringen ‘gewoon’, herinnert ze zich. ‘We hadden zoiets van,’ Oh mijn god, wat gaat er gebeuren? ”

‘We wisten niet of er een zomer zou komen.’

Dat worstcasescenario is niet uitgekomen.

Gezinnen met tweede huizen hebben eerder in het jaar dan normaal hun kamp opgeslagen voor een langer verblijf. Huurders volgden snel, omdat een lange lente in lockdown opgekropte vraag creëerde, vooral voor plaatsen zoals de Kaap, waar de meeste bezoekers met de auto naartoe reizen.

Tegen de 4 juli vakantie weekend – typisch een van de drukste van het jaar – was de bezettingsgraad van hotels meer dan 90%.

Maar naarmate het aantal gevallen elders in het land toeneemt, zegt mevrouw Sherman dat het te vroeg is om te zeggen of de economie van het gebied is ontsnapt.

“Als we de rest van het land zien piekeren, denken we: ‘Als dat hier gebeurt, kan dat de rest van onze zomer heel snel afsluiten.'”

Consumentenbestedingen

De zorgen van mevrouw Sherman worden breed gedeeld.

Economen hebben gewaarschuwd dat de consumentenbestedingen in de VS lijken te stagneren, zelfs op plaatsen als Massachusetts, die tot dusver aan een sterke stijging van de gevallen zijn ontsnapt.

De uitgaven zijn sinds de vakantie van 4 juli in het hele land afgevlakt en blijven sinds januari met meer dan 6% dalen, volgens gegevens van een team van onderzoekers aan de Harvard University, die ontdekten dat de terugval werd veroorzaakt door rijke families en leidde tot aanzienlijk banenverlies bij bedrijven in wijken die zich op zo’n klantenkring richten.

Amerikaanse detailhandelsverkopen in recordmaandelijks herstel
Amerikaanse bedrijven creëren in juni een record van 4,8 miljoen banen

Voor een plaats als de Kaap, die afhankelijk is van toeristendollars, is de economische impact waarschijnlijk aanzienlijk, zegt Karen Dynan, een senior fellow bij het Peterson Institute for International Economics.

Rijkere gezinnen hebben meer kans op een baan- en inkomensverlaging, waardoor de uitgaven kunnen worden terugbetaald wanneer mensen zich weer veilig voelen. Maar het is niet duidelijk hoeveel bedrijven tot dan zullen kunnen overleven, zegt ze.

‘We beginnen pas op de langere termijn schade aan de economie te zien’, zegt ze.

‘Niet zo druk’

Veel restaurants en andere winkels bieden 20% of meer aan, omdat bezoekers minder winkelen en uit eten gaan.

In Scargo Cafe in Dennis hebben afhaal- en buitentafels bijgedragen aan het in stand houden van zaken, maar met een nabijgelegen bioscoop en theater gesloten, zegt mede-eigenaar David Troutman dat het niets is als een typische zomer, wanneer mensen drie inpakken aan de bar en wachten op een uur om te zitten.

Veel van zijn 73 medewerkers werken parttime en hij heeft geen extra seizoenshulp ingehuurd.

“Of het nu gaat om een ​​goede economie of een slechte economie of de pandemie, [second-home owners] Hij komt hier toch, “zegt hij.” Maar mensen zijn ongetwijfeld bang om het gebouw binnen te komen … Het is zeker niet zo druk. “

De ingetogen toon is vooral duidelijk in Provincetown, een klein stadje op het puntje van de Kaap, waar kunstgalerijen en restaurants meestal vol zitten met bezoekers.

Mike Carroll, eigenaar van de Schoolhouse Gallery, zegt dat hij de openbare uren heeft verminderd en zijn personeel heeft teruggebracht van drie naar één, waarbij hij ervoor heeft gekozen de meeste dingen zelf te doen.

‘Het is echt goed om elke dag een takenlijst te hebben, omdat het nieuws niet goed is’, zegt hij. “Onze bezoekersaantallen zullen afnemen, de zaken zullen zeker afnemen en het seizoensgebonden aspect zal het zeker nijpender maken.”

Nieuwe economie?

Dat is waar de oude vakantieganger van Cape Cod, Zoe Fishman, bang voor is.

Hoewel haar familie zich sinds maart bijna elk weekend – veel eerder dan normaal – sinds maart elk weekend terugtrok naar haar tweede huis op de Kaap, waren de activiteiten grotendeels beperkt tot strand- en zwembadtijd bij de grootouders. En ze weet dat dat zijn tol zal eisen.

‘Er zijn absoluut grote veranderingen in de besteding van onze uitgaven’, zegt de kinderarts, die haar economische vooruitzichten ‘somber’ noemde.

‘Ik hoop dat volgende zomer een zomer zal zijn van veel nieuwe restaurants. Ik hoop dat we een nieuw soort economie zullen zien’, zegt ze. ‘Maar ik denk dat we de volgende zomer waarschijnlijk veel lege plekken zullen zien.’